Esato

Forum > Regional > Europe, Middle East and Africa > Hungarian Thread - Magyar Fórum

Author Hungarian Thread - Magyar Fórum
bikemama
W800
From: where there's coverage...
PM
Posted: 2005-01-09 04:37
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Ooooopppsss......no comment:

"Certainty of death...small chance of success...what are we waiting for?" (Gimli)
roobi
T610
PM
Posted: 2005-01-09 13:59
Nagyon jó képek!!!

Mondjak bikemama, te merről?
vally
T68i
From: Hungary, Budapest
PM
Posted: 2005-01-10 09:04
Quote:

On 2005-01-07 12:16:04, roobi wrote:
sokoo!

Szerintem rátapintottál a lényegre!

Mit szólnátok ha picit gatyábaráznánk ezt a helyet!!!
Kihalt lett már egy idelye!!!

Valaki valami témát dobjon... SE vagy Mot???

Ideje, jó?

A márkákat nem lehet összehasonlítgatni, ezt a kettőt meg főleg azért nem, mert a Moto szétnyitható telókat gyárt, aki azt nem szereti, az úgyse vesz motót.

Mellesleg a SE modellpalettálja elég összeszedetlen.
T230: 4096 szín,még infra sincs benne.. Na jó, low end modellnek elfogadjuk, lehet dobálni tízé' a sarkon.
F500: K700 light, és a netes fórumok nagy rész szerint ronda, és semmi olyan funkciója nincs, ami elcsábítaná az embereket mondjuk egy GX15-től.
K700: Szép, is jónak is úgy-ahogy jó, de a 40 mega belső memória semmire sem jó kurvasok fotó tárolásán kívül, ugye senkinek sincs kedve 5 számot hallgatni egész nap?
tettek volna bele memóriakártyát...
S700i: Nagy, és drága. Az előnyeit gondolom mindenki ismeri.

Hol van egy olyan sikermodell mint a T68? Vagy a T610?
Death is not a bug, it's a feature.
Ganxta B
T310
From:
PM, WWW
Posted: 2005-01-12 15:43
Sziasztok! Nézem gyanakodva egy ideje már ezt a fórumot, és úgy látom, hogy ideje szaporítanom ezt a közösséget (gyk. magammal)... No, nézzük csak...

Név: Torma Balázs
Telefon: T310 (később remélhetőleg egy P910 [nem hagyok alább
bizony. Amúgy P széria ide, vagy oda, én akkor is a V800-at
venném, ha volna értelme 2006 eleje előtt...])
Életkor: 16,63791923340177960301163586584531 éves

Tehát mindenáron téma kell? Hát azt nem kapjátok meg, viszont lenne egy kérdésem: nem tudtok a http://mobil.hix.hu -n kívül ilyen telefon csere-bere website-ot?
Visszatérve MAGAMRA (egoisták előnyben...) 2002 Június mittoménhanyadika óta van meg ez a mobilom (az első) és akkor voltam én a "lelkesedő kiscserkész", úgyhogy egyből kiszemeltem magamnak egy mobil fórumot (www.mobiledia.com/forum/forum4.html) és írtam. Aztán a mélyen tisztelt Admin megdobott egy e-mailel, hogy akarok-e mod lenni bla bla... Na aztán, hogy az én nevem került be az ottani emberkék imájába (bocs, ez egy kicsit erősre sikeredett ), egy idő után meguntam az egész témát, és a hócipőm is tele lett, hogy abba a francos P szériába, nem tudnak függőlegesen +32 pixelt beletunkolni stb. ill. a T610 klónok. Most hébe-hóba benézek az esatora, és meglepődve látom, hogy itt néha lehet érdekeset találni.

[ This Message was edited by: Ganxta B on 2005-01-12 14:48 ]
bikemama
W800
From: where there's coverage...
PM
Posted: 2005-01-13 16:15
Quote:

On 2005-01-09 13:59:51, roobi wrote:
Nagyon jó képek!!!

Mondjak bikemama, te merről?

Közép-Dunántúl, Magyarország.
"Certainty of death...small chance of success...what are we waiting for?" (Gimli)
roobi
T610
PM
Posted: 2005-01-15 00:44
Helló Ganxta B!!!

Hadd üdvözöljelek körünkben...
hmmm... szóval témát nem hozol, de mod vagy egyik másik helye... szép-szép!!!

Rögtön P szériára nem rossz ugrani... én nemsokára tervezek venni valamit, de még halvány lila gözöm se hogy mit vegyek, elegem van az ormótlan telefonokból lásd 5510... habár az nagyon jó volt... mindenesetre teljesen összezavarnak ezek a mobilgyártók... Eddig évente kiadtak egyet maximum kettőt most meg mint az eszetlenek nyomják ki az új modelleket, az ember alig tudja az egészet követni... áááááááááááááááááááááááááááááá...

Üdv, Robi

----------------------------------------------------
Klikk
vally
T68i
From: Hungary, Budapest
PM
Posted: 2005-01-15 15:44
Szeintem (!), sima mobiltelefonba nem érdemes fektetni, a Windoz alapú gépek (pda-telefon, vagy smartphone) sokkal nagyobb lehetőséget hordoz magában.

Ha választhatnék, most egy MDA Compact - Imate JAM-et vennék. Csak ne lenne 150 ezer
Death is not a bug, it's a feature.
roobi
T610
PM
Posted: 2005-01-16 16:22
Igen, igen...

Sokat tudnak, de elöször a pénztárcádnak kell tudnia!!! Sajnos!!!
Ganxta B
T310
From:
PM, WWW
Posted: 2005-01-16 19:32
Hehe, nem véletlenül gyűjtöm a zsebpénzt (plusz próbálom gyarapítani ilyen-olyan forrásokból) már több, mint 2 éve. Már amikor megjelent a P800, akkor kezdtem... Ahol most tartok (60 rugó) már jobban meg tudnám (sikerült ) győzni az őseimet mondjuk egy előfizetésesre havi 8 ezres részletekben, hogy teljesen én fedezném az indulórészletet...
@Roobi: Egyetérek, biztos a WAP bevezetése óta indult be ez a mobil "robbanás" és most már egyre több hülyeséget tesznek bele, aminek a teteje a P széria. Én -az imént leírtakból érthetően- középutat próbálok találni a "hetenteveszekegyújmobilt" illetve "várok mégtízévetaztmeglátommilyen" életfilozófiák közt. Mert ugyebár haladni kell a korral ...
Ganxta B
T310
From:
PM, WWW
Posted: 2005-01-16 19:39
Ráadásul az a nagy mákom, hogy a fateromat évente kiküldi a cége Indonéziába egy hónapra, és akkor lehet aztán elektronikát venni olcsón! Mellesleg én is úgy tanultam meg angolul, hogy 5 és fél évet voltam kint ay egész családdal.
Visszatérve a tárgyra: eredetileg azt hittem, hogy kint tényleg olcsóbbak a mobilok, de kiderült, hogy a kinti 6 300 000 Rúpiás (kb. 130 000 Ft) árhoz van egy meglepően közeli, egy itteni internetes áruházban, ami 142 000 Ft [ www.nextgsm.hu ].
Ganxta B
T310
From:
PM, WWW
Posted: 2005-01-16 19:44
Na, várjunk csak, úgy látszik, nálam müködik az ő betű... Amúgy, ha mindenáron téma kell (igen, tudom, hogy már izzadságszagú egy kicsit), akkor ott van a Huygens szonda Titánra való sikeres leszállása... Az én véleményem erről csak annyi, hogy a még fejlődésben levő európai nacionalizmusom ("európaizmus"???) majd szétpukkan a büszkeségtől, hogy szinte teljesen ESA által készített szonda, eddig olyan távoli égitesten szállt le, mint eddig soha.

[ This Message was edited by: Ganxta B on 2005-01-16 18:44 ]
roobi
T610
PM
Posted: 2005-01-16 23:37
Őszintén szólva én örülök hogy a Huygens sikeres volt eddig és remélem a jövőben is így lesz! Végre európa is megmutatja, hogy ott van technika terén! Mondjuk sokkal jobban örülök, hogy az EU ilyesmire költ, minthogy háborúzna!!!
Szerintem ennek az űrkutatásnak csak egy baja van... hogy sokáig tart, kellene valami amivel meg lehetne gyorsítani az egészet, igaz hogy fél milliárd km-t tett meg a Huygens űrszonda, de akkor is 1997-óta úton volt...
A technikád a mobil vásárlással pedig nállam is bejön, én személy szerint egy-két évig tartok meg egy telefont, s eddig még mindig jutányos áron tudtam túladni rajtuk... S ha engem kérdezel, akkor tarts ki és vedd meg állmaid telefonját, én is mikor vetten a T610-emet akkor annyiba került, hogy miután megvetten hülyének éreztem magam, hogy ennyi pénzt kiadok egy telefonért! De nem bántam meg, s hiszem te sem fogod!
Ganxta B
T310
From:
PM, WWW
Posted: 2005-01-17 15:11
Na igen, az emberiség csak akkor fejlődik robbanásszerűen egy adott téren, ha kényszerhelyzetben van. Példa gyanánt lehetne említeni a 60-70-es évekbeli fejlődést pont az űrkutatás terén. Azt pedig a hideg háborúban a Szovjetunió USA közti versengés váltotta ki. Most (igaz, szintén mesterségesen előállított) ugyanez a helyzet a mobilokkal: ott van a kapitalizmus általános hatása (reklámok, amik bemagyarázzák, hogy teljesebb életet élsz egy csúcs mobillal ) plusz a pillanatnyi divat. De ennél sokkal jelentősebb tényező az, ahogy a mai világban a társadalom (cégek, szervezetek, családok stb.) működik, jó sok információt áramoltatva, egyre gyorsabban... Nyilván nagyon népszerű lesz ettől mindenféle távközlési eszköz, legyen az bármilyen fajta. Az már más kérdés, hogy a gyártók/fejlesztők mi mindennel próbálják a felhasználót magukhoz csábítani.
Ebből kiindulva, ha rájönnénk, hogy 3 év múlva nekimegy egy üstökös a Földnek, darabokra szaggatva azt, nyilván minden hülye kapva kap az alkalmon (ami egyáltalán nem rossz dolog) és egymásal versenyzve, vagy együttműködve simán ki is fejlesztik a szükséges védelmi eszközöket.

[ This Message was edited by: Ganxta B on 2005-01-17 14:13 ]
roobi
T610
PM
Posted: 2005-01-17 22:55
Viszont sajnos itt megintcsak kijön az emberi önzés!!! Addig ne csináljunk olyat ami előre vinne minket amíg nem muszály, vagy ha megvan esetleg az eszköz akkor visszatartjuk! Lásd személygépkocsi gyártás!!! Nap mint nap szennyező anyagok tömkelege szennyezi levegőnket, amiből szerintem így sincs már túl sok ... S csak azért, hogy ne mennyenek le az árak, s hogy fenntartsák a kőolajjal foglalkozó vállalatokat... Inkább tegyünk mindent először tönkre, s akkor is majd csak relatív és körbejáró módszerekkel jutnak ki oda amit már most be kéne vetni a menthetőért! Inkább az atógyárak kifizetnek dollár milliókat, hogy az a fejlesztő ne adja el senkinek a technológiát teljesen környezettiszta kocsik gyártására... S ez megtörtént... Gondolkodjunk... szerintem ennek az egésznek a mai napokhoz is köze van... régen az emberekben igaz megvolt a nyereségvágy, de ekkora még sosem volt mint most... Lásd, USA-nak naponta 10 milliárd dollárba kerül Iraq, igen ez sok.... de 100 milliárd dollárnyi köolajat szállítanak ki onnan naponta... Miért is kéne másképp az USA-nak Iraq, ugyan nem Hessein miatt... Ha ez a nyereségvágy vezérelte volna régen is a népet akkor ma nem lenne hárompontos biztonságiöv, természetesen a Volvo-n kívül... Nos? Mivan az emberekkel... itt lenne az ideje, hogy a Föld népe egyszer körülnézne maga körül és jól elgondolkodna hogy mi kell neki...

[ This Message was edited by: roobi on 2005-01-17 21:58 ]
Ganxta B
T310
From:
PM, WWW
Posted: 2005-01-18 19:17
Csakhogy ez sajnos sohasem fog megtörténni. Ahhoz az emberiségnek el kell jutni egy bizonyos fejlettségi szintre. Ne csak az legyen már, hogy csak kevesen foglalkoznak ezzel a témával, a többi közben sz*rik bele, és részéről rendben van ez az egész. Na igen, azért a legtöbb ember inkább "csak" tudatlan.
A környezettiszta autók gyártását nem az autógyártók tartják vissza, hanem az "olajos" cégek, mint a Texaco, BP, vagy a Yukos... Mivel a legfontosabb energiahordozó változatlanul a kőolaj (amit így a harmadik évezred elején sértően primitívnek tartok [lehet, hogy csak én olvastam túl sok sci-fi novellát???]) és bizony a legtöbb államnak is érdeke, hogy ez az állapot fennmaradjon, ergo: a kőolaj vállalatok simán megtudják akadályozni szabadalmak felvásárlásával és rajtuk való "csücsüléssel" (kb. évtizedekig) a fejlődést. Ez történt a hidrogén cella esetében is, vagy még említhetném a hibrid motorokat is. Vajh miért csak manapság kezdődött el komolyan a fejlesztés e téren, amikor már a 70-es években megvolt a technológia mondjuk egy Toyota Priushoz???
Vagy megvárjuk, amíg elfogy a kőolaj, (és sokáig nem találnak újabb mezőket) és esetleg addigra már beledöglünk, vagy összeroppantják ezt az iparágat, és visszacsusszanunk 60 évet a gazdaság fejlődésében. Ez itt a két extrém megoldás.
Ami tetszik az EU-ban, hogy ők középutat próbálnak ebben találni, csak nem éppen lelkesülten (pl. kegyesen megigérték, hogy a CO2 kibocsátást 2020-ra csőkkenti kb. 6 százalékkal!!!). Na szóval, amíg a hétköznapi "parasztember" nem látja mi történik, addig nem lesz változás, azok a bizonyos cégek meg röhögnek a markukba, és bekaszálják szép csendesen a profitot. Nesze neked "free world" meg "szabadság és kapitalizmus"...
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi
Goto page:
Lock this Topic Move this Topic Delete this Topic