Author |
Hungarian Thread - Magyar Fórum |
roobi Joined: Feb 20, 2004 Posts: 121 PM |
Kémiŕt tanulok! Te?
This message was posted from a T610 |
|
Tec9 Joined: Dec 21, 2003 Posts: 263 From: UK / Hungary PM |
csinálok rajzra képeket és olvasok egy film script-et |
Melyik film script-jét olvasod?
snatch, egy angol film |
Ismerem a filmet! Brad Pit a cigŕny, meg a disznňk... Bla,bla,bla! Megvan! Néztem 1x németül meg 1x angolul! :-)
aszt a filmet csak angolul lehet nézni, szinkronálton nem lenne jó, nagyon szar lehet |
Ha akarjŕk akkor jňl le tudjŕk fordětani, figyelj attňl hogy leszinkronizŕljŕk, attňl még nem veszik el a film varŕzsa!
ez a film csak ugy jó ahogy az emberek mondják és ahogy beszélnek, slangett nem lehet le forditani, meg olyan sok minden van a filmbe amit csak angolul lehet mondani |
Nem bukvŕlis fordětŕssal csinŕljŕk, és pontůgy megtalŕljŕk a megfelelö slanget! De szerintem ezen nem éri vitŕzni! Mi rajzolsz?
nem rajzolok csak editelek képeket mert most lesz a vizsga és al pacinón fogok dolgozni mert ikonokokat kel csinálni, bocs de most megyek gta-zni megint, majd késöbb jövök |
Kb mikor leszel ismét?
exij Joined: Apr 16, 2004 Posts: 0 From: Wien/Budapest PM |
Sziasztok.
Latom kissebb vita alakult ki az EU-val kapcsolatban, amihez hozzafuznek par gondolatot. Igazatok van abban h pl M.o.-nak nem lesz jo a csatlakozas, de csak az elejen. Ha a kezdeti nehezsegeken tul lesz az orszag, amik biztos nem lesznek egyszeruek akkor ki fog derulni h megerte a faradozas. Gondoljatok csak a gazdasagra, ahol ugye mar a globalizacios tendencia regota megfigyelheto, es hosszu tavon a kesobbi jovoben nem lehet felvennia versenyt a nagyobb piacokkal (pl: USA, Kina, stb) ha minden europai orszag kulon kulon csinalja a kis bizniszet. Ezert (is) fontos az egyesulo europa es a kozos valuta aminek a bevezetese hozott magaval gondolkat de ha megnezitek kezdi lassan "enyomni" a dollart ill. teljes erteku ellenfele lett. Ennek ellenere persze az USA nagyobb, erosebb piac mert europa szepsege de gazdasagilag hatranya a kulonbozo nyelvek es kulturak miatt sokkal nehezkesebb kozos nevezore jutni sok dologban, es a kulonbozo orszagok meg mindig sajat erdekukben gondolkoznak es cselekszenek rengeteg ugyben ami ugye egyfelol ertheto masfelol pedig viszont gyengiti sajat kozos poziciojukat. De idobvel talan ez megvaltozik. Es az EU majd segit abban is hogy ne legyenek tobbe europaban haboruk, foleg ne etnikai, nemzeti hovatartozas miatt ami ugye pl Jugoban volt/van. Ezek persze csak az en nezeteim.
Ps.: Tec9nek igaza van a Snatch es a Lock, Stock and Two Smoking Barrels cimu filmek (mint ahogy a filmek tobbsege altalaban legyen az barmilyen nyelvu)csak max felirattal fogyaszthato elvezetesen mert egy szinkron teljesen elrontja a film fílingjet.
Udv: exij |
Szerintem nem vita... esetleg eszmefuttatás... de ki ahogy gondolja...
S abban száz százalékig egyetértek és ez természetes, hogy az alagútnak valahol vége! A közös piac is nagyon szép meg jó... de nem az elején... sokan megfognak bukni, de ne tarsa vissza a népet... $ ? Nevetséges valuta az Euróhoz képest... rövid id? alatt a megverhetetlennek t?n? valutát megverte, az amerikaiak büszkesége a mélyponton... S nekem meg szimpi az Euró meg minden... Nyelvek meg... szerintem nincs annak semmi értelme hogy évezredes kultúrákat, vagyis nyelveket eltüntetünk csak azért mert egy társaság tagja vagyunk... Politikai únió sosem fog létrejönni, így nincs nyelvírtásra sem semmi ok! Az mint mondtam meg elfogadott, hogy a Francia esetleg az Angol dominál a politikában... de ezis elfogadott tény...
De amit kétlek, hogy egyszer az egész EURÓPA az Eu tagja lessz... ha mástnem csak SCG marad... mert amit ezek csinálnak, mintha sajátmaguk ellen dolgoznának... Eddig volt róla szó, még egy éve hogy lehet hogy 6-8 évenbelül esetleg... de ezekután amit ezek itt m?velnek a néppel semmi eszély még 10-13 év múlva se... De lényegtelen...
P.s.: Szeritnem egészen jól leszinkronizált a Snatch, mert mondom mindkét nyelven megnéztem, de nem találtam közötte túl nagy differenciát... szóval én uagyúgy élveztem mindkét nyelven... s a slag-ek helye és módj is megolt
 |
na most itt leszek fél óráig |
Wow...
Hogy-hogy csak ilyen kev;s ideig leszel itt??? |
|