Esato

Forum > Sony Ericsson / Sony > GPRS, WAP, MMS and Email setup > Settings for Smart Communications, Inc. (Philippines)

Previous  123 ... 131415  Next
Author Settings for Smart Communications, Inc. (Philippines)
yiz19
T68i
Joined: Feb 27, 2002
Posts: 60
From: A Pinay in Sydney, AU
PM
Posted: 2002-03-08 03:40
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
@arnoldc, thanx for the help! I called *888 already and they said all I needed was to fax a letter of request. I hope to get GPRS up and running soon enough.
yiz19
T68i
Joined: Feb 27, 2002
Posts: 60
From: A Pinay in Sydney, AU
PM
Posted: 2002-03-08 03:42
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
oh...one more thing, how much is the processing fee for the activation?
arnoldc
Sony Xperia V
Joined: Dec 14, 2001
Posts: > 500
From: Philippines
PM, WWW
Posted: 2002-03-08 03:52
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
As far as i know it is free.

This post was posted from a WAP device

GOwin
T39 black
Joined: Jan 17, 2002
Posts: > 500
From: .uʍop ǝpısdn s&
PM, WWW
Posted: 2002-03-08 06:26
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
@arnoldc, there are rumors going around that GPRS won't be free soon. Pero like all other rumors, Globe (in my case) refuses to acknowledge about it.

What about smart??
Penguin45
T68 grey
Joined: Mar 01, 2002
Posts: 13
PM
Posted: 2002-03-08 06:29
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Yes, it's free. Just fax them the letter of request and a copy of an ID and they'll have it working in 24 hrs. or less.
arnoldc
Sony Xperia V
Joined: Dec 14, 2001
Posts: > 500
From: Philippines
PM, WWW
Posted: 2002-03-08 06:48
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Smart's GPRS won't be free forever. But so far, no advisory nor official communication about GPRS charges are being given to its subscribers.
arnoldc
Sony Xperia V
Joined: Dec 14, 2001
Posts: > 500
From: Philippines
PM, WWW
Posted: 2002-03-08 07:50
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
This reply from Smart will end speculations about GPRS charges, for now.

--
Good afternoon Mr. Cruz.
Your concern on the scheme is regularly coordinated with Marketing and other groups involved. To date, however, the rates are not yet available.
We shall inform you, as soon as everything is in place. Mean time, do enjoy the service where it is accessible.

Have a nice day, Sir..

---

So, enjoy while it's FREE!
yiz19
T68i
Joined: Feb 27, 2002
Posts: 60
From: A Pinay in Sydney, AU
PM
Posted: 2002-03-09 16:11
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
While waiting for my GPRS to be activated, I've seen the ff msgs on my phone...what do they all mean / how are they diff?

1. GPRS: GPRS not allowed
2. GPRS: no access
3. GPRS: GPRS unregistered
arnoldc
Sony Xperia V
Joined: Dec 14, 2001
Posts: > 500
From: Philippines
PM, WWW
Posted: 2002-03-10 13:18
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
yiz19, by this time you should already have GPRS: @Smart GPRS
yiz19
T68i
Joined: Feb 27, 2002
Posts: 60
From: A Pinay in Sydney, AU
PM
Posted: 2002-03-10 14:01
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
arnoldc, FINALLY got it activated. Thanx for all your help!

This post was posted from a WAP device

yiz19
T68i
Joined: Feb 27, 2002
Posts: 60
From: A Pinay in Sydney, AU
PM
Posted: 2002-03-13 03:54
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Been using the GPRS for WAP already, so I have no problems with that.

Thing is, I can't get the internet connection using GPRS to work. The instructions in the Smart site use the cable modem of the T39, but I wanna use the IR modem. How do I set it up?

I tried following the details given by Smart, but whenever I try to connect, it only says "no dialtone". I assumed this meant the PC couldn't connect via IR with phone, but whenever I test the other applications (i.e. My Pictures, XTNDConnect) using IR, they work perfectly.

What am I doing wrong?

For details, I'm using Win ME on a notebook PC, T39m w/ FW R3A.

Help...
arnoldc
Sony Xperia V
Joined: Dec 14, 2001
Posts: > 500
From: Philippines
PM, WWW
Posted: 2002-03-13 05:33
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
yiz19, look for me on MSN or Yahoo chat. I may be able to guide you.
yiz19
T68i
Joined: Feb 27, 2002
Posts: 60
From: A Pinay in Sydney, AU
PM
Posted: 2002-03-13 13:40
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
arnoldc,

I was able to get to the stage when the screen would show "connecting"...but after a while, it'll stop, saying "wrong APN". So I checked my settings again, found the mistake and corrected it.

But now, it can't detect the modem again. It's weird 'coz the IR works with everything else. I HAVE gone online using the IR modem before, but that was just once and it was using the normal GSM settings.
arnoldc
Sony Xperia V
Joined: Dec 14, 2001
Posts: > 500
From: Philippines
PM, WWW
Posted: 2002-05-01 03:01
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Smart's GPRS is acting up again. Last night and early this morning, it is very unstable. Your phone will simply show "Connecting..." and that's it.
trader
P910
Joined: Nov 29, 2001
Posts: 13
PM
Posted: 2002-05-01 04:57
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
The smart1 apn is being fine tuned. Use the internet apn through a free gateway instead. For the laptop make sure that the dial no matches the correct cid for the internet apn

This post was posted from a T68

Access the forum with a mobile phone via esato.mobi
Previous  123 ... 131415  Next
Goto page:
Lock this Topic Move this Topic Delete this Topic