Esato

Forum > Regional > Europe, Middle East and Africa > Slovak forum V.2

Previous  123 ... 969970971 ... 107810791080  Next
Author Slovak forum V.2
oltcit
M600 black
From: Somewhere in the UK
PM
Posted: 2009-07-08 19:49
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
nemyslim nove,tato moja "starinka" ako ju s oblubou nazyvam je najstarsie na dvore,ale v perfrktnom stave a nebude stat viac ako 2000 pounds,to su uz vyssie prevadzkove naklady ako nadobudzacie a priemerna fakturacia za mesiac celodennej prevadzky je okolo 20 000,naklady cca polovicka. Apropo za co si kupil ten digger? uvazujem aj nad takym niecim na SK..

PS no nic idem makat...majte sa
What does not kill me, makes me strengthen
boto43
M600 black
From: Trnava-Nitra,Pardubice CSSR
PM
Posted: 2009-07-08 20:30
Brannimire,ty se v tom vyznas teda slovensko je prepravna zeme plynu,asi nejvice v evrope,zisky byli ohromny a investice do transitu minimalni. Plynari nemuzou byt nikdy v strate. Btw tak jak je slovac plynofikovana to neni zadna zeme na svete. Odbery v domacnostech a zavodech jsou taky vynosni. Cechy a morava muzou na slovac v tyhle oblasti (zemni plyn) jen se zavisti koukat. Elektrikari,to nevim ,ale ze by byli ve strate? Nezda se mne.Ja vzdycky rikal choti,kdyz uvidis trade mark spp,tak se hluboce poklon. Za vse co mame se jim muzem podekovat. Proto mam tak horni uhry rad,dalo se tam primo nekrestansky zbohatnout na zemnim plynu.
pizdu makarovnu,ze by byl nejhorsi cas na koupu aut. Presne opak,vsechny ceny jsou hluboce dole. Ted investovat aneb nikdy. Woldkide kamiona kup,kdyz na nej mas. Prevazet se bude vzdycky a praci si na to nandes i doma. Nebudes vazany jen na anglii,budes sam sobe panem. Sztrcs ti radi blbe.

[ This Message was edited by: boto43 on 2009-07-08 19:37 ]
_B1
T68 gold
From: PN
PM
Posted: 2009-07-08 23:54
zisk po zdaneni 2001: 0,4 mld. Skk
2002 9 mld
2008 19,3mld

zdroj: SPP.sk

---------------------------------------------------------
http://komentare.sme.sk/clanok.asp?cl=5053904&bk=2165720
boto43
M600 black
PM
Posted: 2009-07-09 00:25
jo tobe budou veset na nos jejich zisk.ti penize se delili do jinich sfer, vid.schmognerove transfery (byla to ta ministerka)
http://www.youtube.com/watch?v=4rH6OY2d2EM&feature=related
hosi dobre si vsimnite teho dedu uprostred. je to pry velikej umelec. ale ja rikam je to hesky cune ten dedek. sezere kilo veprovyho a k tom metr knedlik, pije vsechno co tece a pomrdal by vsechno co leze . onehda ve velicke poblil nevest jak jim hral rozlouckovou. hosanci s te jeho cimbalovky to jsou vsechno jeho deti a pry matek je tolik kolik synu.
jo kdybych se ja tak spraval tak mne zuza snad i zabije. ale ta kdyz ho vidi,jen mrka ,ze to je ten velikej dolnackej umelec-hrbac
http://www.youtube.com/watch?v=zh5l_5udoA8&feature=related
tady je ten dobrotivej,prochlastanej ksicht ,lepe videt
se ze zacatku usmiva jak kdyby mu daly najist
[ This Message was edited by: boto43 on 2009-07-08 23:35 ]
ja cejtim se bejt esatem sk podvedenej
7wcsnurka
W910 Black
From: Velky Saris,Slovakia
PM
Posted: 2009-07-09 07:55
Borko trepes dve na tri,jak naky laznik s troma ludovimi...
Ayindyie
boto43
M600 black
PM
Posted: 2009-07-09 08:01
zdravas lovakove. vemte heskej den.
brannimire ty ses takovej malinkej podsypanej ptacek. vsechno co mu podsypov hesky vyzobe.
jo tak abychom snad sly k meritu veci. cisla uvadeny spp jsou pravdiva . ale je v tom hacek,kterej kazdej neinformovanej vyzobe. plosna plynofikace slovacse se delala pokud nemel plynarenskej prumysl v rukou zahranicnej investor.po prodeji konsorciu ruhrgasu a gaz de france se to vsechno zastavilo.ponevadz francouzi ani nemci nemej zajem o plynofikaci slovacse. kam sel ten hroznej rozdil ze zisku pred a po prodeji zahranicnymi investoru. Rozkradly jej statny manazeri na urovni ministerstev a plynaren? to snad ne vdyt by te penize nemely kam dat,jsou to miliardy . jo ony sly na tou plosni plynofikaci a slovacs je nejvice plynofikovana zeme v evrope , asi 80 az 85 % vesnic a mest ma plyn. jo kdyby vykazovaly i techda takovej zisk tak by si ty ,nekde v ivance u dunaje tedkom roubal lesy a ne topil plynem. a jiste ne jenom ty.
jak jiste vis zisk neboli prebytek aneb schodek statni a.s. jde na vroubek statu - akcionare , v te dobe mh sr. a akcionar rozhod plynofikovat bidou suzovanou slovacs a ne vytvaret zisk. ohromne tak pomoch vsem obcanum slovenska a je to celosvetovej unikat mit takovou koncentraci plynofikace. v tom je sr na spici.
dalsi vec rekonstrukce shnilich siti. v dobe ve vlastneni statu se davalo na rekonstrukce kolem 3 az 5 miliard skk.
dneska dava (pry ) nemecko-francouzke konsorcium o polovinu mene.
aby jste se teda nedivily,kdyz vam ti stare site zacnou bouchat pod prdely.
jiste zahranicnej kapital nezajima vystavba plynofikace a bezpecnost stavajicich zarizeni v cizackym statu. jich zajima jen zisk
jo a jeste k tomu rozdeleni 51% a 49% .
je pravdou ze stat ma 51 % ,ja jsem uved omylem 49% ale v spravne rade o poctu 3 lidi je jeden zastupce gaz de france,jeden ruhr gasu a jeden mh sr.
vlastne je to 2 ku 1 a stat je vzdycky prohlasovan .
a tyhle informace vim od lidi co na tom delaj dotedka. ja je vsechni znam a oni mne taky velice dobre.
a muzu rict,ze jsou to odbornici na pravem miste (ikdyz jsou to slovaci)

jo a jeste neco ti reknu ,proc je ta zmluva spatna. na to jsem zapomnel.
zisk se deli -pro stat a pro konsorcium. ale gas de franc a ruhrgas nemusej investovat do stavajicich zarizeni se sveho zisku,kterej si odvazej domu. na udrzbu investuje stat a oni si berou jen zisk.
proto je ta situace s nevyplatenima a temer krachujicimi firmami na slovacsi
[ This Message was edited by: boto43 on 2009-07-09 07:31 ]
7wcsnurka
W910 Black
PM
Posted: 2009-07-09 14:13
Borko,sam sebe odporujes vo svojich argumentoch,tvrdis,ze sme najviac plynofikovany stat,ktory de fakto uz nepotrebuje rozsirovat svoju siet a zaroven tvrdis,ze na rozvoj a udrzbu ide len 25,resp 50% prostriedkov
Po druhe vobec nespominas 130mld sk,ktore stat vyfasoval,ani navratnost investicie ktora by aj pri zisku z roku 08 sa blizila 15rokom,co dnes vdaka krize uz nieje realne
Po tretie je mozne vdaka ukraine,ze tranzit cez sk bude 0,cela 0,rusi uz robia kroky,ropovod+plynovod cez baltik,severna vetva druzby cez blr a pl a juzna vetva cez madarov+je tam moznost nabucca a adrie
Po stvrte,chvala bohu,ze ma stat minoritne hlasovacie prava,to by tato zlodejska banda znizila zisk na nulu a nebud naivny,ze by mali problem uliat aj tych 15-18mld,asi nesledujes co sa na sk deje
Po piate...transpetrol kupil fico od rusov spet za cca 240mil usd,hoci kriza uz ficala na plne obratky a predajna cena bola cca 70mil usd,prostriedky na spetny nakup boli pouzite zo strategickych rezerv(kde sli aj mld za predaj pol podielu v spp)ktore boli urcene na vykrivanie schodku sp a ceresnicka na zaver,vies kto bol dosadeny do dozornej rady transpetrolu? Isty julko rezes,co totalne vykradol vsz a priviedol ich na pokraj krachu skus sa pozriet na zisk tohto uz statneho podniku tento a buduci rok,mozes pozriet aj statne carko za ktore sme mohli vyfasovat nakych 7mld,ale misto toho tam musel stat hodit 4mld len tento rok
Ayindyie
boto43
M600 black
PM
Posted: 2009-07-09 14:58
snouro sam sobe odporujes ty
proc by ruhrgas s gasdefrance kupovali spp,kdyby mel eurostream vyschnout , spatne investovali
(btw prodej spp byl podminen vstupem slovenska do eu, stejne prodej vsz americanum byl podminen vstupem do nato,to se dnes i vi)
ten problem s ukrajinou je jiz vlekly a vedelo se o nem i pred smlovou.
jo neni treba plynofikovat. 15 procent neni moc ale slovacs se plynofikovala od '60 let minuleho stoleti.
plynovod s ocele ma 30 let zivotnosti,pak ta isolace jde dolu,koroze,netesnosti a jsou vybuchy .
ale mne to muze byt jiz sumi fuk,co se bude dit.
zeby slovaci tak kradly a 19 miliard bylo pro ne nic
ale ne , ti penize jsou metr dvacet pod zemi a je to dobra investice pro vas ,obcane.
jiste, ze se penize utracaly i blbe ale nebylo to az v take mire,ja vim jak to slo z melona 10 %
ale to je vsude tak. zabezpecily se cele generace ale ne tak jak ti kteri to prodaly. bylo je hodne co se v te dobe delili.
transpetrol, to nevim v tom jsem nikdy nedelal a hadat se s tebou nebudu.
vis co dnes dela konsorcium ,nic jenom pocita proteceni plyn a blbi slovaci behaj a lataj diri v plynovodech pac na jine nemej ponevadz zisk je v deutsche bank.
ale kdyz vam to tak vyhovuje,budiz ,jen aby se vam margecany aneb kde to bylo vice neopakovaly. pac kdyz vam ten plyn "poodnasi" domy a zivoty vasich blizkych a vas , pak si reknite jak chytre jste to udelali . ale rikam vas problem,zaden stat jeste tak blbou zmlouvu neudelal a ted to vemu jen s hladiska mozneho ohrozeni zivotu obyvatelstva.
ale dobre vam
7wcsnurka
W910 Black
PM
Posted: 2009-07-09 15:58
To je nicim nepodlozene tvrdenie,problem s ukrainou je vypukly posledny rok,dajme tomu dva,POLKA spp bola predana tusim pred 5-6timy rokmi....btw z dojc bank sme pumpli 130 mld,hadaj kolko sa tam zatial vratilo
Mne stacia suche numera...nereagoval si na obidenie sk,ako tranzitnej krajiny :? Jo aby som nezabudol,podiel gazpromu na dodavkach pre eu klesol tohto roku z 25% na 15,mhsr&spp uzavrelo pred 6-8tyzdnami kontrakt o dadavke plynu z norska....borko vrat sa na zem a skus sa pozerat na tento problem realne,tohto roku sme vyse mesiaca nic netranzitovali a myslim,ze tuto zimu nebudeme celu...vies ako klesa kapacitne vyuzitie sk vetvy druzby posledne tri roky?....dovolim si prognozu...o 5 az 10 rokov budeme hovno tranzitovat a myslim,ze nemci s francuzmi to uz vedia
Ak mas relevantne info,vyved ma z omylu,pls
Ayindyie
7wcsnurka
W910 Black
PM
Posted: 2009-07-09 16:11
Btw blbi slovaci litaj a plataj a len zo zisku slo statu 9mld....tvrdis,ze ked bol spp cisto statny zisk bol skoro nulovy,lebo sa investovalo...takze teraz sa to neda,lebo ti zli,zli zapadny kapitalisti co zacvakali 130 mld si uz odviedli cca 20% vlozenej investicie a my nesmieme z nasho zisku revitalizovat infrastrukturu..hehe
Ayindyie
boto43
M600 black
PM
Posted: 2009-07-09 17:08
Sznouro neblbnou proc bych ja mel posuzovat neco co jste si vy prodaly.Je to vas problem,prodejte si i pudu pod nohami a pak na tech svych malych ponicich odendete spet do asije. Tam i patrite.
Ja chtel jenom rict,ze bych pension nebo hotel nikdy neprodal s tym,ze zisk si budem delit a pecovat budu o nej jenom ja. Ale kdyz to szlovakum tak vyhovuje ,tak proste jo. Hm a v norsku je tolika zemniho plynu ,ze nim muzou zasobovat ,dansko a uk. Ale tam topijou jenom v jednom pokoju a i to drivim. Sznouro ty ses prognostik jako komarek,kdyz v jedna a devadesatem rek ze za pet let bude koruna silna jako marka. A vida dnes jiz marku nemame. BTW v projektu nabucco se dohodly tak,ze se pristich pet let nedohodnou. Snoura pokles prodeje plynu z druzby. jo mne se zdalo od zacatku ze ty si plyn pletes s ropou [ This Message was edited by: boto43 on 2009-07-09 16:25 ]

[ This Message was edited by: boto43 on 2009-07-09 16:37 ]
7wcsnurka
W910 Black
PM
Posted: 2009-07-09 18:11
Borko skus k veci,nie taraniny co sa babe snilo...
Spochybni fakty,ze ojem plynu cez sk uz treti rok kontinlne klesa,ze sa buduje pllynovod pod baltikom,ze adria zvecsuje objem prepravy,ze eu vazne uvazuje o projekte nabucco,ze putin pouziva plyn ako mocensky prostriedok pri natlaku na ukrajinu...
stupidne prirovnania o nakych hoteloch nemaju s temou zhola nic a tusim si na tom podobne,hmm ze si ty skalny volic kscm
Ayindyie
boto43
M600 black
PM
Posted: 2009-07-09 18:21
snouro jiz jsu doma. vem kalkulacku a pojedeme na ten majetek spp.
nejspis vysvetlim - spp se deli na spp distribuci - to co zasobuje horni uhry a eurostream - to s cim ty operujes,ze jiz nebude a mejlis si s druzbou.
majetek spp distribucii a.s.
na slovacsi je 2219 plynofikovanych obci, cena za ves plynofikace (odhadem)
VTL pripojka asi 1 000 000 (prumer na ves)
RS plynu asi 3 000 000 (prumer na ves)
STL plynovody obec asi 6 000 000 (prumer na ves)
dodavka regulacnich skrinek pro obyvatelstvo asi 1 000 000 (prumer na ves)
s toho odcitej zarizeni starejsi 30 roku asi 35 %

pak pricitej budovy ve vlastnictvi spp distribuce vice nezli 500 melonu
zarizeni k udrzbe - kolem 1 miliardy

eurostream - transitni plynovody kolem 20 miliard
propousteci stanice - kolem 1 miliardy
kompresorove stanice - taky miliarda
zarizeni k udrzbe vcetne inteligentnich jezku - od 2 miliard
budovy eurostrem -nevim ,minimalne jak spp distribuce

skoleni a zabehnuti personal - k nezaplaceni

ted to vsechno spocti a porovnej s tema tvymi udanyma 130 mld a koukni kde jsme se dostaly beze rocniho zisku - transitu do jinych zemi (eurostream) a taky prodeji plynu obyvatelstvu
a to jsem nespocet plnicky zemniho plynu k plneni busu.
mat tech 130 mld (co rikas ty) ,koupim je i ja a pak obratem prodam za 230 mld.

a to jsem zapomenel jeste na majetek spp tady na morave a v cechach
http://hn.hnonline.sk/2-20150315-k10000_detail-f5

a zasobniky plynu, v labe a spp servis a,s, vyrobca RS plynu v malackach
komarkovou firmu v hodonine
hochu ja se bavim o takovych vecech se spickami obou statu (CR,SR) a beze urazky ne jenom pres web s tebou
[ This Message was edited by: boto43 on 2009-07-09 17:49 ]
Branimir
P1
From: Piestany, Bratislava - Slovaki
PM
Posted: 2009-07-09 18:44
Dalsi priklad elektrarne. Pred privatizaciou nulovy zisk. Boli pouzatvarane nevyhodne zmluvy, uhlie z ruska sa kupovalo od polskej firmy. Dovazali sa skaly miesto uhlia atd. A nerob si srandu ze by komunisticky manageri nevedeli rozdrbat zisk spp.

Btw, uz mate viza s kanadou? Hehe po mexiku najviac ziadatelov o azyl je z ciech a aj ho dostanu, taky rasizmus ako je tu, nie je snad nikde
7wcsnurka
W910 Black
PM
Posted: 2009-07-09 18:47
Borko ved prave len ta distribucia robila s spp lukrativnu firmu,ten zbytok pri tlaku statu na regulaciu ceny plynu nema ziadnu hodnotu,skor naopak,su potrebne zdroje na sanovanie...skus sa na to pozriet komplexne,nie z pohladu firemneho nizsieho,stredneho manazmentu a vlastnych skusenosti kopania ryh
Btw este som zabudol na nove kontrakty ita,de a fr z marokom,alzirskom+scasti z lybiou a chystany novy plynovod z afriky....
Ps prave minuly tyzden ek vyrubila pokutu cez 1mld eur za kartel gazu a eonu....ti by nas podiel predali aj za kilo ak by mal niekto zaujem,myslim,ze mas sancu
Ayindyie
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi
Previous  123 ... 969970971 ... 107810791080  Next
Goto page:
Lock this Topic Move this Topic Delete this Topic