Esato

Forum > Sony Ericsson / Sony > General > [Solved] W995 Lock/Unlock when slide open not working

Author [Solved] W995 Lock/Unlock when slide open not working
adsada
Xperia Arc Black
Joined: Aug 23, 2008
Posts: > 500
From: Scotland
PM
Posted: 2012-02-20 19:32
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Hi, today I replaced the flex on this phone making it work fine, the only issue is now when I slide it open, it does not unlock like it used too, it just doesn't react. I can't figure out if there is some sensor that I damaged when taking it a part?

Any help appreciated
[ This Message was edited by: adsada on 2012-02-24 15:15 ]
A-D-S-A-D-A
Xperia S
Long live the legacy of the Xperia arc
Long live the legacy of the K850i
tranced
LG Nexus 4
Joined: Jan 19, 2006
Posts: > 500
From: Santo Domingo, wonDeRland
PM
Posted: 2012-02-20 20:50
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
That's much likely. Did you try taking it apart and put it all again?
I jay0726 | (+3, 0) | Clara, Evita, Mimmi & Victoria | My Pics | Silent, black and white
adsada
Xperia Arc Black
Joined: Aug 23, 2008
Posts: > 500
From: Scotland
PM
Posted: 2012-02-20 20:53
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Yeah I'll take the cover off and turn it on and troubleshoot that way tomorrow, I'm fixing it for a friend as the screen flex was broken so I can't really go "yeah its fixed, oh but the screen doesn't lock"
[ This Message was edited by: adsada on 2012-02-20 19:55 ]
A-D-S-A-D-A
Xperia S
Long live the legacy of the Xperia arc
Long live the legacy of the K850i
tranced
LG Nexus 4
Joined: Jan 19, 2006
Posts: > 500
From: Santo Domingo, wonDeRland
PM
Posted: 2012-02-20 21:03
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post


Try a different flex cable.
I jay0726 | (+3, 0) | Clara, Evita, Mimmi & Victoria | My Pics | Silent, black and white
adsada
Xperia Arc Black
Joined: Aug 23, 2008
Posts: > 500
From: Scotland
PM
Posted: 2012-02-24 16:15
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Solved!

I took it back apart and got another fully working w995 and also took it a part. Turned them both on while unassembled and spent a good couple of hours figuring out how they work. Located the part that makes it lock, and eventually found a magnetic square which sits behind the earphone/ff camera and when it comes into contact with the strip when the phone is closed it signals the phone to lock. So I was convinced I had lost this little bit and put them back together again, quite annoyed. Then today I was sitting at by desk, and picked up the old flex and I noticed the metal square was attached to it! Couldn't believe it, so I reopened the phone and placed it on the new flex and now it all works!

Quite relived
A-D-S-A-D-A
Xperia S
Long live the legacy of the Xperia arc
Long live the legacy of the K850i
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi