Esato

Forum > Sony Ericsson / Sony > Software, Firmware and Drivers > Number1 4.7 FINAL, K770&T650 camdriver

Previous  123 ... 313233
Author Number1 4.7 FINAL, K770&T650 camdriver
Xenon88
Model not set
Joined: Sep 13, 2008
Posts: 4
PM
Posted: 2008-09-17 02:28
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
I installed the camdrive 5.0 with manual iso, downloaded .lng editor and edited my it.lng file so that in the camera mený instead of "effects" and "black & white" now it's "ISO" "800-400-200-100". It's great! I love manual iso!!
It would be greater if it's possible to select ISO 1600

These are 2 comparing pictures..
With original k770 driver, so automatic iso


And with 5.0 driver iso 800


[ This Message was edited by: Xenon88 on 2008-09-17 01:36 ]
safysaeed
T68 gold
Joined: Sep 20, 2005
Posts: 19
From: Pakistan
PM
Posted: 2008-09-25 11:45
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
please help !

I replaced the en.lng file with the original en.lng file in my phone which came with the camera driver 5.0 , now it is showing numbers instead of alphabatic text in the menu & camera options ( like 44.30 , F20.33 etc....... ) !


Regards,
Sh.Safy
feek81
T650 Blue
Joined: Mar 15, 2006
Posts: 52
From: Netherlands
PM
Posted: 2008-10-01 20:06
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Is it the problem of the camdriver that facewarp doesn't work anymore?
The program starts, but the display in wacewarp stays black... In any other java-program that works with the camera doesn't work anymore...
Any tips?
Owner of a Midnight Blue T650i
nebraska
T650 Blue
Joined: Jan 01, 2008
Posts: 241
PM
Posted: 2008-10-10 17:18
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2008-09-17 02:03:28, Xenon88 wrote:

On 2008-09-05 21:27:29, nebraska wrote:
hello all
just to say that my t650 is at the technical center to fix a problem.
It concerns the camera, when I want to start it to take photos I've got a message who says "another application is still running, close it before you start the camera".
It seems to be a well known problem, I read on forums that it is a hardware problem (not software as I thought), maybe a cable between the lens and another component which is disconnected or oxydated, or something like that.

So they have to replace the lens kit.

BTW I don't know if it is camdriver fault or not (I don't think so), but it is very annoying... I'm just waiting for my phone (3 weeks expected to fix the problem)

That was my piece of news

have a nice evening, seeya


I had the same problem when i tried to put k800 camera driver...i just uploaded with xs the original k770 camera driver and all returned to normality!


hi xenon,
very strange what you are saying, because many people on forums tell that it is useless flashing the phone, this camera problem still remains after flashing. Because it is a hardware issue, not software.
So you had luck !

Anyway, I am still waiting for my t650, it is soooooooo loooooong aaaaaaaargh

nebraska
T650 Blue
Joined: Jan 01, 2008
Posts: 241
PM
Posted: 2008-10-20 19:56
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
hi
SE told me that the phone is not repairable (sorry if the word doesn't exist I am french!!). So they replaced it, I will have it tomorrow!! cool

I don't know why they didn't replace the camera block, but well it is better for me to have a new one, because mine has many stripes at the back
nebraska
T650 Blue
Joined: Jan 01, 2008
Posts: 241
PM
Posted: 2008-10-27 14:18
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
it is okay I have it; they replaced it by a new one so it is cool.

unfortunately it comes with CID53.
But it does not matter since JD Flasher is avalaible.

I noticed an improvement between this cam and the old one I had, better quality, less blurry.


[ This Message was edited by: nebraska on 2008-10-28 12:13 ]
nebraska
T650 Blue
Joined: Jan 01, 2008
Posts: 241
PM
Posted: 2008-11-13 18:21
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
humhum, not many people on this forum

hey good piece of news! it is now possible to downgrade from CID53 ti CID52! (but it costs 12euros to make it)

I had a question concerning the autofocus: when you press the "camera button" at the right side of the phone you can press it to the half to make the autofocus, and then push it completely to take the photo.
But I think this is useless to proceed this way, because the autofocus is automatically done when you take your photo with the Dpad button (instead of the one which is at the right side).
And in doing that, you decrease the chance to shake your hand during the shot because you are more stable (you only press one time the button)
Am I wrong??

SSyar
Xperia Neo Black
Joined: Aug 12, 2007
Posts: 42
From: Karachi, Pakistan
PM
Posted: 2008-12-08 19:20
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2008-09-17 02:28:10, Xenon88 wrote:
I installed the camdrive 5.0 with manual iso, downloaded .lng editor and edited my it.lng file so that in the camera mený instead of "effects" and "black & white" now it's "ISO" "800-400-200-100". It's great! I love manual iso!!
It would be greater if it's possible to select ISO 1600

These are 2 comparing pictures..
With original k770 driver, so automatic iso


And with 5.0 driver iso 800


[ This Message was edited by: Xenon88 on 2008-09-17 01:36 ]


this driver superb.... and is much stable than Number1 4.7, didnt get any crash yet...!
K750 > K770 > G705 > XPERIA X10 > XPERIA neo {0.42, Gradient Blue, rooted, Locked BL}
momoki
W995 Silver
Joined: Feb 01, 2008
Posts: 197
From: Singapore
PM
Posted: 2008-12-25 16:47
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2008-09-17 02:28:10, Xenon88 wrote:
I installed the camdrive 5.0 with manual iso, downloaded .lng editor and edited my it.lng file so that in the camera mený instead of "effects" and "black & white" now it's "ISO" "800-400-200-100". It's great! I love manual iso!!
It would be greater if it's possible to select ISO 1600

These are 2 comparing pictures..
With original k770 driver, so automatic iso


And with 5.0 driver iso 800


[ This Message was edited by: Xenon88 on 2008-09-17 01:36 ]


wow..can send me? thanks.
artemka03
Model not set
Joined: Apr 07, 2008
Posts: 2
PM
Posted: 2008-12-27 07:32
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Release history
SP4UBW

5.0 small reduced sharpness (reduced artefacts), decreased buffer - for faster work, 22fps of video (day/night mode), reduced delay of menu in night mode

4.9 added manual ISO with text label in EN and PL language (only for R8BA024)

4.8 sp4ubw fix, changed buffer, increased sharpness, changed exposure range, the driver based on the SE original & NUMBER1 (video section)

all auto photos:






[ This Message was edited by: artemka03 on 2008-12-27 06:46 ]
nebraska
T650 Blue
Joined: Jan 01, 2008
Posts: 241
PM
Posted: 2009-01-12 00:12
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
hello
where could I find 5.0 camdriver please?
happy new yeaaaaaaaaaaar
momoki
W995 Silver
Joined: Feb 01, 2008
Posts: 197
From: Singapore
PM
Posted: 2009-01-12 00:25
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
go to page 26-27. u wil find something there..
nebraska
T650 Blue
Joined: Jan 01, 2008
Posts: 241
PM
Posted: 2009-01-12 00:44
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
.
Rh354
Model not set
Joined: Sep 01, 2010
Posts: 1
PM
Posted: 2010-09-02 09:27
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
i can't download 5.0 camdriver any suggestion...
adinrolly
K770 Bronze
Joined: Mar 15, 2010
Posts: 1
PM
Posted: 2010-09-03 01:40
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
5.0 camdriver is here

http://www.4shared.com/file/NDQA6iQn/50_manual_ISO.htm
(with LNG)

or

http://www.4shared.com/file/yedTGmjh/50-manual-ISO.htm

sample

ISO 800

[ This Message was edited by: adinrolly on 2010-09-03 00:41 ]
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi
Previous  123 ... 313233
Goto page:
Lock this Topic Move this Topic Delete this Topic