Author |
Slovak forum V.2 |
7wcsnurka Joined: Jul 18, 2004 Posts: 12 From: Velky Saris,Slovakia PM |
hmm borko,akurat mam kvalitne susky konope indica na sklade,nezastavis sa? alkohol je spatnej a zajtra mas tvorit hdp arg btw rikas bold? no nieco na nom bude,lebo miso uz par krabiciek v rukach mal... :?
[ This Message was edited by: 7wcsnurka on 2009-04-19 19:11 ] Ayindyie |
|
_B1 Joined: Jan 11, 2006 Posts: 0 From: PN PM |
tak ja vas zdravim zo slovenska, konecne
tu je ta slubena foto pre bota
a hned vedla mala chlapa
--------------------------------------------------------- http://komentare.sme.sk/clanok.asp?cl=5053904&bk=2165720 |
boto43 Joined: Nov 23, 2003 Posts: > 500 From: Trnava-Nitra,Pardubice CSSR PM |
Snouro ty jeste nevis,ze misto cz podnikatelem mluvis s sk-uh kriminalistou. Zadej souradnice,kde jsi. A vis co nic nezadavej, ted nevim jestli su kriminalistem aneb kriminalnikem. Curwa brannimire neser mne,ja tady jiz tyden cekam na tu tvou pixi a ty tohle. Se nestydis. A sak ty nakou vaginu budes mit. Honem sem s ni. Koukni co jsem naladoval szrcs ten onanist. Hesky,ze jo.
ja cejtim se bejt esatem sk podvedenej  |
Sip Joined: Oct 13, 2005 Posts: 0 From: Zvolen PM |
B1 Hezke
Boto: Bolda nepredam, tolko nemas Akurat cakam kedy pride BB Storm, dufam, ze zajtra uz bude u mna... |
Branimir Joined: Sep 04, 2004 Posts: 0 From: Piestany, Bratislava - Slovaki PM |
Bohuzial inu pixu nemam tie skaly volaju grand mother angd grand father rocks
Dpc, po 3 tyzdnoch do roboty, skapem  |
ahkouk Joined: Feb 04, 2009 Posts: 1 PM |
Slt mgharba ntouma finkoum?
This message was posted from a WAP device |
co to tady za vykouka pise?
oltcit Joined: Sep 01, 2004 Posts: 7 From: Somewhere in the UK PM |
prepacte mi,ale citim potrebu to sem dat:
Dakujem za komplimenty.
Samozrejmä ze patrim do 68 emigracie, som vo Svajciarsku 39 rokov a sam mam tiez svoje roky, 59. Co mi samozrejmä nebranilo zostat mladym s mladou zenou. Moja najmladsia dcera mala prave sest rokov.
Slovencina, chudera, je u mna velmi obmedzena a urcite nie bez chyby ale vzhladom na 40 rokov emigracie a nutnostou hovorenia najmenej styroch roznych jazykov denne, su hadam moje chyby ospraveditelne. Slovenske slovesa u mna mnohokrat poputovali na koniec vety, to je vplyvom nemciny.
Slovna zasoba sa scvrkla na niekolko tisic slov ale tu nie sme na spisovatelskom konkurze.
Mozno tieto clanky cita aj nejaky ten Slovak ktory by chcel robit na zapade, preto tu pisem moje postrehy o krajinach ktore som preliezol.
Je to len maly vyber, nema to narok na vseobecnu pravdu. Vsade existuje aj nieco co tam nepatri alebo je pre kajinu "netypicke".
Taliansko
Tu je Slovak ako doma. Taliani su nam sympaticky, rec sa naucime velmi rychlo, talianska mama nas vzdy vybozkava, ani sa nam domov nechce.
Bohuzial je tiez pravda, ze 90% europskych zlodejov je v Taliansku a okradanie turistov a cudzincov je narodny sport na ktorom sa podiela 100% obyvatelstva. Cize kazdy obchodnik je bez vynimky pre nas zlodej a musime tu drzat kazde euro dvomi rukami aby sme on neprisli.
Taliani radi pozaduju od kazdeho zamestnanca absolute nemozne pracovne doby, nervuju nerealistickymi poziadavkami ale to robia len kvoli tomu aby sa vobec robilo. Treba sa bleskovo naucit taliansky (mne to trvalo 5 tyzdnov) a najst si priatela ktory Ti taliansky system vysvetli. Len vtedy to dobre klapne. Zarobky su pomerne mizerne ale kto okrada turistov ten si pride na neuveritelne peniaze. Tolko sa nezaraba nikde v Europe.
Svajciarsko
Tu sa kradnut neda, aspon teda nie tak primitivne ako v Taliansku. Vo Svajciarsku Ti neukradne nikto 5 frankov ale hned niekolko vyplat. Na svajciarske ponuky musis byt velmi skepticky. Je tu viac gangstrov ako v Chicagu.
Platy su nominalne vysoke, ceny sa zdaju tiez vyssie ako inde ale ked sa zacne porovnavat kvalita tak to Svajciarsko nie je vobec drahe.
Fakt je ale ze srot sa tu väcsinou nepredava a kto pride na robotu, ten sa moze vykaslat na kvalitu, jeho zaujima len to, co si domov prinesie.
Toho je potom podstatne menej ako to co tu kto zarobil. V krajine vladne protestantsky duch. To je pre slovenskeho katolika uplna hruza. Ziadne pitky, zabavy, vsade introvertni ludia, len robota od nevidis do nevidis.
Je tu najdlhsia pracovna doba v Europe, prestavky nepatria do pracovneho casu, priprav sa nato, ze tu makas cisteho casu, bez vydychu
styri a pol hodiny, potom mas neplatenu pauzu pol az dve hodiny a zase makas styri hodiny. Aj ked pracovne tempo nie je vysoke, musis pouzivat v robote hlavu a davat si na vsetko velky pozor. Robis vzdy s Hotentotami z celeho sveta, boli z toho hlava. Svajciarsko Ta velmi pomaly ale velmi dokladne rozdrvi za 20 rokov. Potom Ta poslu domov.
Dolezite vo Svajciarsku je naucit sa ako predstierat ze mas este vela roboty pred sebou. Ked budes robit rychlo a efektivne, tak ti tolko navalaju ze Slovensko nikdy neuvidis - tu si ta potom pekne pochovaju.
Anglicko
Anglicania su narod ktory sa nikdy nenaucil robit. Tam pracuju len Skoti a Iri. Produktivita prace je najnizsia v Europe, co bol aj dovod preco Anglicania vymysleli prve masiny. Kazda prestavka "tea-time" sa rata do pracovneho casu, k robote sa väcsinou nikto nedostane. Slovak sa tu oduci od roboty. Kto ma radsej caj ako kavu, nefajci a nechce sa mu robit, tak Anglia je pre neho zasnubena zem. Na svete uz nenajde nic lepsieho!
Platy su mizerne, asi 30-40% zo svajciarskeho platu ale vzhladom na efektivnu pracu, kazdy Anglican zaraba viac ako Svajciar. Ceny su dnes v Anglii nekrestansky vysoke, ale Anglicania importuju a vyrabaju aj neuveritelny srot, cize odpadky sa este daju z platu zaplatit. Cigarety su najdrahsie na svete a za fajcenie ta tam dnes ukamenuju. Musis si nato zvyknut, ze je tam kazdy druhy nejaky lord a Ty si pre nich "Paki", co znamena ako posledny otrok v anglickej hierarchii, Pakistanec. Indovia stoja nad tebou.
Nauc sa small talk a hovor vylucne len v pozivitnych superlativoch. Pouzivaj v kazdej vete len slova ako vyborne, nedprestavitelne dobre, uzasne, nebeske, fantasticke, ohromne, vynikajuce, prekrasne.
Nezabudni vystrcit malicek ked pijes caj. Potom si uz ako domaci a mas pravo na miesto sefa.
V Anglii sa clovek dobre pobavi ked ma jemny zmysel pre humor. V tejto krajine individualistov ziju ozaj divotvorne stvory ktore inde marne hladas. Londyn je hlavne mesto sveta co sa tyka skurility a novych, na spicku prehnanych trendov. New York je proti Londynu len provincne mesto. Nove trendy sa kopiruju z Londyna a potom sa vyvazaju do sveta ako americky trend. "All world is british" plati uz 300 rokov, tak rychlo sa ten svet nemeni. Americania maju ale lepsi marketing, preto USA taha cely svet kam chce. Londyn je pre Slovaka miesto kde treba hladat inspiraciu na vlastne podnikanie na Slovensku.
Nemecko
V tejto krajine nemych je to pre nas najtazsie na svete. Jednak je mentalita ina aj ked vsetkemu nemeckemu dobre rozumieme a vsetko je nejake podobne, rec sa da naucit, napriek tomu su Nemci v robote sialenci. Pracovne tempo je vysoke, treba davat pozor a byt aj rychly, niekedy potrebujes rozum, inokedy ho nesmies pouzit... Anglicania to v Nemecku hned vzdavaju, nevydrzia ani tyzden. Slovak to horko tazko dotiahne ale ja si myslim, ze Nemecko pre Slovaka nema cenu. To su krvavo zarobene peniaze, Nemci su grobiani, treba s nimi neustale bojovat, prenechajme Nemecko nasim zenam. Ti si s nimi vedia lepsie poradit.
Spanielsko
Toto je pre mna zahadna krajina. Spanielska dedina. Nikde na svete nestretnes tolko ludi ktorym nerozumies a ktori teba nerozumeju ako tu. Popritom mozes vediet dobre po spanielsky, to ti nic nepomoze. Ci je hlupost Spaniela, ci je to ina logika, ja proste neviem. Ako keby bol clovek v inom svete. Niekedy to klapne na jednotku, vsetko prima, inokedy ides z nedorozumenia do nedorozumenia. Nie je tam absolutne ziadnych pravidiel, vsetko je pravda a vsetko je aj omyl. To iste plati o robote. Niekedy super, inokedy pochybujes o zdravom rozume domaceho. Niekedy otrocis, inokedy sa rypes v nose cely den. Ked mas rad prekvapenia, tak tuto krajinu nesmies vynechat.
Holandsko
Protestantsky narod, tvrdy zivot pre katolika. Najsporovlivejsi narod na svete, cize si hned mozes svoju vyplatu vyratat. Produktivita prace je o moc nizsia ako v Nemecku ale platy tiez. Holandan lame kazdy cent napoly, musis davat pozor na jeho material ako oko v hlave. Nedajboze aby si nieco pokazil. Holandske spolocenske sposoby su prehrozne, Slovak nevyjde z uzasu. Na druhej strane je Holandan velmi priatelsky, ukecany (u protestantov je to velka vynimka) a nejako stale nieco mele o minulosti. Bez holandstiny tu absolutne nic nebezi, musis sa to bleskovo naucit, inac nemas pravo ani na minimalnu mzdu. Kto vie dobre nemecky a anglicky, nauci sa holandsky za dva mesiace. Aj ked nikdy nebudes tak dokonale chrochtat ako Holandan, zacnes byt clovekom a zlepsis svoj plat o 30%. Holandania su tolerantni, su tu len 2 druhy ludi. Vies holandsky alebo nevies. Ked nevies si paria, k nam nepatris......
Dansko, Svedsko
Pre cloveka slova ako sme my Slovania, robota v Skandinavii je pre nas trest bozi. S introvertnymi ludmi si nevieme pomoct, nikto nechce komunikovat, ziadna sranda, absolutne ziadne spolocne tema. Co nam zostava je len nalepit sa na nejaku zenu. Skandinavci su v robote tvrdy oriesok. Vedia robit 16 hodin bez prestavky, bez jedla a nepytaju si ziadne prescasy. V tomto sa s nimi neda konkurovat. Neprijemne je, ze musis robit viac ako za co si zaplateny, to je tam normalka.
Ked si to Slovak moze vybrat, tak pre nas je ten ludsky bordel na juhu pritazlivejsi ako neradostny zivot vo Svajciarsku alebo v Skandinavii.
Prave ale tieto krajiny nekonecnej roboty a poriadku sa najlepsie pacia nasim zenam. Zeny ocenuju v tychto krajinach jasne pravidla hry, logicky pristup k veci, prehladnu hierarchiu v praci a aj to, ze zeny su tu starostlivo chranene pred muzskymi utokmi. To vyzera inde v Europe velmi zle. Len Anglican je väcsinou cool a nelepi sa na kazdu suknu.
Zaujimave je, ze od zien sa neplatene prescasy neocakavaju, u muza je to ale vsade pravidlo. Kvoli velmi roznym pracovnym casom platy sa len tazko zrovnavaju.
What does not kill me, makes me strengthen  |
Sorky... nic proti E75... ale ak by som si mal vybrat, beriem jednoznacne toto HTC:
http://www.pc-komponenty.sk/?Mode=Sti&StiId=95811
Ta cena je total genialna... kua aj nad nim rozmyslam  |
zdravim vas uhrove. Jak se vede? Sipe,mobil za 5 l s win mobile? To jen bude cerep. Se mne zda,ze ses vysazen na cerepy typu black berry a win. Jo s tyma telefony dokazes hodne,akorat si poradne nezatelefonujes. A se mne zda,ze oldkid nema co delat v te fanglii ,kdyz jsem laduje takove zvasty. Vite,ze slovaky mam rad,ale dotycnej zapomnel napsat,ze jste vlastne uhrove
Boto, praveze lepsi stroj na telefonovanie ako BB budes asi len tazko hladat. Ale nie, ty si kupis cerep 5800 Good Luck  |
sorac Joined: Sep 05, 2004 Posts: 42 From: SKlandia - New Mine PM |
Acko a na co je vecsi disp na fone???
ved kompov mame aj ja aj ty dost...
a na surne pozretie staci maly disp...
snurka som presvedceny.... Pocuvam ponuky.... |
Sipe,nerek bych to ,ze tube je cerep. To spise mobil cernice a mobily s wm jsou ”podezrele”. Jednou co jsem byl se szrcsem, te onen clovek opsal,ze furt kupujes ruzne mobilni pixovani a furt te to vynde na stejno ,ze nokia je nejlepsi. Jiste,ze i mobily nokie ecka jsou daleko lepsi nezli tva normalnimu cloveku nevyuzitelna cernice a ten thajec co nam slibil pixi,je kde zas v prdely. Snad ne zas v peru aneb v zambii. No ale kdyz nenaladuje cernou pixi at si mne nepreje. ... A curwa,kde jsou fotky s tnajska,barmy a laosu. Snouro licituji jako prvni 20 uherskych jevro za szrcsu e 71.
[ This Message was edited by: boto43 on 2009-04-21 21:08 ] |
7wcsnurka Joined: Jul 18, 2004 Posts: 12 From: Velky Saris,Slovakia PM |
Hehe,ze uhorskych...borko,mal si cmarnut feldvidecko-hornouhorskych,lebo tvoji rodaci maju mekkyy forint btw sorky dam 180 |
Sorky, nepisal som vacsi, ale jemnejsi |
|
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi
|