Author |
Slovak forum V.2 |
boto43 Joined: Nov 23, 2003 Posts: > 500 From: Trnava-Nitra,Pardubice CSSR PM |
Dejte proverit oldkida,jestli neni rudej resp. Nebyl. Ja taky nebyl v ksc a taky jsem chtel bejt. Ale ne abych pomoh jinejm, ja chtel pomoci sobe. Proc bych mel v tak vyznamni strane jak ksc pomahat jinim vdyt oni pomahaly delnictvu a zemedelcum. Boha a kdo pomoh nam? Pracujici-nepracujici inteligenci, i kdyz ma milovana slovenska chot casto rikala,ze ja su (ne) pracujici prase
ja cejtim se bejt esatem sk podvedenej  |
|
oltcit Joined: Sep 01, 2004 Posts: 7 From: Somewhere in the UK PM |
boha
What does not kill me, makes me strengthen  |
7wcsnurka Joined: Jul 18, 2004 Posts: 12 From: Velky Saris,Slovakia PM |
milan,zato ze si ty bol cervena filcka,ja nemusim byt automaticky modry,politici su prasata komplet,len niektori co-to aj spravia....
Borko paprca hore
Ayindyie |
robko mylis sa,nebol som cerveny a filcka uz vonkoncom nie, dokonca ma potahovali na strednej za vystupenie zo SZM(ak vies co to bolo),a odisiel som dobrovolne z vysokej vojenskej pre nesuhlas s tou masineriou,ale to je vedlajsie. chapem tvoje rozhorcenie a lutost nad stratou blizkej osoby a tvoj pocit krivdy,ale ja som len vyslovil pocudovanie ,ze ze si ztotoznil politicky system,naviac vedeny bandou vychcalkou, so vsetkymi ludmi,ktori ktori boli v tom systeme obsiahnuti. v kazdej strane su ti lepsi aj ti horsi,ale neda sa na zaklade jedneho spatneho,alebo jedneho dobreho pausalizovat ako celok. Tjot vse co som chcel naznacit vo svojom prispevku. Jednoducho si myslim,ze prave vseobecne generalizovanie a pausalizovanie bolo zdrojom mnohych problemov v minulosti aj v sucastnosti a vedie k polarizaci spolocnosti a tym padom k jej lahsiemu ovladaniu zo strany "mocnych".poznas to "rozdel a panuj" dajme ludu hry a chlieb,alebo dajme mu triedneho nepriatela: vykoristujuceho kapitalistu,zloreceleho komunistu,kruteho teroristu,zaryteho antisemitistu a hned mame postroje na hlavach,cez ktore nas ovladaju. to si este nepochopil? ja myslim,ze hej
Jo kapitaliste jsou spatni.Spatne to vedou . Videt na tyhle krisi. Ja su na uhrech-horno,dolnich. Uzivam si merunek,broskvi a pak seru. V patek pojedu na zochovou chatu a budu jezdit na kole. Doufam,ze na slovacsi porazim boticka. Brannimire dojed,porazim taky tobe. Jo chrante se proti slunci,dnes bylo kolem 35 st. C. |
tento zapadny neustaleho rastu je spatny system,ten je pricinou toho co sa deje,toho ze sa vyraba na sklad,ze je vacsia chudoba,to,ze obyvatelia zapadnej europy maju vyssiu zivotnu uroven ako zbytok sveta,to ze na vychodny blok sa dohrnulo spustu zapadneho smetia nevalnej kvality,ze mozme cestovat.....atd. atd. boha zoberte za cias rimskych otrokov mohol otrok pracovat len 6 hodin,aby sa nevycerpal od unavy a bol stale fit a dnesna populacia? vacsina robi jak vztekla cez 10 a viac hodin denne,len aby pokryla zakladne potreby,aby mali akoze svoje byvanie(lebo aj tak patri banke) kde pokrocilo ludstvo za tu dobu,co si samo seba uvedomuje???? akurat je krocik k celosvetovej katastrofe,pokryvene ludske hodnoty,vymlete mozgy mediami,neschopne samostatneho logickeho uvazovania......je mi z toho vsetkeho na grcanie. A este ma rozculuje aj sucastny partak.Totizto,moj stary sef ma pretlacil do novej firmy na povodnu prepravu,ale na inom aute.(v sumare 5 ludi preslo do novej firmy=4anglani a ja) no a meritu veci. moja trsa bola platena bud 9,5 alebo 11hodinami vykonu podla vykladky.Teraz vlastne novy sef urcuje normy a tento pribrzdeny pako(kolega z poobednej sichty to robi za 7 a 9,5 hodiny)je to technicky mozne,ked ide clovek bez zastavky a nedodrzuje predpisy.Ako uvazuje,nechapem,dneska si ho asi podam,debila keby som isiel uplne podla predpisov tak aj tych 11 hodin je malo,tipujem tak 12 by bolo v poriadku(pretoze ist 400 km po cestach s obmedzenim na 64km/h a len 250 km bez obmedzenia je na hooodne dlhe lakte. a to potom je aj clovek utahany,lebo to je monotonne.A este vymyslel new boss iny system,teraz ja musim cakat na auto ktore sa vrati z tej istej prepravy.cize on zacina normalne a ja premenlivo podla toho ci ma dlhu,ci kratku variantu. boha,boha ale co mam robit,kedysi som sa tesil do roboty,teraz ani nahodou ale dva tyzdne vydrzim,potom mam dovolenku(aj tu som musel skratit len tri tyzdne) vari sa to nejak vystriebri,lebo mam sto chuti zmiznut.... na druhej strane,tych ostatnych 8 ludi nemalo take stastie a su bez prace a jedine ja robim to co som robil aj predtym,vsetci ostatni sa museli prisposobit a robia ine trasy.Napr. Lee potetovany angl. frajer na Audine cabriu co mal vzdy najnovsi truck a najlepsiu prepravu(najdlhsiu),teraz toci jak jebly kratke 50km trasy a na mojej starinke,auto ktore z duse neznasa,ale co ma robit,rodina pyta jest. boha,boha,sere ma to vsetko,este aj ta elektrika je v prdeli na fiftine,nemozem to najst,kde je problem....
PS prepacte mi moj vylev,ale potreboval som sa trosku vykecat
No sichta za nami,vcul si davam tie inglicke blivajsi v kantine,napodiv je to celkom jedle,za 2 libry komplet obed aj Colou v cene,no nedaj si. Sranda plechovka z automatu 60p,pri okienku 20p.vsetky teple napoje zo stroja 15p,lacnejsie jak na sk. A okrem toho tam robi sikovna blondinka  |
hai Joined: Apr 04, 2004 Posts: 6 From: Heart of Europa,Slovakia , Ba PM |
Citko say: ........PS prepacte mi moj vylev,ale potreboval som sa trosku vykecat..........
......... kua citko,ti Anglani z teba urobia cloveka......konecne v sebe najdes tu citlivu Slovansku dusu....len sa vykecaj,radi si citneme...have a nice day
|
On 2009-07-16 20:56:07, hai wrote:
Citko say: ........PS prepacte mi moj vylev,ale potreboval som sa trosku vykecat..........
.........  kua citko,ti Anglani z teba urobia cloveka......konecne v sebe najdes tu citlivu Slovansku dusu....len sa vykecaj,radi si citneme...have a nice day
kua haju,ved ja som citlivy az moc a clovek som doteraz nebol,a ci co??
PS tak som si pokecal s partakom,hold ten sefino si to dobre zorganizoval.jednoducho vsetkym dava rovnako,bez ohladu na typ trasy,ci nakladu,ci straveneho casu.Cize prenasa veskeru zodpovednost na soferov,je vidno ze je to zidak,este aj meno ma take,ze Shaw nuz ale co,mozem byt rad,ze mam co mam,hold budem zarabat zasa trosku menej.dolezite je vydrzat do skoncenia skusobnej doby a na lepsie auto.lebo auta kupil od byvaleho sefa len kvoli prepravam,aj tak ich chce potom pustit(tie Dafy) a kupi medaky(na tie je tusim zatazeny(ma Actrosy vsetko). Aspon ze som postupil trosku s elektrikou vo fiftine,bola tam spatna kostra na batke,vystrazne uz funguju,ale lava strana pozicnych a koncove hmlove nejdu,tam to pali poistky,bude tam niekde skrat na kostru v kablovani,cez weekend to skusim odstrojit.Jo a batka je zrejme gone(ma uz viac ako 5 rokov-kupim novu zajtra)
Takze sa majte,dnes zasa dlha..... paradoxne,lepsie pre mna bude robit kratke za tie iste prachy... ale to si zial nevyberiem.Bye.
uz na to vsetci webete? boto sa zahlusil na biciku,b1 na aute,b2 na s.segre a zbytok ani uz nepocitam.
PS ja som bol v sichte cez 15 hodin,rano som zwebal vsetkych co mi prisli do cesty,vratane sefa a isiel spat. a dnes uz mam naspat svoje auto a zacinam v normalnom case a nadcas mi zaplatia.serem ho hajzla. dve hodiny v zapche na dialnici,auto vyletene medzi stromami,odtrhnuta strecham,rozoznat bolo len farbu,prietrz taka,ze cez tesnenie celneho skla mi tiekla voda rovno do navigacie,ta zblbla akurat ked som isiel cez alternativnu trasu kvoli tej nehode,skoro som sa nezmestil pod most,trailer pretazeny o 2 tony,ked ma zastavia som bez papierov,v kabine jako v saune,hovno som videl,ale nakoniec som to doviezol do doncastru,tam to samozrejme neprijali ako som aj ocakaval a o com som aj hovoril pri nastupnom pohovore so sefom,comu sa treba vystrihat pri tejto preprave,samo spravil si to po svojom,teraz doslo na moje slova,ani to dlho netrvalo,tak ma pekne otocili a viezol som to k nam do fabriky a potom mi zavola podsef,ze ako sa mam??? a to uz som bol nastartovany a pekne som mu vysypal,co si o tom vsetkom myslim...a zrazu sa vsetko da,kurwy jedny.
b2 na s.segre
to mne ani nerikejte
ten mu ji vazne mrda
a copak dewitka se nam rozvedla aneb lekarnice jej odvrhla
b1 ani auto nema,ten je chudej ,jakpak by se moh zabit.
jo ale tedkom jsme vsichny chudi
ja cejtim se bejt esatem sk podvedenej  |
Zdravas lovakok. Chcu kupit takovy fotak- zrkadlovku jak mej brannimir se szrcse. Ale kdyz jsem nechodijou ,tak mne nema kdo spatne poradit. Ale mne naserou a pundu jim dat po uchu. Ji mam dlouhou dobu pripravene posts jak se ma szoracs get married a branimir pocat syna ,ale jak je jich odovzdam.  |
sorac Joined: Sep 05, 2004 Posts: 42 From: SKlandia - New Mine PM |
botik sa chysta na flame..
boto ty by si nevedel ani kde sa cez zrkadlovku pozera von a nie to este s nou fotit..
You'll never get a second chance to change the first impression.  |
brakin Joined: Nov 24, 2004 Posts: 1 From: ZM-BB slovakia PM |
oltcit wrote:
bootmane ja nefim,nevyznam sa,co vim,ze odpruzeny zadok ubera energiu pri stupani
... jo, to je pravda, dodam len: efekt hojdania a nie jazdenia
ty mas isce len prednu vidlu odpruzena,ale dlhozdvihovu a to ako vime je problem s ovladatelnostou pri prepruzeni (dochadza k zmene ovladacej charakteristiky riadenia). Cize v skratke: ziadne pruzenie=jednoznacny charakter riadenia a jazdnych vlastnosti=nejmensi jazdny komfort jazdca,fullsuspension=presny opak.Zalezi na prioritach jazdca.Osobne som za odpruzeny predok pomocou steel spring and oil formou hlavoveho zlozenia(odstrani sa nerovnomernost prepruzenia lava vs.prava strana a la Cannondale)
takze "dlhozdvihova" (ako pises) problem nieje, samo lepsia vidla ma aretaciu (lock-out) a nastavenie odporu - chodu tlmenia (tu je viacero variant)
milan respekt voci starsim, ale prosim ta ako mi vysvetlis pojem "nerovnomernost prepruzenia lava vs.prava strana"
ved tie piestnice pracuju spolu, nie kazda zvlast, ved od toho tam je Booster.
odpruzeny predok pomocou steel spring and oil formou hlavoveho zlozenia .. sice ani ja neviem ako sa takyto model vola, ale rozoberme ten nazov, steel spring je ocelova pruzina, to je jasne, a dalej pises oil, cize asi olejove tlmenie, OK dobre, tvoj nazor a ja ti ho respektujem
ale, vela ludi si myli pojmi, vsetci chcu mat odpruzenu vidlu... tudle-by sa nedoplatili
pretoze bike za 15 litrov nema odpruzenu vidlu, su to len tlmice, vzduchove alebo kvapalinove alebo elastomer
odpruzena vidla ma v sebe (ako si pisal) pruzinu a air alebo oil tlmenie (vzduchove odporucam) no a podla pouzitych materialov sa odohrava aj cena
BTW:
milan tebe sa viac paci mat odpruzene riaditka alebo vidlicu? ci v tom vidis daky uspech ? lebo ak je to uspech v prevrate technologie pruzenia a tlmenia, tak nechapem preco to este nemaju vsetky motorky a preco vsetci bikeri co jazdia BMX, Stumpjumper, cross, enduro atd atd nepouzivaju tuto variantu, nic v zlom ale blbsie si uz vybrat nemohol, to si rovno mozes dat pod sedanku dake odrezane brko z mopedu
a bude ti perovat aj zadok

[ This Message was edited by: brakin on 2009-07-18 22:15 ] |
Braki,lepsie pozri Can..e to je odpruzena cela vidla v kuse v hlavovom zlozeni(struna+olej tlmenie) mod. Rok 2009 sice zacali robit letmo zavesene koleso(jedna piestnica) ale myslim krok spat,nefim prax ukaze.jo a prepazka medzi klzaky sa zacala davat na eliminovanie prave tej nerovnomernosti,zial prinasa to dalsie zvysenie neodpruzenej hmoty kolesa a tym suvisiacich probs. Vice neskor,pisem z mobilu |
|
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi
|