Esato

Forum > General discussions > Other manufacturers > Official HTC Touch Pro Discussion

Previous  123  Next
Author Official HTC Touch Pro Discussion
Tsepz_GP
Apple iPhone 6 Plus
Joined: Dec 27, 2006
Posts: > 500
From: Johannesburg, South Africa
PM
Posted: 2008-06-04 16:26
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
I would MOST DEFINETLY take this over the X1. IMO this looks a lot better and TouchFlo3D sounds great.
Apple iPhone XS Max 256GB - Space Grey
Apple iPad Air 2 LTE - Space Gray
Apple Watch Series 3 Nike Edition - Space Grey
Huawei P30 Pro 256GB - Aurora
remirez
P1
Joined: Apr 11, 2007
Posts: 317
PM
Posted: 2008-06-04 16:33
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Correct me if I'm wrong, but I don't think the X1 has a GPS chip, but the Touch Diamond and Diamond Pro do.
GPS is gonna be a 'basic' feature for WM phones by the end of the year.
Kinda sucks.
I still do like the X1 design and size but this Raphael is really nice.
aksd
Z610 Black
Joined: Nov 11, 2005
Posts: > 500
From: UK, India
PM, WWW
Posted: 2008-06-04 16:40
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2008-06-04 16:04:17, KinnyFaifai wrote:
I currently own a P1i and as much as I like it, I've never owned a WM device before so fancy a change.

The other difference between the X1 and Touch Pro is the implementation of the ATI Imageon drivers. Will SE do a better job or HTC?!


Low level stuff on the X1 has been carried out by HTC therefore graphic dirvers etc. are HTC's job on the X1.


On 2008-06-04 16:33:32, remirez wrote:
Correct me if I'm wrong, but I don't think the X1 has a GPS chip, but the Touch Diamond and Diamond Pro do.
GPS is gonna be a 'basic' feature for WM phones by the end of the year.
Kinda sucks.
I still do like the X1 design and size but this Raphael is really nice.


The X1 has GPS as well but might lack the Accelerometer. The X1 also lacks VGA out, while the X1i has a ermmm... better processor than the Diamond Pro, but the X1a has the same processor as the Diamond/Diamond Pro. The X1 has a better screen although this might also result in fewer apps due to the wierd resolution.
remirez
P1
Joined: Apr 11, 2007
Posts: 317
PM
Posted: 2008-06-04 16:43
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
You mention X1i and X1a, what version is coming to Europe?
I haven't seen any mention of the GPS on the whitepaper x1_wp_r3a.pdf.
I know it's been listed with aGPS on all websites except Sony eRicsson one and on the whitepaper.
Weird.
The accelerometer is a nice touch but not really a deal breaker.
Supa_Fly
K750
Joined: Apr 16, 2002
Posts: > 500
From: Toronto, Ontario
PM, WWW
Posted: 2008-06-04 16:52
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
WOW this thing looks beautiful. Does it also have a flash for that 3.2MP AF camera?!

So TMobile UK gets exclusivity. I'm just hoping this can run Android (yes I have chastised it in the past; yet learning more) or WM 7 when it debuts. THIS will give this thing wings.

Oh yeah .... TV OUT!

But I think I'll still await the BB Bold or the Nokia E71; unless I get impatient and get the N82.

ANyone else notice a them of smartphones & phones lately?

LG Shine, K850i, iPhone, BB Bold, HTC Diamond/Pro (iterations), etc. ALL are HIGH GLOSS surfaces.
|AppleTV2|iPhone7 256GB|MBA 256GB| Previously ... K750|Z500|Z520|K700|K790i|K850i, :Ericsson: T18z|T28World|T36m x3|T68m (Ericsson, not the rebranded T68i).
Yakkaimono
Nokia Lumia 920
Joined: Mar 19, 2008
Posts: 425
From: Germany/ Bangladesh
PM
Posted: 2008-06-04 16:57
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
@ Prom1
Here is a pic of the back of the touch pro. You can clearly see that it's a LED under the cam so it's only photo light.
Dogmann
T39 black
Joined: Jan 29, 2006
Posts: > 500
From: London England
PM
Posted: 2008-06-04 17:05
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Hi Prom1

No sure that it will be a T-Mobile exclusive as in the past HTC has made versions for the other UK Networks as well as T-Mobile all at the same time just with branded names. Although T-Mobile may get it first i wouldn't think it would be for long period before the other Networks get their versions. I seriously doubt that HTC would now restrict sales via just one channel as opposed to 4 as that really wouldn't make much sense business wise.

Marc

_________________
Nokia E90,8GB SDHC, Fring, Seven, Tom Tom 6
Coming soon BlackBerry Bold
Honoured to have won BEST DEBATER

[ This Message was edited by: Dogmann on 2008-06-04 16:07 ]
anonymuser
Apple iPhone 4S
Joined: Dec 17, 2002
Posts: > 500
PM
Posted: 2008-06-04 17:44
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Agreed with Marc (shock) it's bound to also be the Vodafone V1xxx, the Orange Touch Pro, the O2 XDA Galactica, etc etc. Same as the Tytn II is known by about 57 different names now.
Supa_Fly
K750
Joined: Apr 16, 2002
Posts: > 500
From: Toronto, Ontario
PM, WWW
Posted: 2008-06-04 18:18
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Wow such a tiny speaker on the back of the Diamond Pro .

See this looks so incredible when you're in TouchFlo3D but the minute you go deep its lam Windows Mobile Pro 6.1

Yeah BB Bold or E71 in the future - Bold a secondary thought because access to data will STILL be to expensive on my provider unless HUGE changes are made.
|AppleTV2|iPhone7 256GB|MBA 256GB| Previously ... K750|Z500|Z520|K700|K790i|K850i, :Ericsson: T18z|T28World|T36m x3|T68m (Ericsson, not the rebranded T68i).
hiddensphinx
M600 white
Joined: Mar 02, 2006
Posts: 27
PM
Posted: 2008-06-05 00:01
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Is Win Mob 6.1 more "buggy" than UIQ3 ?
anonymuser
Apple iPhone 4S
Joined: Dec 17, 2002
Posts: > 500
PM
Posted: 2008-06-06 15:37
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2008-06-05 00:01:09, hiddensphinx wrote:
Is Win Mob 6.1 more "buggy" than UIQ3 ?


No. I'm using it now (free upgrade on the Tytn II) and it's just fine.
Aware
T650 Black
Joined: Jun 24, 2006
Posts: > 500
From: Oxon, UK
PM
Posted: 2008-06-06 16:02
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2008-06-04 17:44:31, Boinng wrote:
Agreed with Marc (shock)


That's actually a really nice thing to see!


it's bound to also be the Vodafone V1xxx, the Orange Touch Pro, the O2 XDA Galactica, etc etc. Same as the Tytn II is known by about 57 different names now.


Aha...how much commision are you on for O2's naming conventions??
(Although O2 XDA Cylon would tickle me pink!)

Ah, and my ON-topic comment: this should be lovely, Touch Flo already works well, and with this h/w......



_________________
P990i(R6D), 904SH(1.11R)
Can not allocated required signals, memoryleak perhaps? Main loop !
A-ZoTT Gold Trader
* Treat people as YOU EXPECT to be treated! *

[ This Message was edited by: Aware on 2008-06-06 18:39 ]
bavlondon2
P1
Joined: Jan 28, 2006
Posts: > 500
PM
Posted: 2008-06-21 16:46
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
I was looking at the Diamond and so naturaly was also looking at this.

Better battery and flash plus TV Out.

Cant wait to see some hands on videos.
Astral1
X1 Silver
Joined: Jul 04, 2004
Posts: 133
From: U.K.
PM
Posted: 2008-06-25 08:04
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Just in from PC Pro magazine (UK). Food for thought.

http://www.pcpro.co.uk/blogs/[....]/24/just-in-htc-touch-diamond/


Iíve been using the HTC Touch as my regular phone for over a year, so I wonít deny it. I jumped up and down a bit, such was my excitement to hear about the new ďimprovedĒ version - the HTC Touch Diamond. And I was almost buzzing with anticipation when it arrived in the office yesterday.

But Iíll be honest. My first few experiences with the phone have dampened my ardour. It looks quite nice, with its diamondesque back and glass-dominated front, but itís so slow it makes a British tennis player look nippy around the court.

For example, the 3D animated menus donít keep up with your commands - thereís a full half-second lag on occasion. When you try and use Windows Mobile rather than HTCís TouchFLO interface itís also slow. In fact, everythingís slow.
If we evolved from apes, why are there still apes ?
bavlondon2
P1
Joined: Jan 28, 2006
Posts: > 500
PM
Posted: 2008-06-26 10:13
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Is that maybe becasue its not a final version? Also i read recently that the Diamond got a ROM update to improve speed of the OS but the Touch Pro should be fast anyway.

Access the forum with a mobile phone via esato.mobi