Esato

Forum > Regional > Europe, Middle East and Africa > Slovak forum V.2

Previous  123 ... 881882883 ... 107810791080  Next
Author Slovak forum V.2
sorac
J300
From: SKlandia - New Mine
PM
Posted: 2009-02-26 07:28
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
takze si branimir mozme dat prestrel... kto ma vecsi canoon...
You'll never get a second chance to change the first impression.
oltcit
M600 black
From: Somewhere in the UK
PM
Posted: 2009-02-26 08:04
takze hosi,uz mi z toho brni palica po zvazeni vsetkych okolnosti a na zaklade praktickych obhliadok to vypada na Toyota Hiace 4WD,117k...jedina pouzitelna plnohodnotna 4kolka,ma to jeden drobny,ale zavazny problem,hmm a to ze na SK,CZ,UK sa nepredava,nasiel som v Polsku.Starsie vozy v D su asi 4ks na predaj,na SK iba jeden VW 4-motion je len taka slabucka kvazi 4kolka,Transit detto,Sprinter je neprimerane drahy a komplikovany.Pre Toyotu hovori robustny podvozok,neznicitelny motor a prave 4WD.Len kde ju rozumne zohnat?? To bude na dlhe lakte sa mi zda,idem sa na to prespat,cafte.
PS jo Lubossi prijemnu lyzovacku prajem

[ This Message was edited by: oltcit on 2009-02-26 07:09 ]
Branimir
P1
From: Piestany, Bratislava - Slovaki
PM
Posted: 2009-02-26 12:18
Som ti vravel milan, v juznej afrike to jazdi vsade, je to nezmar zajtra je fotak u mna, len objektiv az buduci tyzden kolega mi na vikend pozicia makrac a 17-40 L radu
sorac
J300
PM
Posted: 2009-02-26 13:46
Ked budem na sk sa ti ozvem.... Rad by som si ho chytil do ruky... a poskusal...
Som chcel canon ale ja som chcel d50 a ten bol o dost drahsi... Chcem len poskusat ako sa to drzi a ako sa s tym foti...

Ozaj dikes za lyzovacku...

A ja by som siel do tej t4 s 4motion... na toyotu nezozenies ziadne suciatky ked sa to nepredava... A dnes tie hladex su uz o dost vyspeleksie ako ked vysli... Haldex 1 je kokotina, haldex 2 co je aj v t4 je ok a haldex 3 co je asi rocny system je este lepsie ako 4wd lebo to rozmysla a pribrzdi koleso co neptreba a pusti nahon tam kde treba....

[ This Message was edited by: sorac on 2009-02-26 12:49 ]
Branimir
P1
From: Piestany, Bratislava - Slovaki
PM
Posted: 2009-02-26 14:08
Ja som chcel 40d len ked som zistil ze vazi o 300g viac ako 450d tak som ju zavrhol. Ked budes na sk daj vediet, ty mas tusim d90, nie?
boto43
M600 black
From: Trnava-Nitra,Pardubice CSSR
PM
Posted: 2009-02-26 14:10
toyota je auto na prdel. kombinace tvrdej podvozek a melke sedacky je na zniceni patere. vcera jsem byl na ravke ve zvolenu a cestou spet sem postaval v handlove, banovce n/B ,nove mesto n/v , co mne vse bolelo.
kdyz jdu na forde necitim nic a muzu jit v kuse i 300 - 400km.
a muzu rict,ze avensis je to same jak rav4.
muzes mit spolehlive a dobre auto,kdyz v nem neobsedis.
ja cejtim se bejt esatem sk podvedenej
Sip
W810 black
From: Zvolen
PM
Posted: 2009-02-26 18:50
Boto co si nedosiel na kavu, ked si bol vo ZV?
oltcit
M600 black
PM
Posted: 2009-02-26 19:33
nuz boto,ty tomu nerozumies,zalezi od auta,inac v hiace su fakt naprd sedacky,ale aj v c15 boli naprd(identicke s oltcitom) ale po zmene za sedacky z Peguota 405 su excelentne,cize to nieje problem,potrebujem polotovar,ktory si budem upravovat podla seba. Posedenie(vyhlad,ergonomia,palubovka) mi najlepsie sadla v transite,v T5 som drbal koleno o radiacu konzolu a bol spatny vyhlad na pravu stranu sikmo a Mercedes Vito este horsi.No videl som niekolko videi 4-motion v akcii cez zimu a teda nic moc,to je podla mna tak na vyprostenie zo zaveja ,ale nie na trvalu jazdu v horsich adheznych podmienkach.Aby mi stale menilo trakcne schopnosti auta bez mojho pricinenia,no neviem,mozno by som zmenil nazor po praktickom vyskusani,ale aj tak je to jedno,je to hodne(T5) naladove auto,zalezi na co narazis,aky motor,preelektrizovane,preporuchove,stara T4 111kW bola na tom najlepsia.Jedine vonkajsi design je na T5 pekny.Hiace vypada jak po pribuzenskom sexe so sesternicou Lexusom ale to su nepodstatne drobnosti na ktorych hovno zalezi,ked ti 1000km od civilizacie klakne motor,ci sresetuje elektronika,cize asi tak.Kedysi tie vozy boli lepsie,paradoxne Toyota 3,0TD Hiace z 1999 roku je nadherna,dnesne sunty a este vyrabane kadetade po svete,treba original JAPAN kvalitu.No po Azii a Afrike,Australii jazdia vsade,len do Europy im stopli dovoz aby nekonkurovali Mozno by bola cesta dat si to doviest priamo z Japonska v kontajneri a diely niesu problem a su za facku.
What does not kill me, makes me strengthen
boto43
M600 black
From: Trnava-Nitra,Pardubice CSSR
PM
Posted: 2009-02-26 19:38
a ja vim ,kde ses ty od deseti do jedni
byl jsem v te zvolenske hydine a pak jeste jsme se stavily v penzionu oprotiv zeleznicnimu nadrazi .
curwy,daly nam tam soukenicky rizek se sosem a se zelim.
ale hesky od tobe, ze ses se nesebevrazdil kvuli te holce. vis co najdi si jinou- napr. szorky segru.
szorky bude taky rad ,ze mu ji nesjizdi zenatej na mercedesu a kdyz se potkate jako rodina budete moci mluviti o ruznych blackberries. o cem by si on moh popovidat s dewitkou. o kanada o samopalu
a taky si myslime, ze si hezsci jak dewitka. holka bude spokojena a ty taky
pac ti szrcs bude nosit od fanglanu ruzne blackberies. a co ti vice ke stesti.

jo oldkide,mas pravdu ,ja tomu nerozumim ale sedim v ni kazdej bozi den.
jiz zacinas byt jak deda machacku, i ten furt vyklada stare,ze tomu nerozumi.

[ This Message was edited by: boto43 on 2009-02-26 18:41 ]
oltcit
M600 black
PM
Posted: 2009-02-26 19:49
kurna nemozes porovnavat dve odlisne auta,ale je pravda ze sedacky v hiace su ako decka na serblovom poklope,len a len z nich spadnut,ale to je ten najmensi problem.....podstatny je fakt ze su to nezmary a to je pre mna Nr.1
brakin
Apple Iphone 5
From: ZM-BB slovakia
PM
Posted: 2009-02-26 20:32

sorac wrote:
haldex 3 co je asi rocny system je este lepsie ako 4wd lebo to rozmysla a pribrzdi koleso co neptreba a pusti nahon tam kde treba....

no ja by som povedal ze to ma za nasledok system ASR
oltcit
M600 black
PM
Posted: 2009-02-26 20:45
jo braki,asi tak haldex je oznacenie viskoznej spojky so silikonovou naplnou a novsia geracia je v tom,ze ma vacsi pocet impulzov v otoceni kolesa,kym pri starej verzii sa muselo koleso otocit o (tusim) jednu stvrtinu otacky,aby sa spojka zapla,pri 4-motion je to uz pri 1/16 otacky kolesa,ale to nemeni nic na fakte ze dochadza k nahodnemu na voli vodica nezavislemu zapinaniu trakcie jednotlivych kolies a to mne akozto staremu odchovancovi 4x4 pohonu je proti srsti,pretoze riadeny drift vodicom je best samozrejme nie pre vodicov typu BOTO nic v zlom,je to ale fakt..
podrobnejsie takto: Haldex je vlastne obdobná viskózna spojka, akurát tu tlak oleja je dosahovaný sekundárnym čerpadlom uloženým pred spojkou, ak čidlo otáčok na nápravách zistí preklz, tak čerpadlo vyvynie tlak a hydraulicky spojí lamely (Haldex I) musí teda dôjsť k preklzu aby haldex I zopol, principiálne niekde na urovni preklzu ako pri ABS. Haldex II mal už skrátený čas nábehu tým, že bol priradený akýsi tlakový zásobník na olej, ktorý však nepostačoval na úplné zopnutie spojky, ale skrátil čas momentu preklzu náprav, čím spojka omnoho skôr reagovala. Pri Haldex III bolo priradené aj nezávislé čerpadlo oleja, ktoré vie vyvinúť tlak a tým vlastne spojku spojiť ešte pred preklzom, čiže principiálne spojka zopne ešte pred rozbehom a ak nie je potrebný prenos krútiaceho momentu na obe nápravy, tak sa spojka rozopne. Pri Haldex IV je za spojku priradená ešte jedna spojka kvázi do diferenciálu zadnej nápravy a môže prísť k vektorovaniu prenosu priamo v diferenciáli... Toto je ale len veľmi zjednodušene opísaný princíp, ktorý je samozrejme riadený elektronikou.

[ This Message was edited by: oltcit on 2009-02-26 19:51 ]
Sip
W810 black
From: Zvolen
PM
Posted: 2009-02-26 22:56
Boto Oproti zeleznicnej stanici je iba pajzel, mal si dat vediet, ze prides, odporucil by som ti ine stravovacie zariadnie. Sorkyho segru nepoznam a celkovo to nebolo kvoli holke. Moju terajsiu si uz necham, aspon to tak vyzera A Blackberries je fajn, dnes som akurat prisiel o zaruku, kedze som ho rozobral Ale neva, objednam cierny trackball, lebo tento biely je uz cely zasraty...

Sorky, daj fotku segry, mozno si to rozmyslim

[ This Message was edited by: Sip on 2009-02-26 21:57 ]
sorac
J300
PM
Posted: 2009-02-26 23:57

On 2009-02-26 22:56:36, Sip wrote:
Boto Oproti zeleznicnej stanici je iba pajzel, mal si dat vediet, ze prides, odporucil by som ti ine stravovacie zariadnie. Sorkyho segru nepoznam a celkovo to nebolo kvoli holke. Moju terajsiu si uz necham, aspon to tak vyzera A Blackberries je fajn, dnes som akurat prisiel o zaruku, kedze som ho rozobral Ale neva, objednam cierny trackball, lebo tento biely je uz cely zasraty...

Sorky, daj fotku segry, mozno si to rozmyslim

[ This Message was edited by: Sip on 2009-02-26 21:57 ]

moze byt???

You'll never get a second chance to change the first impression.
oltcit
M600 black
PM
Posted: 2009-02-27 06:54
no nieje tato stara krajsia ako ta nova?
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi
Previous  123 ... 881882883 ... 107810791080  Next
Goto page:
Lock this Topic Move this Topic Delete this Topic