| Author |
Slovak forum (archive) |
boto43 Joined: Nov 23, 2003 Posts: > 500 From: Trnava-Nitra,Pardubice CSSR PM |
Boha aj ja mam cosi s chrbticou - krcnou az ma s toho boli gebula. To s toho auta a prievanu. :-( postavil som divnu bt siet. Vsetko mi to ide cez mobil na web mailbox - orange. Zda sa ze server mam e mail na orange. Ako ma ist bt wlan? Ja sa dostanem s note na pda cez mobil a web. Ako sa vyhnut tomu pripojeniu na web? Mam asi najblbsi wlan v eu.
This message was posted from a T610 |
|
|
hai Joined: Apr 04, 2004 Posts: 6 From: Heart of Europa,Slovakia , Ba PM |
Boto€>mas najrafinovanejsi,nevystopovatelny wlan na svete,nie iba v EU. |
No ale mohli by ste mi povedat ako to ma fungovat. Lebo pochybujem ze takto. Preco by som mal spájat 2 pc 2 m od seba cez blavu. Elrond to vie ako to ma ist len to nechce povedat. Nemozem spravit server ten note alebo to neviem. :-l
Elrond Joined: May 14, 2003 Posts: > 500 From: Slovakia PM, WWW
|
Sprav si z kompu server. Proste to sparuj s kompom. Zapni si na PC, PPC, T610 a potom si z PC daj vyhladat zariadenia a sparuj si to. PC sa da sparovat so 7 zariadeniami naraz (aspon moj BT MSI MS-6970). Alebo chces nieco ine?
|
Vsetko je uz sparovane. Lokalne to je ok. Bt mozem pouzit na synchro t 610 a tos 740 . Ale ja som spravil siet micro cliant vo win 98 se pomocou programu toho bt dongle vola sa bt wlan. Ked to nastavujem 1. Krok je vybrat spojenie na server a tam mi naskoci mobil a nie pda hoci oba su sparovane. Nemozem nastavit note ako server. Server musim mat asi niekde v prdeli v lufte daleko od mma. Aky ten adapter siete sa ma pouzit na lan, lebo to bude asi chyba.
|
Ja som v tomto novacik, lebo nemam fon s bt. Skus sa pozriet na www.inet.sk je tam vsetko mozne o sietach
This message was posted from a T300 |
Andrew21 Joined: Sep 17, 2003 Posts: 207 PM |
Konecne som si spojazdnil bt (teda on mi isiel ale nemohol som ist cez bt na net)
Boto napis co vlastne chces spravit.
This message was posted from a Z600 |
Dial up cez bt a synchro mam uz davno nastaveny. Ja som robil siet wlan, t.j. Pristup cez web na pc z hocakeho miesta. Napr som v sali potrebujem cennik tak sa napojim s pda na pocitac doma a stiahnem ho. V podstate to aj spravim ale len cez e mail orange a niekto mi musi dat do synchro boxu ten cenník. E mail nie je server a aby to islo bez pomoci ineho by som potreboval vlastny server alebo prenajat si na webe. Uz mi to jeden man vysvetlil ale to je drahe. Zena a sestra povedali aby som s tym uz neblbol.
Tak pani vysledok pokusu c.1>polus-eurotel-EDGE -notebookDELL-IRDA-N6230 == rychlost downloadu priemerne 16KB(nad100kb).Neviem ci IRDA neobmedzilo vyssiu tahacku.Na GPRS chodim 5-6KB. |
Quote:
|
On 2004-06-05 20:21:03, hai wrote:
Tak pani vysledok pokusu c.1>polus-eurotel-EDGE -notebookDELL-IRDA-N6230 == rychlost downloadu priemerne 16KB(nad100kb).Neviem ci IRDA neobmedzilo vyssiu tahacku.Na GPRS chodim 5-6KB.
|
| Nie ze by som odporoval ale nejako sa mi to nezda.Je to viac ako prakticke isdn.Isdn mam okolo 7 az 10 a dial som mal okolo 3 az 5.A to gprs som este nemeral ale podla mna to je este pod dial up.Ale zajtra ho nameram.Co myslite oplati sa miesto normalneho dial up mat pristup cez gprs,nemyslim cenovo ale rychlost.Vsetci uvadzate ze je to rychlejsie len mne sa to nezda.
ja cejtim se bejt esatem sk podvedenej  |
Quote:
|
On 2004-06-05 21:11:00, boto43 wrote:
Quote:
|
On 2004-06-05 20:21:03, hai wrote:
Tak pani vysledok pokusu c.1>polus-eurotel-EDGE -notebookDELL-IRDA-N6230 == rychlost downloadu priemerne 16KB(nad100kb).Neviem ci IRDA neobmedzilo vyssiu tahacku.Na GPRS chodim 5-6KB.
|
| Nie ze by som odporoval ale nejako sa mi to nezda.Je to viac ako prakticke isdn.Isdn mam okolo 7 az 10 a dial som mal okolo 3 az 5.A to gprs som este nemeral ale podla mna to je este pod dial up.Ale zajtra ho nameram.Co myslite oplati sa miesto normalneho dial up mat pristup cez gprs,nemyslim cenovo ale rychlost.Vsetci uvadzate ze je to rychlejsie len mne sa to nezda. samozrejme je rychlesi nez irda urcite ta irda obmedzil.Ja to teraz vidim pri synchro pda a mobilu v rychlosti je to rozdiel.
@elrond ti
|
|
|
@hai IRDA ta moze obmedzovat, ale nemusi. Podla toho cez aku rychlost sa pripajas.
@boto Nie. Pozeral som film Das Boot, tak som tu nebol. Inac neni rychlesie ako IRDA, iba v mobiloch to tak je. IR moze byt az do 4Mbps a je tusim do okolo 1Mbps.
|
Quote:
|
On 2004-06-05 21:47:45, Elrond wrote:
@hai IRDA ta moze obmedzovat, ale nemusi. Podla toho cez aku rychlost sa pripajas.
@boto Nie. Pozeral som film Das Boot, tak som tu nebol. Inac neni rychlesie ako IRDA, iba v mobiloch to tak je. IR moze byt az do 4Mbps a je tusim do okolo 1Mbps.
|
| Na web ides cez mobil nie?Potom je teda rychlejsi.Ale tu sa neda hovorit o rychlosti.Rychle je len usb2 a fire wire tusim 250 mbs
XP maju fastIR.Musim pozriet bios Dellu,lebo ten pozna aj fast aj klasik IR.No neviem ako rychlo chodi IR na N6320.Boto ,myslim,ze nie je GPRS ako gprs.Ked budes skusat ,musis odskusat obe.Ak chces byt aspon trochu subjektivno-objektivny.O.K? |
|
To zalezi na aku rychlost mas obmedzene IRDA na mobile. Napriklad bracho ma rychlejsi infra na Z600 ako ja na T300. Obmedzuje sa to, aby to nezralo toklo baterky a na mobil nepotrebujes 4Mbps. je tiez obmedzene, ale nie az tak ako infra. Tusim medzi 512 az 768 a infra je na okolo 115.2. Kabel je najpomalsi. Cez to to ide 52.
|
|
|