Esato

Forum > Sony Ericsson / Sony > UMTS / 3G > HSDPA or 3G

Author HSDPA or 3G
rochel.o8
G502
Joined: May 31, 2010
Posts: 17
From: Caloocan City Philippines
PM, WWW
Posted: 2010-05-31 08:55
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Im glad i have my g502, which is 3G an HSDPA enabled

_________________
"I love Walking in the rain, so nobody see me crying"


jHoncEL_04
G502

[ This Message was edited by: rochel.o8 on 2010-05-31 07:56 ]
wackyboey
G502
Joined: May 26, 2010
Posts: 15
PM
Posted: 2010-06-06 09:16
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2010-05-31 08:55:00, rochel.o8 wrote:
Im glad i have my g502, which is 3G an HSDPA enabled



_________________

"I love Walking in the rain, so nobody see me crying"





jHoncEL_04

G502[ This Message was edited by: rochel.o8 on 2010-05-31 07:56 ]


my g502 use my phone explorer
because the signal of 3g is low

and i'm not modif the 3g only in g502
Hypochlorite
Model not set
Joined: Feb 17, 2010
Posts: 71
PM
Posted: 2010-06-28 22:49
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Im using SE w910i,my phone does supports HSDPA and 3G which i dnt really know the diffrnc btwn them.Bt i notice dat HSDPA is the rarest one as compared to 3G,it gets shown when im in a big city.i dnt like EDGE due to its slowness.i'd like to know which is better between W995 and J105 according to every perfomance.
mriley
Samsung Galaxy S II
Joined: Oct 03, 2009
Posts: > 500
From: UK
PM
Posted: 2010-06-29 01:55
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
@Hypochlorite
Where the antenna is positioned on the phone affects its ability to get a good signal, so look into that if you want to know, maybe someone knows where antenna is positioned on the W995 or naite
Esato's Newbie of the year and Most Helpful Member 2010!
-------------------
Life is just a ride, enjoy it while you can
sudzdogg
Model not set
Joined: Jul 16, 2010
Posts: 4
PM
Posted: 2010-08-31 23:41
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
My phone doesnt show either the H or 3G+ symbol when in coverage in HSPDA signal. my phone isnt network locked.
MKY47
Aino White
Joined: Aug 28, 2010
Posts: 8
From: The Lab
PM
Posted: 2010-09-01 00:50
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
HSPA is like a turbo charged 3g . Any phone that supports 4G?
"The rules of fair play dont apply in love and war" John Lyly( 1578 )
Rasta0000
W910 Black
Joined: Aug 12, 2009
Posts: > 500
From:
PM, WWW
Posted: 2010-09-03 17:34
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Cellc has recently upgraded their network to 4G my fone is 3G/HSDPA enabled 910i and it has never displayed the 3G sign but on vodacom and mtn it does. Anyone on cell ever experianced the 4G service and where? Cause I have been to all S.A's major cities but as I have already said I haven't experianced it.
I am the one who created HELL and the only one who can put out that FIRE, DEVIL is renting it from ME. If the DEVIL touch me he will be burnt.... Mooore Fire
tobias84
Sony Xperia Z
Joined: Jul 19, 2004
Posts: 310
From: Sweden
PM
Posted: 2010-09-03 17:56
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
You can't get 4G on an ordinary phone, you need an 4G phone. and it's not much 4G phones out there.
Rasta0000
W910 Black
Joined: Aug 12, 2009
Posts: > 500
From:
PM, WWW
Posted: 2010-09-03 18:45
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
@Tobias cellc on my fone doesn't even reach 3G its always EDGE. My fone 3G it should atleast connect at 3G instead of 4G or EDGE, or how does this work?

_________________
As long as the sun shine, I will keep trying. Never give up!
[ This Message was edited by: Rasta0000 on 2010-09-03 17:47 ]
1gn1t0r
Vivaz Black
Joined: Aug 17, 2010
Posts: 10
From: '>"'
PM
Posted: 2010-09-05 23:04
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
I think cellc has upgraded to 4G but they still don't support 3G.
Rasta0000
W910 Black
Joined: Aug 12, 2009
Posts: > 500
From:
PM, WWW
Posted: 2010-09-05 23:08
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Ya. This is crazy! How can they do that? From edge to 4G an still dont support 3G, it confusing.
I am the one who created HELL and the only one who can put out that FIRE, DEVIL is renting it from ME. If the DEVIL touch me he will be burnt.... Mooore Fire
MabaM
Aino Black
Joined: Jun 15, 2010
Posts: 1
PM
Posted: 2011-01-04 10:33
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Rasta is ryt ...it just dont make any sense
jplacson
Sony Xperia P
Joined: Apr 21, 2002
Posts: > 500
From: Philippines
PM, WWW
Posted: 2011-01-04 13:55
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
4G doesn't officially exist yet. Any current tech is just 3G (calling it 3.5G is just lame, that's like saying "almost a hole in one" or "almost won the lottery")

The official 4G specs have not been finalized yet, as current 3G tech is already evolving beyond what 4G was supposed to be. WiMax & LTE are 'candidate' 4G technologies. But until ONE standard is chosen none of them are officially 4G yet.

All proposed 4G approved tech is still scheduled to be released.

Back to the topic:

HSDPA/HSPA are faster than the basic '3G' on the phone indicator. The reason why some people only get the 3G indicator even if their provider has HSPA is simple... economics. Just because your provider claims to have HSDPA or HSPA, doesn't mean they use it, or have it deployed all over their network.
ALEOTTO
Model not set
Joined: Jun 20, 2019
Posts: 1
PM
Posted: 2019-07-01 10:35
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
The event that you have arrange, at that point its better, else 3G is adequate enough for portable broadband. in any case, in the event that you have WiMax, at that point you dont need both.
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi