Esato

Forum > Sony Ericsson / Sony > Software, Firmware and Drivers > lcd screen problem in j20i

Author lcd screen problem in j20i
chandu17
Hazel
Joined: Apr 24, 2008
Posts: 344
From: Andhrapradesh,india
PM
Posted: 2012-11-19 09:47
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
hiii, i have a SE j20i phone im using it since 1year. weekdays back i got problem with display, i replaced lcd with the new one(non branded). after replacing it the videos were not playing and phone is freezing with blur screen,no lights glowing on menu keypad,no sound from ear speaker. i asked the service person about these problems, he said the problem is with strip. is it true...???? or the problem with s/w or with duplicate lcd???
[ This Message was edited by: chandu17 on 2012-11-19 11:23 ]
chandu17
Hazel
Joined: Apr 24, 2008
Posts: 344
From: Andhrapradesh,india
PM
Posted: 2012-11-20 09:37
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
no one to reply my post..?
reeflotz
Hazel
Joined: Jun 15, 2010
Posts: > 500
From: Philippines
PM
Posted: 2012-11-20 14:43
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
I wish I could help you mate, not really sure here but it could be the duplicate lcd that's causing problems, since it's the only one that's been replaced. If it was the strip only then the phone should still work only without display. Again not completely sure. I used to have j20i too, had it for 2.5 years.
Hazel J20i [Bricked], Sony Xperia Go
reeflotz.blogspot.com
reeflotz@deviantart
tranced
LG Nexus 4
Joined: Jan 19, 2006
Posts: > 500
From: Santo Domingo, wonDeRland
PM
Posted: 2012-11-20 14:49
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
And haven't you tried another LCD? Have you taken it apart tried the process again?
I jay0726 | (+3, 0) | Clara, Evita, Mimmi & Victoria | My Pics | Vehicles Parts
chandu17
Hazel
Joined: Apr 24, 2008
Posts: 344
From: Andhrapradesh,india
PM
Posted: 2012-11-20 15:48
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Thanks for the reply traced,reeflotz
I just changed the flex cable(duplicate) on mobile.
Now, the keypad lighting and the earspeaker were working.
But video is not playing.
The duplicate strip doesnt contain the connector to the cam button(side) and the sensor for open/close and auto adjust brightness sensor at top of phone.
chandu17
Hazel
Joined: Apr 24, 2008
Posts: 344
From: Andhrapradesh,india
PM
Posted: 2012-11-20 15:52
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
@tranced I tried changing 3lcds but problem persists,may be problem with the lcd.
reeflotz
Hazel
Joined: Jun 15, 2010
Posts: > 500
From: Philippines
PM
Posted: 2012-11-20 16:32
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
maybe you could try with a strip (flex cable) that has all of the connections? it seems that the phone's software is looking for those connections which is why it's experiencing bugs.
Hazel J20i [Bricked], Sony Xperia Go
reeflotz.blogspot.com
reeflotz@deviantart
chandu17
Hazel
Joined: Apr 24, 2008
Posts: 344
From: Andhrapradesh,india
PM
Posted: 2012-11-22 06:53
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
ok
chandu17
Hazel
Joined: Apr 24, 2008
Posts: 344
From: Andhrapradesh,india
PM
Posted: 2012-11-28 12:22
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
after changing the flex cable,the battery is not charging when the phone is in turn-on. if i need to charge the battery i have to turn-off the phone and plug in for charging.
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi