Author |
SErbian forum- Srpski forum |
maki101 Joined: Feb 12, 2004 Posts: 207 From: SErbia PM, WWW
|
Darko da nije prva slika voda u casi slikana odozgo ili nesto slicno
Gojnik, da nema nesto na ringli
Interesantno ovo pogadjanje
Evo jedna laka od mene, slikana bez modifikacije
Ko pogodi ovu postavlja sledecu

[ This Message was edited by: maki101 on 2005-03-09 12:38 ] |
|
gojnik064 Joined: Sep 18, 2003 Posts: 167 From: Subotica, Serbia PM |
Ne Maki, nema nista na ringli. Znaci samo sam je ukljucio na par minuta i slikao. ;-) Znaci zasto je belo na slici a ne crveno kao u realnosti? Eto pogadjajte do uvece, pa cu onda reci zasto je to tako.
This message was posted from a Nokia |
|
Zainteresovalo me je ovo pa sam slikao sam i svoju ringlu u mraku i evo rezultata
Posumljao sam da nije bio ukljucen neki efekt na Nokiji,
ali sada predpostavljam da ima neke veze sa socivom kamere na telefonu,
ajde da se napravim pametan i da kazem da staklo na kameri najmanje apsorbuje belu svetlost i zato nju najvise vidimo,
tj. moguce je da se vrsi sinteza bele svetlosti kroz socivo kamere
U svakom slucaju interesantno
[addsig] |
Vipera ammodytes Joined: Sep 22, 2004 Posts: > 500 From: Serbia PM |
Kobatz ja ne primecujem razliku u brzini! @ gojnik Tako je isto sa 6600 narandzastu svetlost sa grejaca iz prikazuje u beloj boji dok k700 ne gresi!:-)
This message was posted from a K700i |
Darko1290 Joined: Aug 29, 2004 Posts: 11 From: Belgrade, Serbia. PM |
Ma bre deco nemate pojma Prva slika je navigacioni taster na Alcatel 557 i u sredini tog kruga pise Ok. Eto bas lepo sto sam dobio k700...
|
Vipera ammodytes Joined: Sep 22, 2004 Posts: > 500 From: Serbia PM |
da li znate kakav je adsl!! da li je dobro uzeti ga ili da sacekam kablovski???
OnePlus 8 |
Zao mi je sto drugar Vojo nije izneo svoje misljenje, ali evo o cemu se radi. Naime kamera moze da prepozna mnogo veci raspon talasnih duzina svetlosti tj boja, nego sto je to slucaj sa ljudskim okom. U ovom slucaju radi se o infra crvenim zracima koji se emituju sa ringle, oni su ustvari ti koji prenose toplotu. Zato mi osetimo toplotu u blizini ringle ili npr plamena. Znaci toplota je nama nevidljiva, ali je prisutna. Eto sad mislim da mozete razumeti kako radi snimanje u mraku night vision. Dakle nesto emituje ir svetlost i ona se reflektuje od objekata nazad u ir senzibilnu kameru. Navescu jos jedan primer sa ir zracima, eto probajte slikati daljinski upravljac u trenutku pritiskanja nekog od dugmica. Takodje ce da svetli belo tj infra crveno. ;-) @sasa Pa adsl je dobra stvar, ja se prijavio na Sezamu i sad cekam. Kablovski net je po mom misljenju bolji i stabilniji, vredi njega pre cekati nego adsl.
|
Interesantno
This message was posted from a T610 |
Darko1290 Joined: Aug 29, 2004 Posts: 11 From: Belgrade, Serbia. PM |
Vidi stvarno, svetli mi daljinski...  |
Vojo Joined: Feb 21, 2004 Posts: 26 PM |
Gojnik znas kako je nema se vremena, sa skolom se zezam a tu je i problem izbora ekskurzija V.S mob, a i pc me nesto zeza tako kada se svi problemi skupe nemas vremena da razmisljas ni ocemu drugom
This message was posted from a T300 |
U koju skolu ides Vojo, smer? Gde ce te na ekskurziju? Batali mob, ekskurzija je bolja stvar. Evo ja idem u Grcku sad u aprilu, maturska ekskurzija, hehe. :-) E bas mi drago Darko sto ti svetli daljinski. ;-) Da li ti slika na mob nekad zatreperi? Eto ja primetim da moj daljinski salje impulse, nije kontinuiran ir zrak, pa zbog toga slika treperi.
Ekonomski tehnicar sam ti ja, a ti? A i mi smo trebali da idemo u Atinu Paraliju i Solun ili u Budimpestu ali nas nema dovoljan br tj 80% tako da nam ostaje ekskurzija negde u SCG mada kako stvari stoje nema nas ni tu dovoljan broj
Ja idem u Tehnicku skolu, tehnicar numericki upravljanih masina. Pa da, mi cemo isto tamo u Paraliju, Solun, itd... Kod nas 26 u razredu, 25 nas ide. Onaj jedan lik jbg, nece da ide, da li je finansijsko stanje lose ili nesto drugo, ne znam. A bas ce mi se potrefiti rodjendan da slavim u Grckoj, hehe. Krecemo tamo 26. Aprila, a meni je rodjendan 29-og. Ima jos jedan drugar, a njemu je 27-og rodjendan. A Vojo, jel ces ici dalje negde na studije? Eto ja cu da nastavim na visu tehnicku skolu ovde u Subotici. Elektrotehniku, telekomunikacije. Ako ne uspem to upisati nastavljam masinstvo.
-GoJNiK- |
Neznam planirao sam neki fak da upisem ali finansiski problem je glavna prepreka za to! Tako da mozda na kraju upisem neku visu skolu a mozda i nista A koliko ostajete na ekskurziji, i kolika je cena?
Pa 7 dana ostajemo. A cene je valjda nekih 170eura + za vizu neki trosak, i jos 10e za nesto a neznam sta. :-)
This message was posted from a WAP device |
|