Esato

Forum > Sony Ericsson / Sony > Software, Firmware and Drivers > K610 > W660 (R8BB001)

Previous  12
Author K610 > W660 (R8BB001)
HPkuK610i
Sony Xperia ZR
Joined: Mar 04, 2008
Posts: 139
From: Pontianak,Indonesia
PM
Posted: 2010-10-25 16:03
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
make sure that ur fastport clean and the cable connect properly,sometime it can cause an error too,happen to me several times,and that because my fastport has became very loose now.check and recheck the file that u use,maybe its been corrupt,sometime people tend to miss the very basic thing.
hope it help
oh,and sorry for my bad english,i hope you can understand,im just trying to help
Black C5502

I Colors On My Signature
Boysie
K800 Black
Joined: Jan 17, 2008
Posts: > 500
From: Southampton, England
PM
Posted: 2010-10-25 16:29
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2010-10-25 16:02:45, mr_lou wrote:
Looks like I'm doing what the tutorial says.

I wonder if it matters that I used DaVinci Client earlier to change color to brown. I forget why I did it, probably because I thought it was needed to apply some patches.
Later I changed color back again to red (supercid), also using DaVinci Client. Could this be the reason for the problems?
Can I do anything else with DaVinci? I'm not afraid to spend some money on it.

Ok so you could have left it brown CID49 and patched it with ease without the need for a qapatch. You say its now supercid? With patched erom? If so JDFlasher has a special script for that.
mr_lou
T68i mineral
Joined: Nov 14, 2002
Posts: 403
From: Denmark
PM, WWW
Posted: 2010-10-25 16:46
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2010-10-25 16:29:48, Boysie wrote:
Ok so you could have left it brown CID49 and patched it with ease without the need for a qapatch. You say its now supercid? With patched erom? If so JDFlasher has a special script for that.


It was K610 firmware at the time. Are you saying that a brown K610 could easily be flashed to W660? I need the W660 firmware, because there aren't really any patches for K610.

Will it help if I first flash the W660 firmware with XS++ onto the K610 now, and then make it brown color with DaVinci? Will I then be able to apply patches (including the one that makes the walkman work) with SETool2Lite? All I really want is to be able to apply some patches, like remove java security popups - and of course it would be nice to have the walkman working also.

I'm clearly getting nowhere in its current state. All programs give up, so I must take a new direction.

(I'm also wondering a bit why I'm actually doing this, since I have no use for the phone afterwards, other than it can run my J2ME stuff without annoying security popups. I guess it's just a want-to-do-it thing).
mr_lou
T68i mineral
Joined: Nov 14, 2002
Posts: 403
From: Denmark
PM, WWW
Posted: 2010-10-25 18:58
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Well, just changed color back to brown, and now remember why I changed it back to red again in the first place.
Neither SETool2Lite nor JDFlasher will flash nor patch CID49 it seems.

So I don't understand how changing it to brown will make me patch with ease.
Boysie
K800 Black
Joined: Jan 17, 2008
Posts: > 500
From: Southampton, England
PM
Posted: 2010-10-25 19:47
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
What script in JDFlasher?
mr_lou
T68i mineral
Joined: Nov 14, 2002
Posts: 403
From: Denmark
PM, WWW
Posted: 2010-10-25 20:13
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
I can't even connect with JDFlasher.

OpenPlugin(connecttophone(getcid(can't find device info in xml [49brown])))

Maybe something entirely different is wrong with this phone. But it turns on fine, and everything works except the walkman, because that step failed.

EDIT: Device info in xml....hmm. Don't tell me I need a special xml file somewhere in the jdflasher dir.
[ This Message was edited by: mr_lou on 2010-10-25 19:14 ]
Boysie
K800 Black
Joined: Jan 17, 2008
Posts: > 500
From: Southampton, England
PM
Posted: 2010-10-25 21:36
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
You need to use the JDFlasher I linked on previous page. The one from justdanpo.cheb.ru.

Connect to DB2020 script, enter bflash, apply patches

Brown phones rule!
[ This Message was edited by: Boysie on 2010-10-26 06:55 ]
mr_lou
T68i mineral
Joined: Nov 14, 2002
Posts: 403
From: Denmark
PM, WWW
Posted: 2010-10-26 13:20
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Yea, that did the trick! Now walkman works.

You wouldn't happen to know the explanation for why brightness has to be set at 50-60% before walkman works, would you?

Thanks a lot for your guidelines. This would have been an impossible achievement without your help. Looking forward to applying some other patches and see what use I can make of this old phone.
Boysie
K800 Black
Joined: Jan 17, 2008
Posts: > 500
From: Southampton, England
PM
Posted: 2010-10-26 13:49
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Sorry, don't know about the brightness issue but I'm glad you've sorted the patching. Btw you can copy files from FS using bfs in the DB2020 script.
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi