Welcome to Esato.com


Pages:
123 ... 808182  Next


Nederlandse draad... Dutch Forum


Click to view updated thread with images
Posted by sooty
Zijn er nog Nederlandse gebruikers hier op dit forum die hun ervaringen willen delen met medelanders ?
Ik begin wel: het viel mij op dat deze maand de diverse providers de t68i voor belachelijke prijzen aanbiedt, afhankelijk van het abonnement; vanaf €0.00

Is dit vanwege de angst voor KPN en I-mode ?Posted by Brimme
Hoi,

ja ze worden inderdaad steeds goedkoper. dat is wel nadelig want dan kan ik mijn T68m(i) ook voor minder verkopen als de P800 er is.Posted by Brimme
Ik ben al een tijd opzoek naar een T68i frontje wie kan me daar aan helpen ? Wie weet een winkel waar ze ze verkopen behalve dan een of andere buitenlandse site ?

Posted by ipegot
Ik weet niet waar je woont maar ik heb begrepen dat er bij The Phone House in Bergen op Zoom waren.(heb hem daar zelf vandaan)

Posted by Anietje25
eej dat is leuk

Posted by Anietje25
er zijn natuurlijk allemaal nieuwe telefoons op komst dus daarom moeten ze die oude kwijt

Posted by ipegot
Goh, een van de weinige dames hier


Posted by Brimme
Quote:

On 2002-10-21 20:58, ipegot wrote:
Ik weet niet waar je woont maar ik heb begrepen dat er bij The Phone House in Bergen op Zoom waren.(heb hem daar zelf vandaan)mag ik vragen hoeveel je ervoor betaald hebt en welke je gekocht heb t? de witte of de grijze ?

Posted by Anietje25


Posted by ro.BIN
Ik denk er over om m'n t68 te (laten) upgraden naar t68i. In Amsterdam rekenen ze 39 euro bij 't officiele Ericsson servicepoint.. maar ik vrees dat ik na een upgrade niet kan doen wat ik wil --> adres velden toevoegen in m'n phonebook...Zijn er hier mensen die een upgrade gedaan/geregeld/betaald hebben?
Blij mee?

Posted by Brimme
Ik heb mijn telefoon laten upgraden in Den haag en heb er 10€ voor betaald en ben der heel erg blij mee. ik gebruik mijn ook de Mca20 camera en deze bevalt super. dus je moet hem zeker laten upgraden.
Welk service point in amsterdam vraagt geld voor die upgrade ?
volgens doen ze het gratis bij teleworld in de kinkerstraat

Posted by ro.BIN
Ah dan heeft die jongen gewoon niet goed gekeken... of ze hebben er leuke nieuwe neveninkomsten in ontdekt

Posted by Brimme
Ben je ook bij teleworld geweest dan ?

Posted by ro.BIN
Kinkerstraat 60, met zo'n mooi blauw 'Ericsson Servicepoint' lichtbak-geval aan de muur.. er is toch maar één servicepoint in A'dam? Heb niet op de naam van de zaak gelet

Posted by Brimme
ja daar kom ik ook wel eens. weet jij of ze daar toevallig t68i frontjes verkopen en zo ja voor hoeveel ?

Posted by ro.BIN
nop, niet naar gekeken...
beetje onhandige chatbox dit

Posted by ipegot
@ Brimme

Ik heb er daar € 22,... voor betaald. Was in guldens fl.49,95

viel dus wel mee

Posted by sharkymark
@ Brimme, heb je 10 euro er voor moeten betalen. Ben je naar de Phone Shop in Den Haag geweest of bij een ander service point. Mijn broertje heeft een paar weken geleden zijn T68m laten upgraden naar een T68i en dat koste hem niets.

Posted by Brimme
@sharkymark

ja ik heb er 10€ voor betaald. maar dat was ook helemaal aan het begin toen de upgrade net uit was. maar ja ik heb het er wel voor over.


Posted by Rickstur
Hier in Utrecht heb ik al menigmaal nieuwe software gehaald nooit voor betaald.

Posted by Owen
Nou ik heb menig updates gehaald in de kinkerstraat gehaald voor diverse telefoons, ook t68m. Nooit moeten betalen. Er waren wel wat plannen voor werd er gezegd. Greetz, Owen

Posted by Brimme
@Owen

weet jij of ze in de kinkerstraat ook reperaties doen aan bijvoorbeeld je speakertje van je T68 ? de mijne is namelijk opgeblazen:(
en weet je of ze der origile T68i frontjes verkopen en zo jqa hoe duur zijn die ?Posted by Owen
Ik weet dat ze daar reparaties doen, maar ik weet niet of ze die speakertjes meteen op voorraad hebben. Frontjes hebben ze normaal niet.. Maar misschien nu wel.
Ik heb een nummer voor je van de teleworld...

020 - 412 01 13

Weet je wat.. ik stuur je wel een EXCEL bestandje met alle nummers van Ericsson Service Points...

Groetjes,

Owen

Posted by Rickstur
Volgens SE nederland mogen de service points helemaal geen reparaties doen aan de t68 en de t68i. Deze moeten allemaal opgestuurd worden. Als een service point toch wat doet en ze slopen wat word dit niet vergoed!!
Tot en met de t39 mogen ze alles doen daarboven geen officiele goedkeuring.

Posted by Brimme
Ik heb net gebeld en ze zeiden dat ze het daar konden repareren.
dus ik ga denk ik een deze dagen maar even langs om te kijken of ze het kunnen.Ik heb namelijk geen zin om me telefoon weer optesturen.


Posted by Owen
@Rickstur

Die jongen bij de kinkerstraat heeft is opgeleid door Ericsson, en doet niet al te lastige reparaties in de winkel... Kapotte antenne, software updates, keypad vervangen etc. Lastigere reparaties moeten daar achter gelaten worden en worden dan of dan daar gemaakt of ze worden opgestuurd naar SonyEricsson.
Maar ik ken de regels niet, dit is gewoon wat ik weet.

MVG


Posted by Rickstur
Dit is wat het sp in utrecht mij vertelde maar is ook bevestigd door SE nederland omdat ik een klacht had over het feit dat ik mijn telefoon nu helemaal moest opsturen voor reperatie.

Dit is wel twee maanden geleden misschien is er wat veranderd?

Posted by Owen
De laatste keer dat ik bij een SP ben geweest (ca. 2 maanden geleden) deed ie jongen gewoon reparaties voor mijn neus.. Maakte die dingen open, en keek wat ie kon enzo....
En daarvoor ook al..

Maar ja, zoals ik zal zei.. ken de regels niet. Als het maar goed komt met mijn tellie!

Posted by Brimme
Wie van jullie gaat ook de p800 kopen zodra hij uit is ?

Posted by Owen
Ik twijfel.. Ik heb namelijk al een goede PDA en wil graag wat kleine telefoon die goed is...
Ik zit zelf te denken aan (misschien) de Samsung V200, Panasonic GD-87 of NEC N8.

Greetz

Posted by sharkymark
Ja, ik ga er ook eentje halen. Sterker nog ik heb hem al besteld. Ik was al op zoek naar een PDA ter vervanging van mijn Ericsson MC218 (en T39) en de P800 is precies wat ik zoek.

_________________
Ericsson T39 (R2K), HBH-20 & TDK BT pc card

[ This Message was edited by: sharkymark on 2002-10-22 19:38 ]

Posted by Brimme
I kheb hem ook al besteld maar ik vrees dat we nog wel even moeten wachten

Posted by ormeling
weet iemand of de laatste firmware (R5D??) al in Nederland te krijgen is? zo ja, waar?

Posted by Mart_b
Betalen doe je toch alleen als het buiten de garatie valt, heb ik me laten vertellen.

Ik heb sinds gisteren een T600, wat een ontzettend klein telefoontje is dit zeg. Weet iemand nog of er software of iets dergelijks voor te krijgen valt.

Posted by sharkymark
@Brimme, ja dat we nog even moeten wachten is wel duidelijk. Maar volgens mij gaat dit de eerste telefoon worden waar geen enkel fout in zit. Het wachten zal beloond worden.

Posted by Brimme
Dat hoop ik,

Ik hoop ook dat nederland hem tegelijk met de hele werled krijgt. anders ga ik denk ik even op en neer naar Duitsland om hem te halebn want dara zijn ze altijd wel op tijd met die dingen.

Posted by sharkymark
Heb je eindelijk eens voordeel van die euro.

Posted by Hanzzz
Wat zou iemand voor een T68m (met i-update) willen geven, denken jullie, wat zou redelijk zijn, als ik ook de MCa20 erbij geef?

(nadat P800 ge-released is...?)

hehe, groetjes Hanzzz,Posted by sharkymark
Dit is misschien wel interessant voor degene die een KPN Pre-pay of abonnement hebben. Ik was wel benieuwd wanneer de KPN MMS ging ondersteunen. Zowel Ben en Vodafone ondersteunen het nu.
Het antwoord van de KPN was nog al simpel:

"Het is niet bekend wanneer het versturen van MMS berichten ondersteund
wordt door het netwerk van KPN" .

Ik krijg het idee dat dit komt omdat de KPN I-mode heeft. Ik heb liever dat ze MMS gaan ondersteunen.


Posted by Kris
Hoi,

Eindelijk in mijn eigen taaltje maar zijn de belgen dan ook welkom?? Ik ben er zo eentje en werk in een service point en wij rekenen niets aan voor een upgrade

Greetzzzz

[ This Message was edited by: Kris on 2002-10-25 08:34 ]

Posted by deliciosomarron
Zo'n software upgrade lijkt me in ieder geval beter dan hetgeen ik elke keer meemaak als ik problemen heb met m'n software. Ik krijg dan van Dutchtone een "nieuwe" t68i. Maar zoals gisteren bleek zijn mijn vervangende toestellen niet altijd nieuw en al helemaal niet beter. Dynafix (het bedrijf wat toestel swaps doet) leverde mij gewoon en verouderd r3a model met een r5c001 flash die niet volledig was. Het menu werkte half of niet, de infrarood en bleutooth werkten niet, de persoonlijke instellingen van de vorige gebruiker stonden er nog in en het allermooiste was nog dat de reset functie niet eens werkte! Ik heb gelijk naar Dutchtone gebeld om te zeggen dat het zo niet kon en ze hebben toegezegd om vandaag weer een "nieuw" toestel te leveren. Hopelijk houden ze nu de eer aan zichzelf en leveren ze een goed toestel want meer dan 4 t68i's ben ik niet van plan te gaan verslijten. Vooral als ik het toestel alles bij elkaar nog niet eens 6 maanden in gebruik heb.

Posted by deliciosomarron
Ik heb nu het "nieuwe" toestel in mijn bezit en kan zeggen dat er niets "nieuws" aan te vinden is. Toen ik hem na ontavngst uit het zakje haalde merkte ik al dat hij gebruikt was (de krassen op het beeldscherm waren al een mooie indicatie!), de telefoonnummers van de vorige gebruiker stonden er nog in en eigenlijk al zijn instellingen (ik zeg "hij" omdat er aardig wat nummers van vrouwen inzitten met plaatjes van hartjes bij de contacten gevoegd). Wederom betrof het een r3a hardware versie maar deze keer met een succesvolle r5c001 fimware update (men raakt blijkbaar dus niets kwijt bij een update?!). Na een wederom telefoontje naar Dutchtone waarbij ik duidelijk liet merken dat ik het niet eens was met de gang van zaken werd mij opnieuw een vervangend "nieuw" toestel beloofd dat ik maandag weer thuis in ontvangst mag nemen (m'n 5e ondertussen ja!) en begin me nu toch af te vragen of ze mijn vorige (echt nieuwe!) toestel niet gewoon een firmware update hadden kunnen geven van een paar uurtjes (aangezien ik toch vlakbij een servicepoint woon maar die winkel natuurlijk weer niet van Dutchtone is). Wat ik wel eerlijk moet nageven is dat r5c001 een stuk sneller is dan r2e006, maar meer zal ik er ook niet van meemaken want de telefoon ligt vrolijk op mijn tafel stof te happen totdat de volgende kandidaat zich aandoet.

P.S. Ik heb trouwens wel gemerkt dat geen van de beide personen aan wie de telefoons eerst toebehoorden echt gebruik maakten van de simpelste functies van de telefoon (met name in het opslaan van de telefoonnummers in de trant van : x-thuis, x-mobiel, x-werk terwijl het gewoon onder 1 noemer opgeslagen kom worden). Ik vraag me toch af hoeveel mensen daadwerkelijk de meegelevrde handleiding van een telefoon lezen als ze er een aanschaffen?!

P.P.S. weet er iemand nog een snel en goed SE-servicepunt in de regio Breda / R'dam / A'dam waar ik zonder verlies van garantie mijn toekomstige T68i kan updaten, zonder al te veel trammelant en tijdverlies, mocht ik weer op dezelfde problemen stuiten als diegenen die dit hele gedoe in werking hebben gezet?! Doe mij maar weer de gouwe ouwe vorm van garantie, stuur JOUW toestel op en krijg JOUW toestel weer terug (ook al lijkt het niet zo, maar vroeger was alles echt veel beter!).

Posted by sharkymark
@ deliciosomarron: Je heb niet veel geluk gehad met telefoons als ik zo lees. Ik moet zeggen dat ik alleen een nieuw toestel zou accepteren ter vervanging. Dat bedrijf die de telefoons "recycled" doet het ook niet erg goed. Als er nog nummers van de oude gebruiker instaan. Nog een tipje hier om te kijken of je echt een nieuw toestel heb. Ga naar het service menu (joystick rechts, sterretje, joystick links, joystick links, sterretje, joystick links en sterretje) en kijk naar het aantal joystick bewegingen. Daaraan kan je gelijk zien of je een nieuwe telefoon heb of een gebruikte.
Wat betreft het service punt, ik gebruik er altijd eentje in Den-Haag. Ze zitten niet te ver van het station en weten wat ze doen (heel soms ook niet). Kijk hier maar een http://www.phoneshop.nl.

@Kris: Tuurlijk ben je welkom, iemand die bij een service punt werkt kan ons helpen met dingen waar we zelf ook niet meer uitkomen. En je spreekt Nederlands (of is het vlaams )

_________________
Ericsson T39 (R2K), HBH-20 & TDK BT pc card

[ This Message was edited by: sharkymark on 2002-10-25 16:00 ]

Posted by deliciosomarron
@ sharkymark

Bedankt voor de info en ik neem aan dat je Den Haag CS bedoelt om de locatie van de winkel te vinden.

Ik was eerlijk gezegd ook met stomheid geslagen dat men mij een gerecycled (of in hun woorden een re-furbished) toestel aanbood ipv een nieuwe. Ze hadden als weerwoord dat het niet geheel ongebruikelijk was om deze toestellen aan te bieden maar dat de wijze waarop inderdaad te wensen overliet, maar dat ik de keer daarvoor wel een splinternieuw toestel kreeg wilden ze zeker niet horen. Ik wacht ondertussen vrolijk tot de maandag na het weekend en ben uit pure nood maar weer m'n ouwe trouwe 8250 gaan opgraven. Het enige nadeel is dat ik de filteroptie zwaar mis en het dit weekend ook zonder zal moeten doen ook (juist wanneer je het het hardst nodig hebt moet je het zonder doen!).

Het servicemenu is overigens het eerste wat ik opzoek zodra ik een SE toestel in mijn handen kreeg, simpelweg om te kijken wat ze me nu weer leveren, ik kijk eerst naar de firm-/software versie en dan naar de joystickteller (voortaan doe ik het maar in omgekeerde volgorde denk ik hehehe).

Ik denk trouwens dat Dynafix op deze manier wel een gouden omzet genereert : lever de klant een oude "nieuwe" en factureer het als een nieuw toestel, tel daarbij de bezorgkosten op en voila, weer wat centen binnen.

Eens kijken of ze maandag slim genoeg zijn om nu wel een echte nieuwe te leveren, want dat kunnen ze immers wel als ze dat willen!

Posted by sharkymark
@deliciosomarron: Dat was ik dus vergeten . Maar ik bedoelde inderdaad vanuit Den Haag CS gezien.
Je heb gelijk dat dit soort praktijken een hoop geld oplevert. Waarschijnlijk kan het een hoop mensen niet schelen dat ze een gebruikte mobiel krijgen anders zouden dit soort bedrijven niet lang bestaan.
_________________
Ericsson T39 (R2K), HBH-20 & TDK BT pc card

[ This Message was edited by: sharkymark on 2002-10-25 17:11 ]

Posted by Brimme
Weet iemand of R5d al beschikbaar is in nederland voor de T68m?

Posted by sharkymark
Dat zou ik ook graag willen weten.

Posted by deliciosomarron
Ja ja, het is zover, ik heb een nieuw toestel gekregen, een echte nieuwe deze keer! Op de joystickteller in het servicemenu stond namelijk precies het aantal bewegingen wat ik nodig had om bij de joystickteller te komen, maar om nu te zeggen dat ik tevreden ben...... niet echt eigenlijk!

Geven ze me gewoon weer een toestel met de software waardoor ik aan dit hele avontuur ben begonnen, namelijk r2e006, dus ziet het ernaar uit dat ik een dezer dagen maar ff een dagtripje naar Den Haag ga maken voor een update van de software. Ik wacht wel totdat r5d007 beschikbaar is maar moet zeggen dat, voor zover ik het meegemaakt heb, r5c001 wel lekker werkte.

Nu kan ik me weer gaan buigen over mijn volgende probleem :
Hoe krijg je iets van een computer die niet wil opstarten en eigenlijk in standby blijft hangen?

Als er iemand is die toevallig ook een Dell precision workstation (410) heeft en mij kan uitleggen waarom dat ding wel opstart zonder terminator kaart in het tweede processorslot maar vastloopt na de POST, omdat die terminator kaart er dus wel in moet wil het ding booten (vermeldt de foutmelding ook), het dus niet doet met de terminator kaart of een 2e cpu erbij, maakt mij (voorlopig) weer een hele blije jongen (alle backups van m'n vorige telefoon(s) staan op een van die schijven, maar die zijn scsi en kan ik niet in een andere pc prikken omdat ik geen losse scsi controllers meer heb en in dat ding zit alles onboard, de rest hier is allemaal ide).

Voortaan toch maar m'n pc uitzetten als ik van huis ga en er wordt onweer verwacht, want dit is wel een dure en vervelende les.

Posted by GANT
Ik ben zelf bij TPH in Haarlem geweest destijds. Erg goede service en niet minder belangrijk; een gratis service.

(veel bekende namen hier trouwens uit een ander 'forum'

Posted by deliciosomarron
@ Gant

The Phone House (ericsson servicepoints) deed het meestal gratis als je er al klant was of een bekende had werken. Ik heb het zelf nooit kunnen testen omdat ik dus het mooie toestel swap systeem had (zie boven), maar ga daar vanaf nu maar eens gebruik van maken aangezien ik nog wat bekenden bij The Phone House heb werken.

Ff iets anders, ik merk net dat je met Ben vrij ook tijdelijk "gprs" hebt voor dat mms-gedoe van ze (t/m 31-12-2002 gratis mms-berichten versturen!!!!). Zo heb je nog eens wat aan oude prepaidnummers van ze. Nu alleen nog ff wat mms-berichten in elkaar knutselen en kijken wie ik er gek mee kan gaan maken hehehehe.


Pages:
123 ... 808182  Next
Click to view updated thread with images


© Esato.com - From the Esato mobile phone discussion forum