Esato

Forum > Sony Ericsson / Sony > UMTS / 3G > My K770i Can't 3G

Visitors browsing this topic: 1
Add to Bookmarks
12  Next
Author My K770i Can't 3G
frendygo
Model not set
Joined: Jun 16, 2009
Posts: 5
PM, WWW
Posted: 2009-06-16 10:53
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Hii.. i am k770i user in Indonesia and using Axis ( support GSM , GPRS , EDGE , 3G , HSDPA )
but now i experiencing problem that if i use my K770i i'll never get 3G signal ( i already set the phone to enable 3G mode ). But when i using my SIM card at another 3G phone ( T700i ) the 3G signal appear ( so i assumed that my SIM Card no problem )..
Do anyone have this problem too ? or someone can solve my problem ??
( I already reset all setting at my phone )

Thanks
StevenC
W910 Black
Joined: Aug 23, 2008
Posts: > 500
From: NY
PM
Posted: 2009-06-16 22:08
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
I'm not sure but it might be the K770 having a lower sensitivity, hence bad reception for 3g.
[ This Message was edited by: StevenC on 2009-06-16 21:08 ]
frendygo
Model not set
Joined: Jun 16, 2009
Posts: 5
PM, WWW
Posted: 2009-06-17 04:25
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
oh..sad to hear that..

but can i claim it to sony ericsson service centre about that ??

or that almost all k770i have that problem too ??
jayminmedina
K770 Violet
Joined: Jan 15, 2009
Posts: 94
From: Cavite City
PM, WWW
Posted: 2009-06-17 05:38
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
yes, k770i has major problems with holding on to 3G signals..

K770i reviews
Sony Ericsson K770i - R8BC004 - Globe
carkitter
V640 Black
Joined: Apr 29, 2005
Posts: > 500
From: Auckland, NZ
PM
Posted: 2009-06-17 10:35
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2009-06-17 05:38:06, jayminmedina wrote:
yes, k770i has major problems with holding on to 3G signals..

K770i reviews


I guess you mean this comment, hidden in between all the 4 and 5 stars comments...

"Reviewed by billy from surrey on 14th Mar 2008
had the phone for a few days and generally great but FORGET THE 3G NETWORK . sorry for shouting but this is very important. my network provider and sony ericsson have acknowledged that this phone does not work satisfactorily and requires a "higher than normal" 3g signal. if the internet and videocalling are important to you then this phone is NOT fit for purpose. I will keep this phone if i can get my provider to unlock the prefered network facility so that i can fix it onto a 2g network. otherwise it has to go back as it keeps on imsisting on logging onto 3g even when it cannot work in my area or anywhere else i have been on 3g. apart from the 3g problem i would give it 5 stars but instead it gets...
Rating: *---- (1 star)"


I don't think this is representative of the usual performance of a K770i. One of my friends just got a K770i a week ago, I'll ask him but he's not one who uses many 3G services despite being a former Vodafone employee.

Edit: Actually, thats a 15 month old review and there would have been plenty of firmware update since then.
[ This Message was edited by: carkitter on 2009-06-17 09:39 ]
Best Debater - Esato Awards 2010
Best Phone Review - Esato Awards 2008
Visiting NZ with your mobile - all you need to know
frendygo
Model not set
Joined: Jun 16, 2009
Posts: 5
PM, WWW
Posted: 2009-06-17 12:53
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
oh.
can anyone tell me what's the new firmware ??

thanks before
jayminmedina
K770 Violet
Joined: Jan 15, 2009
Posts: 94
From: Cavite City
PM, WWW
Posted: 2009-06-18 04:06
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
i bought mine last december and it's current software version is 1202-3599 R8BC004 071211.
not sure if it's the latest but i don't mind updating cause i don't see any problems aside from the weak 3G compared to other phones..
Sony Ericsson K770i - R8BC004 - Globe
frendygo
Model not set
Joined: Jun 16, 2009
Posts: 5
PM, WWW
Posted: 2009-06-18 05:08
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
ow...it's same as mine.
i bought it on April 2009
first time i used it w/ excelcomindo operator and 3G works good but now after i used axis network the 3G signal never appear and even i using excelcomindo operator it never appear again..
Huh..Dizzy

strizlow800
G900 Brown
Joined: Aug 23, 2006
Posts: > 500
From: Macedonia, Skopje
PM
Posted: 2009-06-18 13:32
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Try switching to 3G only in the "GSM/3G networks" option in the settings/connectivity/mobile networks menu...

If that doesn't help it may be a simcard problem also... A while ago i was using 3g in my old p1 and when activated MMS it stopped working... I had to change my sim card in order to make the 3g work properly. It was the same issues (3g icon not appearing and i couldn't use it at all)...
Sony Ericsson software/hardware support!

Phone Flashing Tutorial (DB2020 CID49/51/52)
frendygo
Model not set
Joined: Jun 16, 2009
Posts: 5
PM, WWW
Posted: 2009-06-19 06:25
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
@ strizlow800 : i already set that before and it's same..but when i use that simcard on another sony ericsson ( T700i) at the same place the 3G icon on T700i was appeared.
So i think the matter is on the phone. Do you think so bro. strizlow800 ??
carkitter
V640 Black
Joined: Apr 29, 2005
Posts: > 500
From: Auckland, NZ
PM
Posted: 2009-06-19 08:26
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
I would update the firmware via SEUS and if there is no change then take it in for servicing.
Best Debater - Esato Awards 2010
Best Phone Review - Esato Awards 2008
Visiting NZ with your mobile - all you need to know
AlexJumper
Xperia X8 White
Joined: Jul 11, 2010
Posts: 232
From: Greece
PM
Posted: 2010-07-21 16:49
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
@all
I've got a similar problem, but I'm using my k770 as a dial-up modem with my laptop I know which numbers it has to dial but when I dial for a 3G connection it gets me an error message which tells me "The PPP link was terminated", even with full 3G signal

any ideas?
pacat7244
K770 Black
Joined: Sep 02, 2010
Posts: 18
From: Malaysia
PM
Posted: 2010-09-03 12:08
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Seem's like we facing the same problem here..in my country,the 3G are weak at certain times..better cntct your service provider.
sleep04
Model not set
Joined: Aug 24, 2011
Posts: 18
PM
Posted: 2011-08-25 02:05
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
same here, i have also 3g dificulties, im on sun cellular network
sleep04
Model not set
Joined: Aug 24, 2011
Posts: 18
PM
Posted: 2019-05-26 08:45
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Anyone here still using this phone? mine still working perfectly
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi