| Author |
T230 Battery Lifetime |
mihaituca Joined: Apr 23, 2004 Posts: 6 From: Romania PM |
Everywhere I fount that with the standard battery for SE T230 the phone can work up to 275 hours in the stand by mode (this means more than 10 days, isn't it?). But mine cannot work more than 3 days, and I'm sure that I'm not talking more than 15 min/day. What could be the problem? The signal is quite good, between 60-90%. The battery is Li-Ion 670mAh. Thanks. | |
|
701 Joined: Nov 26, 2002 Posts: > 500 From: Romania PM, WWW
|
Ai aici raspunsul.Daca esti nou pe forum, una dintre regulile de baza este sa dai un search inainte sa postezi o intrebare.Ca sa nu incarci inutil forumul.Daca ai timp sa citesti...ai sa afli care e treaba cu timpii dati de producatori si timpii reali de functionare a unei baterii.
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=5503
PS:Stii ca exista si un thread romanesc pe acest forum?
" They say i'm sick; they`re right, it's called 'Terminal Boredom!' " Follow me on twitter.com/bogramaRead my Symbian UIQ 3.0 reviews at Juvo's |
Stiam asta, am telefonul numai de trei saptamani si am facut tot ce mi-ai zis baietii de la gemanos, trei-patru incarcari a cate 4 ore cu telefonul inchis dupa o descarcara completa (formatarea). Nu cred ca am gresit undeva. |
|
Acum nu mai inteleg eu.Daca ai fi citit linkul pe care ti l-am dat, nu ai mai fi avut nici o nelamurire.Stiu ca este cam mult de citit , dar mai bine faci un efort decat sa ramai....nelamurit.
" They say i'm sick; they`re right, it's called 'Terminal Boredom!' " Follow me on twitter.com/bogramaRead my Symbian UIQ 3.0 reviews at Juvo's |
Am citit tot de la cap la coada, poate sunt deplasat, insa diferenta de la 10 zile la 3 zile in stand by mi se pare cam mare, eu facand tot ce mi-au sugerat tipii de la germanos. Am facut cel mult 10 incarcari, toate in momentul in care era complet descarcata. Ori am formatat-o gresit sau incomplet (ceea ce pare ireversibil) ori e alta problema (semnal slab, variabil, sau ?..)
Spune-mi daca gresesc fundamental, te rog! |
|
Da, acum inteleg:)
Ei bine, Mihai, se pare ca asta este diferenta (adica aproape 7 zile) dintre conditiile optime de functionare (telefonul este deschis, in retea dar nimeni nu il foloseste absolut deloc- cred de fapt ca nici nu se fac teste ci sunt doar niste "teste" care se fac doar matematic) si cele "real life". La noi, orice apasare pe buton, sunet, sms, apel duce la scurtarea vietii bateriei si implicit la scaderea timpului de stand-by. Ca sa nu mai vorbim ca ceea ce omoara bateria cel mai tare este miscarea dintr-o "celula" in alta si apelurile in sine.Astea 2 sunt "the main issues".
Nu tre sa te agiti f tare pt ca nu poate fi controlat procesul.Avand in vedere ca ai 3 zile de stand-by si nu locuiesti in varf de munte, cred ca este suficient.Eu am un T610 si ma tine bateria 10-12 ore pt ca wap toata ziua...asta e situatia.Am 2 chargere( unul la serv si unul acasa) si sunt super-multumit de teleonul meu.Nu l-as da pe nimic altceva dintre cele existente pe piata acum.
Asa ca nu gresesti fundamental cu nimic, iti explic doar de ce este diferenta f mare.ESTE explicabila
Cat despre "formatare", termenul pt bateriile Li-Pol este putin depasit pt ca nu tre sa faci formatare ci sa-l incarci cu atentie de 2-3 ori....in nici un caz cu telefonul inchis (sau nu in mod special) pt ca daca tel este deschis, el beneficiaza de "optimized charge" care inseamna ca telefonul controleaza incarcarea electronic si nu da voie curentului sa incarce bateria mai mult decat este necesar.Daca o incarci cu tel inchis, no optimization for u...asta asa, ca detaliu.Dar daca ei au zis, nu strica.
Oricum, dupa 10 incarcari, cam asta e timpul de stand-by.
[ This Message was edited by: 701 on 2004-04-30 09:09 ] |
Multam'!
Se intampla lucruri tare ciudate cu chestiile astea. De exemplu am cautat ore in sir driver pentru modemul din telefon, pentru a-l putea folosi la o adica si pentru dial-up pentru calculator. Am scris celor de la Sony Ericsson, intrebandu-i daca are modem inauntru, si daca da, unde-i driverul. Mi-au raspuns amabili ca Da, are modem si de aceea nu il pot folosi pentru conexiuni dial-up (?!). Am scris pe forum si un tip din India mi-a dat un link, si l-am instalat si merge bine-mersi (ce-i drept la 9600b/s). Nu de altceva dar vreau sa stiu tot ce poate aparatul asta.
Prin urmare raspunsurile standard nu ma mai multumesc, ori aia de la producator habar n-au, ori nu e ceva ortodox.
Multumesc inca o data. |
|
hahah
Ei bine, d-asta e modem, sa nu il poti folosi!Life's a bitch and then u die
La 9,6kbps/sec..tre sa fie ceva in neregula doar daca folosesti un cablu.Daca folosesti cablu pt conectare, asta este viteza.Cred ca merge si prin Irda sau Bluetooth, nu prea le am ca nu ma interes sa-l folosesc ca modem.Dar stiu ca din cauza cablului este limitat la 9,6.
Aici pe forum gasesti tot ce te interes, sunt multi care stiu o gramada ..fata de cei de la sau Cnx/Orange...asta este situatia, they just work there
E cablu, serial, telefonul n-are port IR, cred ca e compatibil BlueTooth dar nu imi trebuie neaparat. Pentru transfer date e suficient cablul (n-am decat 1M memorie interna), iar modemul practic nu il folosesc. Numai asa, sa stiu ce poate..
Cred ca am apasat pe Private message, Sorry | |
|
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi
|