Esato

Forum > Regional > Europe, Middle East and Africa > Slovak forum V.2

Previous  123 ... 927928929 ... 107810791080  Next
Author Slovak forum V.2
sorac
J300
From: SKlandia - New Mine
PM
Posted: 2009-05-11 23:23
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
dnes je prva noc... hadam to nebude tazke...

si musime zvyknut...

ked sme ju doniesli, pripadala mi velmi ustrachana tak preto ked v noci knucala som k nej siel..

psi co sme mali do teraz bol ivsetky vonku a prisli k nam ako starsie uz to nebolo az take tazke...

toto je prve steniatko co mame od malicka a bolo mi ho velmi luto...

nuz, urobil som to tazsie... aj pre nu a aj pre nas...
You'll never get a second chance to change the first impression.
Branimir
P1
From: Piestany, Bratislava - Slovaki
PM
Posted: 2009-05-12 00:33
ale nieee, pohoda. Ja ze to uz robis pravidelne odkedy je u vas ved to uz je viac noci, ci?
oltcit
M600 black
From: Somewhere in the UK
PM
Posted: 2009-05-12 05:46
brano: kua a preco???? tak som rozmyslal,ze od pociatkov ludstva sa stale vyvija technologia na ulahcenie prace a stale robime viac a viac,ved to by malo byt opacne,nie? polovicu zivota stravime v praci(poniektori) to je zle,nemyslis?

sorryman: nuz ked knuci treba pozriet ci chce ist na potrebu,lebo ked ti to spravi doma,tazko ju to bude odnaucit,cize ist s nou von na urcene miesto a pockat,dokial si to nespravi. ak je jej smutno,treba ignorovat,pripadne vynimocne upokojit.tieto stavy su normalne,doteraz bola s matkou a surodencami a zrazu je sama,musi si zvykat,ako aj clovek...a pozri si nejake fora,tam najdes vsetky rady.ked si sa dal uz na boj,musis bojovat,neboj po roku sa umudri
What does not kill me, makes me strengthen
boto43
M600 black
From: Trnava-Nitra,Pardubice CSSR
PM
Posted: 2009-05-12 06:20
zdravim vas, my smeli a uherske vlasti oddani uhrove !!
co to tady,ten brannimir vyvadi? svadi szoracse na spatne psi chovatelske praktiky. copak stene, to se dochcije ,kdy chce . kdyz chcije treba mu dat do klece papir,ono se vychcije na nej. ale to jen v pripade ,ze nejsme doma. kdyz jsme doma ,tak jakmile stene je nepokojny t.j. chce srat a chcat ihned se musi vzit ven,kde se vykadi a vychcije. pak se stene odmeni. a to dellame every day, az docilime toho,ze pes prostor kde zije ,neznecisti.
jo a stene aneb pes nema byt v dome, to jen shyckane britske a americke dogy tak zijou. ale je to spatne :
-pro srsrt
- pro ostrost psa a zvlaste ostrahu, za sve teritorium bude brat jenom prostor domu
- celkove je to velice spatne pro zdravi psa,termoregulaci,krvni obech psa, v dome nejsou aneb jsou jen minimalni teplotne rozdily
ja cejtim se bejt esatem sk podvedenej
oltcit
M600 black
PM
Posted: 2009-05-12 07:05
Sprava z roku 2008 jednej nemenovanej farmaceutickej spolocnosti.....
......
Rast? Teraz, keď celé svetové hospodárstvo zažíva všetko možné, len nie rast a všade sa všetko rúti? Odkiaľ má tento rast pochádzať? Pod nadpisom "Výhľad 2009" je napísané: "V roku 2009 očakávame zvýšenie predaju a tržieb." Krátko na to: "V obchodnom roku 2009 očakávame zvýšenie celkových tržieb o 22,4 percent ... pre daný rok očakávame zvýšenie predaju Tamiflu (pozn.: očkovacia látka) o 531 percent ..."

pozn. Tamiflu je vakcina proti aj prasacej chripke....
Branimir
P1
PM
Posted: 2009-05-12 12:29
aha na nase prasiatka

http://www.zlyprezident.sk/
Sip
W810 black
From: Zvolen
PM
Posted: 2009-05-12 17:19
Su super

Braki nasiel si si? Ja som nasiel tu krabicu, takze autonabku mam Necham zajtra na vratnici?
[ This Message was edited by: Sip on 2009-05-12 16:22 ]
sorac
J300
PM
Posted: 2009-05-12 19:32
tak my sme mali poplach dnes do rana...

dal som ju v klietke do zachodu a zakryl paplonom aby nerusila ani nas ani susedov, ale tak aby z jednej strany na druhu siel vzduch...

rano som prisiel nepiskala velmi ale cely vankus bol osraty...
mala svina..

a to som s nou bol vonku o osmej skoro hodinu, ked srala a potom este minimalne pol hodinu o 10 ked len curala..

dufam, ze to nebude takto pokracovat...

becko mame ju uz od minulej stredy ale srdce mi nedalo ked plakala v klietke v noci..

ale vidim ze som urobil zle..

teraz idem po tom.. hadam sa umudry...
oltcit
M600 black
PM
Posted: 2009-05-13 03:41
Nj ked je nuda,treba si kupit psa
oltcit
M600 black
PM
Posted: 2009-05-13 06:37
ides na to spatne,najprv sa musi zabyvat a naucit na cistotu.dajte si ju k sebe do izby a ked bude chciet ist na potrebu,tak treba ist s nou von,ked len knuci z clivoty,tak upokojovat.ak ti zacne kadit po dome,tak len tak lahko neprestane.to nieje automat,ze kadi na povel,to ju treba najprv naucit,ked ju zavries do zachodu a do klietky,tak ju len zlomis a predlzis dobu na spravne navyky,potom neskor jej mozes spravit dvere von do zahrady a bude chodit sama,ako starsia jej bude stacit dva razy denne,nas Ciro vydrzi v pohode 12 hodin,ked je v byte,alebo aj v aute,nevyspini sa,len hento je stena,to ho to musis najprv naucit...a ked si sa dal na boj,musis bojovat,je to ako male decko,len pampersky nenosi
boto43
M600 black
From: Trnava-Nitra,Pardubice CSSR
PM
Posted: 2009-05-13 07:01
Hello,zdravim vsechny uhry na celym svete a preju jim uspesnej den a taky uspesnej zbytek tohle toho uherskyho roku '09. Jo szoracs,to dela od zakladu spatne a branimir mu spatne radi. Po prvni,ze se 3-mesicni stene posere a pochcije,je normalni. Pes nepatri do domu,bytu. Snad moderni uhrove chteji sve psy chovati v lidskych ubikacich,ale neni to vhodne pro lidi ani psy. Psa zavrit na wc do kleci je nedustojni
jiz historie nam radi jak chovati ruzne druhy psu.
kdyz se uhrove usadily v karpatske kotline,mely jiz sve psy ,ktore je doprovazely na jejich potulkach asiji a evropou. tyhle psy byli deleni na psi - lovecky a honocko-pastevecky.
nebylo normalni dochovavani psu v jurtach ,kde bydlely lidi. kazdej pes mel zakaz vstupu do jurty. takovej uher predse ve sve jurte delal ruzne kotlikove gulase a jine uherske lahudky. copak by asi udelal takovej pes v jurte plne vune heveziho gulase? nejspise by se vrhnul na kotlik a spusobil by rozliti gulase. nebyl by nachovan ani uher a ani pes. az vydanim dekretu uherskyho kiralya istvana ketto ,byl povolen chov psu na hradech a zamcich uherskych velmozu. az tenhle na svou dobu pokrokovej predpis umoznil uhrum chov psu ve svych obydlich.
predpis ale jasne stanovoval velikost lidskeho obydli a rasy psu,ktere mozno takhle chovati. mel taky ustanoveni o takovym chovu pouze pres zimu.
bylo mozno prechovavati na hradech a zamcich pouze lovecky psy ,nikdy ne strazni a pastevecky.
myslim,ze kazdej chytrej uher (teda i szoracs a brannimir) jsi veme pouceni s historie a bude tak postupovat a nebude zbytecnymi opatrenimi znizovat plemenni kvalitu cele rasy psu tak jakz to delaj v anglosaskych zemich. pak se nam stava,ze ratlik napadne pitbula a ten stahne ocas a utece.
[ This Message was edited by: boto43 on 2009-05-13 06:56 ]
ja cejtim se bejt esatem sk podvedenej
sorac
J300
PM
Posted: 2009-05-13 07:59
no neviem, s tym psom pri posteli to teda nie.. pes nebude nikdy u mna v spalni. tam pes nepatri...

rozpraval som sa z jednou zakaznikovou mamaou, ta miluje psou a dala mi vela rad..

najdolezitejsia znie..

medzi psom a panom musia byt pravidla o d zaciatku.pes ako pride do domu musi vediet co moze a co nie, lebo potom mu to uz nikto nezakaze..
tak isto to povedala o noci. vraj som urobil chybu a nemal som k nej ist ani jednu noc..

to sa ale nedalo..

musim povedat, ze po tom ako som ju vcera vytiahol z klietky a umyl je z nej druhy pes.. stale sa hra a je velmi pritulna.. dnes v noci uz vobes nezavijala a rano len krutila chvostikom..

hned ako som ju pustil sa vycikala a vysrala..

samozrejme ze ani v klietke a ani v zachode byvat nebude...
klietku mam len pokial sa nauci ze veci sa nehryzu a kde je jej miesto..
nenecham ju predsa od nudy v noci alebo od zlosti znicit nabytok...

cital som ze wejmarsky vstavaci su vychcanci a vraj sa na nich musi ist tvrdo lebo ak su cviceni su to ti naj psici ale ak nie su to nocna mora...

takze ja som v pohode s bojom len musim vediet ako...
Branimir
P1
PM
Posted: 2009-05-13 08:43
Bojuj ja som si vcera vecer z nudy cital nejake fora o weimarakoch, su to krasni hafani, ale curwy veru, je to polovnicky pes, tvrdohlavost mu je prirodzena.

som si po dlhej dobe zapol automaticke aktualizacie na eee a ten len stahuje a stahuje....
Mizzou
Xperia X10 Black
From: Trnava, Slovakia
PM
Posted: 2009-05-13 09:14
no tu sa moc o mobiloch nedocitam
Branimir
P1
PM
Posted: 2009-05-13 09:17