| Author |
Romanian Forum |
raduth Joined: Sep 02, 2004 Posts: 14 From: Romania PM |
La CS Orange o sa ii spuna ca daca incearca sa faca browsing pe pc cu apn de wap este posibil sa il taxezeze cu tarif de internet gprs(huuuge Tarifs, by the way), daca isi da seama gateway-ul lor ca e pe pc si nu pe tel(si o sa isi dea seama f usor dupa header, asta daca il lasa sa intre pe apn de wap, pt ca in primul rand nu o sa ii permita).
Si nr de dialup il aflii de la CS orange. |
|
|
sosojerk Joined: Jan 14, 2003 Posts: 295 From: Timisoara, Romania PM, WWW
|
salut.le am pe toate de la Orange,dar evident ca as dori sa folosesc Wap Unlimited de pe PC.Ideea e ca trebuie sa setup-uiesc o conexiune de net de la comp si nu stiu exact cum.adica un dial up ma intreaba despre un nr de dial up pe care nu il am.si nici nu este.ai putea descrie ce setari sa pun la conexiune si unde.Ma intere numai pt Wap Unlimited ca altfel e prea scump.Am sa sun la Orange dar sunt sigur ca o sa-mi spuna ca nu se poate prin wap unlimted.numai prin internet gprs.evident,nu?Merci,Soso.
This message was posted from a P900 |
nu ai cum sa pui acel nr de dialup pt ca trebuie ca profilul preferat de conectare din Control Panel/connections/internet accounts trebuie sa fie unul cu apn de internet gprs, nu ce ai tu in acest moment cu apn de wap.
Nr de dialup nu il stiu, dar crede-ma ca nu o sa te poti conecta cu acel profil de wap pt ca acel gateway al orange asteapta un request pe un alt apn la acel nr de dialup, nu pe apn-ul de wap pe care vrei sa il folosesti.
Si chiar daca aflii nr de dialup (pe care eu din pacate nu il stiu), gateway orange va vedea ca ceri pe un apn gresit si nu o sa iti dea nici o pagina) |
petrutms Joined: Nov 17, 2002 Posts: > 500 From: Cluj Napoca, Romania PM |
Multumeste-te cu html nelimitat pe p900, daca vrei pe pc o sa te coste! Orange vede headerele si o sa vezi un cost supl mare! End of subject
|
DSF Joined: Dec 01, 2002 Posts: > 500 From: Romania PM, WWW
|
Doar ceva: am un browser pe tel (d p care navighez) si are headeru ca un browser d p pc (ceva gen mozila... msie..). Nu platest nimic in plus. N-ar fi corect sa platesc.. Deci, argumentul cu header-ul pica. Punct
This message was posted from a Nokia 7650 |
for DSF
si eu am pe tel (SE P910i) 3 browsere:Opera, cel intern si NetFront, dar toate sunt varinate pt tel pt symbian si atunci headerul este de browser de tel, adica de ex P910 cu Browser versiune Opera 6.31 FOR SYMBIAN OS(316).
Nici un caz nu are header de Opera versiunea pt PC.
Ma indoiesc ca ai pus pe tel o versiune de mozila pt calc, pt ca pe calc nu ai sistem de operare Symbian.
Sa imi spui daca gresesc |
space2 Joined: Jun 15, 2004 Posts: 218 From: Lund/Sweden PM, WWW
|
De cand e chestia asta cu header???? Ca eu am folosit wap unlimited de pe pc, dar n-am avut nici o problema. (acuma amdaytraffic) Si oricum, cu firefox, sau opera poti sa schimbi user agentul (adica textul de identificare de browesr)
Toate datele necesare pt conctare gasesti pe siteul orange |
For Space2:
Ai dreptate, daca schimbi agentul din header cum ai facut tu la opera sau la firefox este ok, si la IE poti sa intrii in registrii Win si sa schimbi headerul de la browserul IE.
Dar el dorea doar nr de dialup si daca nu schimbi acel agent din header cei de la Orange o sa il taxeze de o sa ii para rau.
De aceea l-a rugat sa precizeze mai multe detalii, e f imp sa schimbi intai acel agent din headerul Browserului de pe pc, pt ca daca gateway-ul orange isi da seama il taxeaza ca pt int gprs |
|
Eu am d netfront s60 pe tel si codul 'user agent' incepe cu mozila 4.0. Uite-te pe un site cu informatii despre headere, d ex http://xpc.go.ro/wap.wml (services - client info)
For DSF
Eu nu am wap unlimited de la orange, sunt pe int gprs de la connex, dar am prieteni care au wap unlimited.de asemenea am sunat si in cs orange si mia-u spus ca daca vad pe gateway-ul lor ca folosesc browser pt conectarea pe calc o sa fiu taxat la int gprs, nu la wap unlimited.
daca nu ma crezi poti sa suni si tu in cs orange si sa intrebi si o sa vezi ca la fel iti spun.
acum eu nu am cum sa verific ce spui tu sau ce spun ei, pt ca nu am ab la orange sa pot testa, dar teoria suna cum am spus si eu si petrutms si space2 mai devreme.
Practic, eu nu am cum sa verific ce am spus..... )) |
|
Raduth oricum wap unlimited nu prea poate fi folosit d pe pc in scopuri internet deoarece e limitat: nu poti folosi pop3, irc, ftp, https, etc, nu poti face download mai mare de 1mb, nu poti download fisiere care contin spatii, paginile se incarca mai greu decat pe dialup (probabil pt ka nu sunt comprimate inainte de a ti-le trimite). Deci ar fi chiar nesimtire ca cei de la orange sa taxeze ca si traffic de internet daca gateway-ul lor detecteaza headerul ca browser de pe pc.
|
Aha,deci e si chestie de header.ok.deci ma multumesc cu browseru de pe telefon.totusi,cand mi-am instalat Opera 6 nu am reusit sa-l conving sa foloseasca wap unlimited.pur si simplu statea si nu facea nimic.weird.idei?de ce opera nu mergea cu wap unlimited?browseru default din telef merge fara probleme.
petrutms Joined: Nov 17, 2002 Posts: > 500 From: Cluj Napoca, Romania PM |
Ba pe voi va mananca undeva! Mai vb mult de wap pe pc si ne fute orange pe toti kiar acu de Craciun! Astia citesc esato,nu sun asa idioti cum credem noi! Si ca sa stiti in gateway ei vad headeru si sistemu de operare! Nu cred ca ai tel cu win xp! Asa ca stiu bine astia cu ce intri! Fa trafic mare si o sa ai un cadou.
|
For DSF:
Stii si tu ca pe orice versiune de browser HTML pt tel, Opera, Cel Intern, NetFront, etc, daca te duci la About o sa iti scrie mare:
FOR SYMBIAN, la aceasta m-am referit eu, nu cred ca la tine scrie FOR WIN XP, 98, 2000, etc.
Deci daca gateway vede la FOR pt ceva care se instaleaza pe PC si nu pe tel(de ex poate fii si FOR WIN Mobile 2002 sau 2003) NU TE LASA SA INTRII SAU TE TAXEAZA LA INT GPRS. |
|
eu vorbeam despre Opera 6 pt Symbian.Daca instalez chestia aia in telefon,nu functioneaza cu apn de wap ci numai cu apn de internet.de ce nu mere cu wap?stie careva.sta si nu face nimic dupa ce se conecteaza.despre asta am intrebat ultima oara.
|
|