Esato

Forum > Regional > Europe, Middle East and Africa > Romanian Forum

Previous  123 ... 136137138 ... 226227228  Next
Author Romanian Forum
raduth
T68 gold
From: Romania
PM
Posted: 2005-10-10 16:14
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
petrut, a aparut P990, e super, dar am vb cu o tipa de la SE Romania si mi-a spus ce stiam deja, ca va aparea pe piata de abia in martie 2006, aproximativ.
De asemenea mi-a spus si unul dintre motive pt care apare asa de tarziu, pt ca cei de la UIQ Tehnology vor sa dezvolte softuri pt UIQ 3.0.
In acelasi timp cu lansarea lui P990 SE a anuntat si "parteneriatul strategic cu UIQ Technologies - P990 va deveni astfel primul smartphone din lume bazat pe platforma UIQ3 si sistemul de operare Symbian v 9.1.".Uitati mai jos cu copy paste din comunicatul oficial:

Comunicat de presă
10 octombrie 2005

UIQ Technology prezină noua platformă software UIQ3, iar Sony Ericsson anunță către comunitatea globală de programare lansarea primului smartphone bazat pe tehnologia UIQ

Londra, 10 octombrie 2005 – UIQ Technology lansează prima versiune publică a kit-ului de dezvoltare de software (SDK) pentru UIQ3, cea mai recentă versiune a platformei de software bazată pe sistemul de operare Symbian. În același timp, Sony Ericsson anunță cea mai recentă contribuție a sa la evoluția smartphone-urilor, noul model P990, primul telefon mobil bazat pe tehnologia UIQ3 lansat pe piață. Comunitatea de dezvoltare de software din întreaga lume poate acum să înceapă creerea de aplicații și programe noi pentru acest model de smartphone.

Recent lansatul UIQ3 este o platformă de software deschisă, bazată pe sistemul de operare Symbian, care permite celor care dezvoltă software să creeze programe pentru oricare telefon mobil bazat pe această tehnologie, indiferent de producător, folosind o singură linie de coduri. Aplicațiile vor căpăta automat interfața echipamentului pe care rulează, fără necesitatea creerii unui cod suplimentar pentru interfață. Update-urile și rezolvarea problemelor apărute pe parcurs vor fi identice pentru toate platformele de bază, și un singur update de cod este necesar pentru a propaga schimbările în toate modelele de telefoane mobile bazate pe UIQ3. Programatorii vor avea timpi mai scurți până când un produs dezvoltat de ei ajunge pe piață cu ajutorul codului identic pentru toate telefoanele mobile, cu excepția celor care utilizează funcții specifice.

Extensiile și interfețele de programare a aplicațiilor (API) specifice fiecărui producător în parte pot fi adăugate UIQ3. Aceasta va permite dezvoltarea de funcții speciale care optimizează aplicațiile pentru anumite telefoane, cu scopul de a îmbunătăți interacțiunea cu utilizatorul și pentru a-i permite acestuia să utilizeze întregul potențial al modelului pe care îl folosește.

Sony Ericsson P990 este primul smartphone care folosește noua platformă UIQ3. Construit pe baza sistemului de operare Symbian v9.1, P990 se bazează pe același concept cu succes dovedit și design ușor recogniscibil ca modelele anterioare de smartphone de la Sony Ericsson. Înainte de lansarea comercială, Sony Ericsson a decis să anunțe existența acestui model, pentru a permite programatorilor din întreaga lume să aibă timp să creeze aplicații în C++ sau Java™ pentru acest model. UIQ3 este o platformă flexibilă de software, care oferă o oportunitate unică, aceea de reutilizare a codurilor în dezvoltarea de aplicații.

Programatorii sunt încurajați să se înregistreze în noul Program de Dezvoltare UIQ, mergând la adresa http://developer.uiq.com, unde vor găsi documentație detaliată și vor putea participa la primul forum de discuții UIQ3. Pe data de 26 octombrie 2005, prima versiune publică a kit-ului de dezvoltare de software va deveni disponibilă pentru descărcare pe portalul programului.

Extensiile specifice Sony Ericsson și interfețele de programare a aplicațiilor vor fi disponibile la Sony Ericsson Developer World, la adresa www.SonyEricsson.com/developer în ultimul trimestru al anului. Pachetul va include produsele specifice Sony Ericsson Vibration API și Bluetooth Keyboard API.

UIQ Technology și Sony Ericsson vor participa la Symbian Smartphone Show 2005, desfășurat în datele de 11 și 12 octombrie, la ExCeL Centre în Londra. Sony Ericsson este sponsorul principal al acestui eveniment.

PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII, VĂ RUGĂM CONTACTAȚI:

UIQ Technology
Sebastien Peirone
Developer Communications Manager
+46 (0) 708 57 6448
E-mail: sebastien.peirone@uiq.com

Despre UIQ Technology
UIQ Technology dezvoltă și licențiază o platformă deschisă de software pentru cei mai importanți producători de telefonie mobilă, în încercarea de a dezvolta o piață de masă pentru telefoanele mobile cu platformă deschisă. Telefoanele mobile bazate pe tehnologia UIQ sunt puternice și permit accesul la aplicații de afaceri, e-mail, fișiere multimedia și pagini web. Tehnologia UIQ este utilizată pentru telefoane mobile produse de Sony Ericsson, Motorola, BenQ și Arima. UIQ Technology, fondată în anul 1999 în Suedia, este deținută în întregime de Symbian Ltd. www.uiq.com

Despre Sony Ericsson
Sony Ericsson Mobile Communications AB oferă comunicații mobile pentru utilizatorii care apreciază posibilitățile unei tehnologii puternice. Fondată în 2001 de către Telefonaktiebolaget LM Ericsson și Sony Corporation, joint-venture-ul continuă să construiască pe baza succesului oferit de cele două companii inovatoare. Sony Ericsson creează valoare pentru clienții operatorilor oferind noi căi de utilizare a comunicațiilor multimedia mobile. Sediul central al companiei este la Londra, Sony Ericsson având peste 5.000 de angajați în întreaga lume în cercetare, dezvoltare, design, vânzări, marketing, distribuție și suport.
Sony Ericsson Developer World include un program global de suport și un portal web, menite să contribuie la succesul dezvoltatorilor de programe wireless, prin furnizarea de documentație, instrumente, training, precum și suport tehnic și de marketing, de care aceștia au nevoie în procesul de dezvoltare. Sony Ericsson Developer World ajută programatorii să își dezvolte proiectele de la concept la produs, asigurând astfel un flux continuu de conținut și aplicații de amuzant, util și inovativ pentru telefoanele mobile Sony Ericsson. www.SonyEricsson.com/developer

Pt klud77, anytime, cand mai pui intrebari pe forum si am timp o sa postez ce stiu
Antedos
P910
From: Bucharest
PM, WWW
Posted: 2005-10-10 22:40
Schmachar P990, insa nu cred ca merita investitia, poate la mai bine de 8-9 luni de la aparitie.. urasc faptul ca au facut ecranul mai mic si ca.. ma rog, am un post in zona smartphone care descrie toate problemele pe care le gasesc..

In alte stiri, vreau un mic review de la voi despre W800, se merita? adica sa trec pe planul 2, P910i-ul respectiv pe planul 3 K700i-ul, si sa iau un W800 cu castile alea smechere de care zice petru... vreau sa stiu ce credeti...
Sony Ericsson | T300 | T290i | T610 | T630 | K700 | P910i |
Adrian_is
K750
From: Iasi-Romania
PM
Posted: 2005-10-10 23:52
Va salut! Am si eu o rugaminte mare la voi, vreau sa-mi i-au o casca bluetooth jabra bt-800 si nu sunt sigur daca functioneaza perfect cu se k750, nebranduit, cu versiunea R1L002, stiti ceva? Si vreau sa-mi spuneti daca mai foloseste cineva combinatia asta si cum merge! Afiseaza bt-100 si numele apelantului sau numai numarul?( vreau pareri din practica) Va multumesc respectuos!
klud77
T68 gold
PM
Posted: 2005-10-14 13:31
raduth poate mai poti sa ma ajuti cu niste informatii.Vreau sa conectez laptopul la 6680 pt net, dar nu stiu cum sa fac setarile.Pe tel netul merge perfect dar pe laptop nu reusesc sa-l fac sa mearga.Stii cam ce setari tre' sa fac.Sunt pe SFR Franta

This message was posted from a Nokia

petrutms
Satio Black
From: Cluj Napoca, Romania
PM
Posted: 2005-10-14 13:46
io sunt happy cu k750 cu soft de w800i...dar nu ar strica niste casti calumea . nu stiu de unde sa fac rost...bani nu am..
raduth
T68 gold
PM
Posted: 2005-10-14 16:34
Pt klud77
Pentru a folosi telefonul ca si modem trebuie realizate urmatoarele setari in meniu
Meniu - Tools - Settings - Connection - Packet date
Packet data conn: When needed
ApN: (il afli de la SFR)

Pe calc dupa ce instalezi nokia pc suite te duci in control panel/phone and modem options/modems/no 6680 usb-properties il dreptul lui si apoi te duci la diagnostics si dai query modem.Aici prima optiune trebuie sa apare succes si la ati5 ar trebui sa iti apara 3G in mod normal.Daca nu iti rasp la querry modem dezinstalezi driverele de modem si le reinstalezi, daca tot nu iti merge suni la call centerul Nokia din franta sa te ajute la drivere, eventual cu drivere noi sa iti dea.
Apoi daca driverele sunt ok faci o conexiune de dialup care sa fol no 6680 usb ca si modem, cu userul, parola (eventual si dns-urile manuale sau ip-urile pe care treb sa ti le zica cei de la sfr).Nr de dialup pe 3g sau gprs este standard *99#.
Ar trebui apoi sa mearga.
Daca nu merge pui in acea conexiune creata il loc de *99# un nr de mobil din jur si daca dai dial pe conexiune acel mobil din jur pus ca si test ar trebui sa sune:
1)Daca suna, problema nu e de la drivere sa de la nokia ci de la sfr, si eventual ii intrebi daca trebuie sa pui si un string suplimentar de modem(pe care il pui in control panel/phone and modem options/modems/no 6680 usb/properties/advanced/extra initialisations commands: at+cgdcont=1,.......restul tine de apn-ul pe care il foloseste sfr).
2)Daca nu suna acel mobil problema este de la drivere, sau de la tel in general, nu de la sfr.
Sper ca te ajuta, o zi buna

klud77
T68 gold
PM
Posted: 2005-10-14 22:28
Multumesc raduth. O sa incerc maine sa vad dc reusesc, cred ca o sa reusesc sigur cu informatiile de la tine.Vad ca te pricepi bine la toate chestiile astea.Nokia PC Suite l-am instalat si merge bine.O sa-ti dau raspuns

klud77
T68 gold
PM
Posted: 2005-10-20 14:39
Vad ca nu a mai scris nimeni pe forum,asteptati raspunsul de la mine :) raduth am facut setarile si ma conectez dar cand scriu o adresa in IE nu o deschide.Ma gandeam ca poate o fi din cauza Norton-ului si l-am dezactivat,dar tot nu merge

klud77
T68 gold
PM
Posted: 2005-10-20 15:25
Dinpotriva cand am facut actualizarea la LiveUpdate a mers pana la 700kb si a murit.Sta conectat,imi mananca si banii dar nu merge.Nu imi dau seama care-i cauza...

raduth
T68 gold
PM
Posted: 2005-10-20 15:33
Klud77, incearca sa fii mai precis in acest troubleshooting "ma conectez dar cand scriu o adresa in IE nu o deschide."
Primeste the page can not be displayed? sau ce se intampla?
Ai incercat dupa ce te conectezi sa faci telnet pe portul 80?Start/run/cmd, apoi enter.in fereastra neagra scrii telnet www.google.com 80 si dai enter.daca ai portul blocat iti spune could not open a connection on port 80, si asta e de obicei din cauza unui firewall sau a mai multor firewall-uri (exista firewall la xp, norton, etc).Nu vorb aici de antivirus ci de firewall pt ca acela blocheaza de obicei porturile.
Daca dupa ce ai dat telnet www.google.com 80 iti apare o fereastra complet neagra inseamna ca portul e deschis dar nu faci trafic din cauza dns-urilor si trebuie sa suni la SFR sa iti zica ce dns-uri sa pui manual.DNS-urile le pui in Control panel/network connections click dreapta pe conexiunea ta/properties/networking/tcp/ip/properties bifezi use the following dns servers : si acolo pui ce iti spun cei de la sfr.
Tot ce pot sa iti spun din ce am inteles este ca nu ai probleme cu driverele, cat timp te-ai conectat, si ar trebui sa suni la sfr sa te ajute m ai departe, daca ai dezactivat firewall-urile si la fel se intampla e sigur ceva ce trebuie sa iti spuna cei de la sfr.probabil dns-urile.
Stii, e cam greu sa oferi asistenta prin forum, pt ca la un troubleshooting de calculator nu exista multe situatii identice.
O zi buna
klud77
T68 gold
PM
Posted: 2005-10-20 15:47
Dinpotriva cand am facut actualizarea la LiveUpdate a mers pana la 700kb si a murit.Sta conectat,imi mananca si banii dar nu merge.Nu imi dau seama care-i cauza...

raduth
T68 gold
PM
Posted: 2005-10-20 15:55
In cazul acesta este de la calc de la un firewall, nu cred ca e de la sfr.incearca sa instalezi modemul si pe un alt calc si asa o sa vezi ca e de la calc tau.Cred ca trebuie sa vezi ce anume din calc te impiedica ssa faci trafic mai mult de cateva sute de kb.antiv, firewall, etc
bogdan_wrc
S700
From: Ploiesti, Romania
PM
Posted: 2005-10-21 08:00
am si eu problema (de fapt e aceeasi din primavara): inlocuitorul lu S700..
acu a aparut w900..dupa forma..oare sa fie asta ?? e marfa rau telefon...acu nu stiu cum o fi in realitate.adica ca meniu, marime..dar o sa vedem..voi ce ziceti? oare asta este..sau nu?
petrutms
Satio Black
PM
Posted: 2005-10-21 09:00
normal ca asta e
petrutms
Satio Black
PM
Posted: 2005-10-29 18:11