Author |
Finally. Bulgarian thread - Çà âñè÷êè áúëãàðè! |
tapi22 Joined: Aug 31, 2007 Posts: 7 From: Sofia, Bulgaria PM |
On 2007-10-31 09:06:22, Pepi wrote:
ами да живее треда
само дето какво многа да кажа освен че започна да ми отказва джойстика, но това все пак е нормално нещо при СЕ. чудя се как не можаха да измислят един джойстик дет да работи...брат ми имаше алкател, който още е в употреба и въпреки 3 години и отгоре усилена работа, джойстика му не е отказал и веднъж!
Интересно. Опитай да го просмучеш с прахосмукачката на макс телчето. Сестрата имаше едно време К750 и така го чистеше ако имаше проблем. Моя К800 още няма такива проблеми и не ми се е налагало (да се надяваме още дълга да няма нужда)
А бтв някой спомена нещо за бира. Ако нещо такова ще има ме бройте :Д |
|
forka2k Joined: Jun 22, 2004 Posts: 25 From: Ruse, Bulgaria PM, WWW
|
Относно джойстика и аз започнах да имам проблеми особено с натискането на долу и се чудех с какво да го почистя, даже някъде тук из форума бяха написали за един препарат с който се впръсква в бутона и той се изчиства, но от няколко дни съм силно впечатлен от новото бебче K850i и не мога да му се нарадвам и най-вече от решението за джойстика и както казват братята хамериканци So far, so good
--------------------------------------------- Open mind for a different view and nothing else matters |
bbaev Joined: Aug 04, 2005 Posts: 198 From: Sofia, Bulgaria PM |
а ве Форка, да не искаш да кажеш, че имаш вече тва бижу?
Проблемът с джойстика е пословичен... както и аз казах няколко страници назад - той беше една от причините да се откажа от СЕ - изчерпа ми се търпението да чакам К850...
Nokia N95 freak |
|
ъхъ вече 5 дена съм с него, но за съжаление не ми остава много време да го човъркам, за сега съм открил само един бъг и той е че като заредих батерията първият път ми показа, че е заредена на 98% въпреки че трябва да пише 100% (да ви напомня на някой предишен модел )
Ето и първата ми снимка с него:
Но като цяло за сега съм много доволен
--------------------------------------------- Open mind for a different view and nothing else matters |
Muko Joined: May 03, 2006 Posts: 9 From: Bulgaria,Radnevo PM |
Имах го точно 2 дни и го махнах....изключително съм разочарован от модела (К850)....това е мое мнение не ангажирам никого с него.Пробвай да снимаш в идеално тъмно помещение и ще видиш че снимка няма а само едно черно нещо което се явява снимка имам W900,K800i,K810i и Самсунг Е590 само самсунга направи по-грозна снимка на тъмно и то защтото няма свркавица .....4аках К850 с такова нетърпение и останах от4но толкова разочарован.
Искам да попитам някой знае ли дали мога да сменя Музикалния плейар на К810 с такъв от Уокмен серията иска ми се и той да има "Мега Бас"?Ако някой знае нещо да помага.
sound.vision.soul! |
|
Пробвах и снимах в абсолютно тъмно помещение, в склучая баня в която няма и един слънчев лъч и се получи ето това:
Всичко е на ауто и снимах държейки апарата с една ръка.
Тази е направена пак всичко на ауто с изключение на ISO100:
Тази е направена пак всичко на ауто с изключение на ISO200:
Мисля, че като за телефон се справя много добре
Все пак това си остава един телефон, ако исках идеални снимки щях да си купя фотоапарат К850 си остава най-добрият телефон сред фотоапаратите и най-добрият фотоапарат сред телефоните
Добре е човек защо този който аз си взех неправеше такива снимки?Аз ти казвам гася лампата в хола ни той е 5м. на 2.40.м заставам на вратата и правя снимка на цялата стая.....резултата е 0 снимката беше само едно 4ерно петно....нищо повече така стана с автоматичния режим и на ръчни настройки пак?
sound.vision.soul! |
Pepi Joined: Feb 02, 2005 Posts: 418 From: Bulgaria PM |
Muko
абе моя к750 си има мегабас
възможно ли е к810 да няма ??!?? |
|
Не знам защо при теб се е получавало така, да не би капачето на камерата да не се е отваряло или пък може би някакъв бъг в софтуера.
От няколко дни в Русе снимат някакъв италиански филм, ето и малко снимки:
Тази е със зуум 3х или 4х:
Даа няма.Има само опция "Бас" но не и "Мега Бас".Знаете ли как мога да си меня меюто на К810 с меню на К850 примерно имам предвид да е флаш меню иконките да са по-различни и да мърдат като на К850 имаше една мноо яка синя тема....ама я забражих как беше ....дали не беше Deep Blue.............и искам някаква програмка кадето да бъркам из телефона да си меня нещата из фирмеуера или там както се казваше.Имам един приятел с Моторола с капаче и беше и сменил началния екран с някав надпис по негов избор а на външния дисплей беше си написал името като затвори телефона.
sound.vision.soul! |
|
Мисля, че е невъзможно да сложиш менюто от к850 на к800-к810, особенно пък флаш тема, просто до колкото си спомням к800-810 не поддържат флаш меню. Иначе темата се казва Laser precision и наистина е много яка, аз съм с нея и познай какво открих - квадратите които падат, падат според това на каде си обърнал телефона, ориентират се според телефона
Програмата за да човъркаш в телефона е или FAR Manager или XS++, като мисля, че в последната версия на XS++ 3.0 бета може да се разглежда садържанието на телефона и да се променя, защото в предичната версия 2,5 или 2,6 можеше само да ъплоадваш в телефона без да разглеждаш, лично аз не съм пробвал FAR Manager-a с К800, но пък с К750 го ползвах страшно много и ми беше много полезен, а с К800 ползвах XS++.
Ето тук има информация за XS++:
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6805
А от тук може да се изтегли:
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=16338
А тук може да изтеглите и прочетете повече за FAR Manager:
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=3666&hl=SEFP
Може да се смени почти всичко, трябва само повечко четене и ВИНАГИ ПРАВЕТЕ БАКЪП НА ТОВА КОЕТО ЩЕ ПРОМЕНЯТЕ! Ако искате мога да кача някъде всичко което съм събрал за К800.
Иначе в този форум http://forums.se-nse.net/ има почти всичко което Ви трябва.
И една обява , продавам К800, на 1 год. и 2 месеца с гаранция още 10 месеца, купуван от Германос, продавам го с 1 Gb М2 карта на Сони на цена 300 лева по принцип съм го пазил, но все пак си личи, че не е нов
|
Ето го и линка:
http://forka.data.bg/K800.zip
Качил съм XS++ версия 2,6 с която съм работил без проблем, също така съм качил и FAR Manager-a, но него така и не го пробвах. Има упътване как да флашнете телефона с XS++ и също така как да си качите нови менюта, драйвери за камерата и т.н.. Има и колекция от менюта, драйвери за камера, драйвери за звука, как да махтете логото на оператора и как да смените шрифта и т.н., също така съм събрал оригиналните файлове за К800 ако нещо се обърка
мерси форка,дано са съвместими к800 и к810.....ако разбереш или знаеш нещо интерестно за К810 казвай.Мисля,че пак ще си купя К850 ама ще чакам да излезне черния със зелено,а те ще излезнат към края на декември или началото на януари....
sound.vision.soul! |
|
Грешката е в моя телевизор
Бях написал, че няма проблем да сложиш нещата от архива на К810, единствено трябва да си намериш оригиналните файлове за К810, за да можеш да ги възстановиш (евентуално )
[ This Message was edited by: forka2k on 2007-11-06 09:47 ] |
защо чета само йероглифи?нещо май не е наред само в този сайт така ми дава
sound.vision.soul! |
|