Author |
Turkish SonyEricsson Forum |
quanax Joined: Feb 02, 2003 Posts: 67 From: Turkey PM |
Z600 ün kamerasi t610 ile ayni. resim kalitesinin de t610 dan kötü olmamasi gerek. ancak t610 da zaten pek iyi resim cekemiyor. eger siz kötü isik kosullari altinda resim cekiyor iseniz resimler de kötü olur. örnek resimlerinizi buraya gönderebilirseniz bir yorumda bulunabiliriz belki. |
|
Melik Joined: Jan 24, 2004 Posts: 249 From: Turkey - Istanbul PM, WWW
|
ya türkiye de hicbiyerde ucuz infrared yada bluetooth- usb adaptör bulamadım sizin nereden alabilecegim bilginiz varmi ?
The Knowledge of the Past, is the Key to the Future.
I'm sorry for my bad english. Please Correct my wrong sentences. Galatasaray since 1905 |
jackass31 Joined: Apr 01, 2003 Posts: 27 From: turkey PM |
ben izmirde bit pazarinda 20 milyona infrared almistim 3650 ile calismamisti ama T610 ile takir takir calisio..
bu arada yeni T610 um geldi super bi alet..
bildginiz guzel site varsa tema falan indirmek için internetten soyleyin(yani bilg. e indircem ilk once sonra tel.e aktar1cam)
---NeVeRminD The Dog,BeWaRe of THe OwNeR---- |
bt adaptörümü 90 milyona almıştım ama 8-9 ay oldu , daha ucuzlamış olması lazım. güzel temalar için a mayt610noktacom sitesi var. bu site esatoda yasaklı açık linkini yazınca burada gözükmüyor. siz may kelimesini my yapın , başına www ekleyin nokta yerine işaret koyun orada bayağı işe yarar bir şey var. bu arada bildiğiniz bir yerlerde t610da çalışan java birim çevirici görürseniz haberim olsun benim bulduklarım ya nokia için yada hiç çalışmayan şeyler.
[ This Message was edited by: quanax on 2004-03-14 18:22 ] |
alitokmen Joined: Mar 14, 2004 Posts: 43 From: Grenoble, France || Ankara, Tu PM, WWW
|
Merhaba, dostlar
Ali Tokmen http://www.alishomepage.com |
Evrenc Joined: Mar 19, 2004 Posts: 4 From: Turkey PM |
Selam arkadaslar. Birkac gun once bir HP Ipaq h2210 Pocket Pc satin aldim, yaninda hediye olarak T610 da geldi. Telefon Netcell'den 2 yil garantiliymis. Calistirdigim zaman gordum ki ana menude sol ustte bir Turkcell menusu (kamera menusunun uzerinde) yerlestirilmis. Ayrica gprs, mms ayarlarinda hatta bookmark'larda bile Turkcell'in ayarlari var. Bunlardan kurtulmam mumkun mu? Cihazin yazilim surumu R3C0002. Sanirim daha ust bir surum mevcut (R4C0002). Acaba bir Sony Ericsson servisinde bu versiyonu yukletirsem, standart "temiz" bir yazilima kavusabilir miyim? Ayrica 2 yillik garanti dahilinde bu islem ucretsiz mi olur? Bigisi olan paylasirsa cok sevinirim. |
Son yazilim R4C003 . telefon garantili ise SE servislerinde ücretsiz yükletirsin. netcell ise kvk yada basari belki problem cikartir ama asya telekomüniskasyon (sadece erikson ve sony erikson servisidir) yada netcell servislerinde islemin ücretsiz olarak yapilir. ben defalarca yazilim yüklettim hic problem olmadi. turkcell ayarlarina gelince onlar gitmiyor hatta yazilimda yoksa bile yeni yazilim yüklenince tcell ayarlari geliyor. telefonun kendi yaziliminin icinde turkcell ayarlar var. sanki türkiyede herkez tcell kullanici imis gibi SE bu sekilde yapmis. ama ayarlari elle silerek baska operatör ayarlari yapabilirsiniz. bu durumdan epey sikayetci olan var , ben en son 2 ay kadar önce yazilim yükletmistim belki bu arada buna bir cözüm gelmistir.
ek not , asya telekom servisleri cumartesi öglene kadar calisiyor , kvk cts günleri calismiyor.
|
Evrenc Joined: Mar 19, 2004 Posts: 4 From: Turkey PM |
Bu kadar cabuk cevap beklemiyordum, tesekkurler. Hmm o halde ben Asya telekoma gideyim zira telefonum Netcell'den 2 sene garantili. Gprs, mms, bookmarklar falan buralardaki Turkcell ayarlari silinebiliyor, sorun degil ama ana menudeki Turkcell ikonu cok sinir bozucu. Paramla satin aldigim bir urune nasil zorla boyle bir menu eklerler anlamak guc. Peki garantisini bozmak pahasina yetkili olmayan bir serviste R4C yukletirsem, temiz bir yazilima kavusabilir miyim? Asil merak ettigim sey piyasada standart, "temiz" firmware yok mudur? Sony Ericsson'a attigim mail'e operatorlerin ekledigi menulerin silinmesinin mumkun olmadigi cevabini aldim. Cok sinir bozucu.
Birde aklima gelmisken sorayim, telefonu sarja koyuyorum, 2-2,5 saat sonra falan kirmizi isigi sonuyor yani sarj bitiyor. Ekrana baktigimda pil animasyonu durmus ve tam dolu gorunuyor ancak hala "Sarj oluyor" yaziyor. Bu yazilimdan kaynaklanan bir eksiklik mi yoksa gercekten hala sarj mi oluyor? Kac saatte pilin dolmasi gerekir?
[ This Message was edited by: evrenc on 2004-03-20 13:35 ] |
piyasada temiz yazilim varmidir bilmem. diger operatörlerin SE ye baski yapmasi lazim bu konuda (gerci ben tcell kullaniyorum benim icin farketmez ama sikayetci olan cok var). telefon garantili ise yetkili servis disinda bir yerlerde yükleme yaptirmamani tavsiye ederim. ne olur ne olmaz.
asya telekomda bir kere yazilim yükletirken bana vodafone nin versiyonunu yüklemislerdi. telefonu aldim ikonlar falan degismisti , baslarda anlayamadim hatta yeni yazilimin özelligi bu sanmistim. ama sonradan anladim. ekranin sag alt kösesinde vodafona ikonu vardi ama onu secince turkcelle baglaniyordu. neyse servis tekrar düzgününü yükledi.
pil bende de 2 -2.5 saatte sarj oluyor. telefon hep acikken sarj ediyorum o yüzden ekranda bir yazi görünmüyor. ama sarjim ilk baslardaki gibi gitmiyor artik. 1.5 günde pil bitiyor.
|
jackass31 Joined: Apr 01, 2003 Posts: 27 From: turkey PM |
arkadaslar
benim T610 umun kapag1ndan garip sesler cikiyor..kapama dugmesinin orda bi girinti var oraya bastirinca vicik vicik ses cikior icine gocuor vede arka kapagi tam oturmuyor mesaj yazarken oynay1p duruyor ve bu telefon sadece 2 haftalik cok temiz nasi hallederim(2 sene garantisi var) |
Quote:
|
On 2004-03-23 15:39:46, jackass31 wrote:
arkadaslar
benim T610 umun kapag1ndan garip sesler cikiyor..kapama dugmesinin orda bi girinti var oraya bastirinca vicik vicik ses cikior icine gocuor vede arka kapagi tam oturmuyor mesaj yazarken oynay1p duruyor ve bu telefon sadece 2 haftalik cok temiz nasi hallederim(2 sene garantisi var)
|
|
2 sene garantin varsa hic durma servise götür. problemini cozerler. benim joystick 4 aylikken takilmaya baslamisti ücretsiz yeni joystick taktilar.
|
Xuma Joined: Mar 30, 2004 Posts: 0 PM |
Arkadaşlar acaba T610 mu yoksa T630 mu daha iyi
610un görünüşü daha iyi ama 630un da ekranı tft.
görüşlerinizi yazarsanız sevinirim |
Quote:
|
On 2004-03-30 22:51:31, Xuma wrote:
Arkadaşlar acaba T610 mu yoksa T630 mu daha iyi
610un görünüşü daha iyi ama 630un da ekranı tft.
görüşlerinizi yazarsanız sevinirim
|
|
eger disarlarda , acik havada telefonunu cok kullanan biriysen kesinlikle t630 derim. cünkü t610 nun ekrani günes altinda neredeyse hic gözükmüyor ve telefonu kullanmak oldukca güclesiyor.
|
yildirim Joined: Apr 05, 2004 Posts: 10 PM |
arkadaşlar mrb, burayı açan arkadaşlara teşekkür ediyorum.eski telefonlarım için burayı sık sık ziyaret ediyorudm ama burayı görmemiştim.
p800 almak istiyorum.malum fiyatı uczladı.sizce p900 dan çok mu düşük bir telefon? yani yazılımları yükletsem p900 ayarında olur mu?
bilgi ve tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim. |
Quote:
|
On 2004-04-05 17:19:32, yildirim wrote:
arkadaşlar mrb, burayı açan arkadaşlara teşekkür ediyorum.eski telefonlarım için burayı sık sık ziyaret ediyorudm ama burayı görmemiştim.
p800 almak istiyorum.malum fiyatı uczladı.sizce p900 dan çok mu düşük bir telefon? yani yazılımları yükletsem p900 ayarında olur mu?
bilgi ve tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.
|
|
benim de aklima yatmaya basladi p800 almak. 699 milyona teknosalarda satiliyormus. p900 ü inceledim cok güzel bir telefon ama p800 ü hic incelemedim. malum p900 abarti derecede pahali durumda. fiyatlar bu derece düsmüsken p800 almak nasil olur kararsiz kaldim.
|
|