Esato

Forum > Sony Ericsson / Sony > New to Esato? Please read this forum first > W910I Problems (

Author W910I Problems (
K2edg
Model not set
Joined: Jul 24, 2009
Posts: 4
PM
Posted: 2009-07-24 19:18
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Hi all, This is my First Post so please take it easy

Ok, I have a W910i that has started playing up a few weeks ago (turning its self off mainly at the most inconvenient moments), I started reading up about how to fix it the last week i started getting a Charging error.

I thought as the phone didn't appear to be charging properly the Wall charger must be faulty so i bought a new one which didn't fix the problem, yesterday i was using my phone with 1/4 battery life when it turned off and i couldn't get it back on. Now when i put it on charge the red light comes on and there is a ticking noise coming from the ear speaker, i have also tried to plug it into my computer in an attempt to get some stuff off it but the computer doesn't recognize it (probably as its off) and this time the red light is on but there is a Buzzing through the ear speaker.

I am now left in a situation where my phone is not working and the shop i got it from doesn't want to know making up excuses that because its 8 months into a contract i'm trying to get a new phone out of them???

I did some reading up and it looks like my Firm wear needs upgrading but the problem is i can't tell if the battery is fully charged even though a mate charged it up in his phone and the SE web site Updater won't run past the "Press C down and plug the USB cable in" Part.

So can anyone point me in the right direction?

Thanks.
Chris
ahmedd55
Model not set
Joined: May 09, 2009
Posts: 44
PM
Posted: 2009-07-24 19:45
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
problems of w910i ...For what..?

This message was posted from a WAP device
K2edg
Model not set
Joined: Jul 24, 2009
Posts: 4
PM
Posted: 2009-07-24 20:20
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Thing is i like the phone, its a decent size and with its 4gb memory card did every thing i asked of it...... well apart from Working at this point

I'd really like to get it going as the shop where i got it from has told me i've dropped it in water and its not a Warntee and want £50 off me just to Diagnose it, so i'm left in a situation where i could be using my old phone until my Contract runs out.

Out of intrest would anything like a bad Ribbon cause these faults? I did some more reading up and noticed most of the people who have had problems still get some sort of response from there Phone, do you think mine could be some thing like a Ribbon?
totalgsm
W910 Black
Joined: Jan 12, 2007
Posts: > 500
From: totalgsm.org
PM, WWW
Posted: 2009-07-25 05:55
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post

On 2009-07-24 20:20:50, K2edg wrote:
Thing is i like the phone, its a decent size and with its 4gb memory card did every thing i asked of it...... well apart from Working at this point

I'd really like to get it going as the shop where i got it from has told me i've dropped it in water and its not a Warntee and want £50 off me just to Diagnose it, so i'm left in a situation where i could be using my old phone until my Contract runs out.

Out of intrest would anything like a bad Ribbon cause these faults? I did some more reading up and noticed most of the people who have had problems still get some sort of response from there Phone, do you think mine could be some thing like a Ribbon?


Did you drop it in water? Your first post does not mention that.
If you have not dropped it in water, it's definitely a firmware issue. You will have to flash your phone.
Visit www.totalgsm.org for Remote and Instant unlocking and Debranding services for all Sony Ericsson Phones. Visit forum www.totalgsm.org/forum
K2edg
Model not set
Joined: Jul 24, 2009
Posts: 4
PM
Posted: 2009-07-25 10:54
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
No, It's never been near water, but the shop i bought it from argued it had.

I'm just struggling at the moment getting the computer to see the phone when i connect the USB, Is it possible that its not recognizing the battery or seeing it as charged when i plug the Charger in because its acting like the battery is totally flat and won't take charge.
[ This Message was edited by: K2edg on 2009-07-25 09:58 ]
hihihans
HTC One
Joined: Mar 15, 2009
Posts: > 500
From: Netherlands
PM
Posted: 2009-07-25 23:03
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Yes , I think you'll need to flash your phone. Shame on that shop. Read the A2 tutorial carefully . It should do the trick. Thanks for your decent investigation, some only scream help. Good luck mate.
aloukay
Model not set
Joined: Mar 23, 2009
Posts: 191
From: Hamza
PM, WWW
Posted: 2009-07-25 23:48
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
My openion is change you phone battery if it didnt work so reflash it

This message was posted from a WAP device
go2
Model not set
Joined: Jun 17, 2009
Posts: 17
PM
Posted: 2009-07-26 02:10
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
if ur prblm hv it,from battery,u can solved it by drop it trans 12 volts DC for 30 sec,i see that ur bat dead & cant stook coulombs any more.if ur phone works for more thn 37 sec,u must to change bat,if not.flash ur phn.don't worry 4 bat(still working)

This message was posted from a WAP device
diportivo
P990 no flip
Joined: Jul 09, 2009
Posts: 90
PM
Posted: 2009-07-26 13:02
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
now we have a flash jav you can do it
go2
Model not set
Joined: Jun 17, 2009
Posts: 17
PM
Posted: 2009-07-27 01:12
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
just with N-Box.

This message was posted from a WAP device
K2edg
Model not set
Joined: Jul 24, 2009
Posts: 4
PM
Posted: 2009-07-27 17:18
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
Ok bit of an update, i tested the old battery with a Multi meter and found it was totally flat, so i got a new battery and asked the shop to charge it for me and put that in the phone.

When i put it in there was still nothing so i played with all the buttons and held the On button down for 20 seconds, the screen back light, the call and Call end lit up. I tried to do do it again and it wouldn't so i'm back to where i started and my computer still doesn't pick up my phone when i connect it up.

Sorry to show my complete lack of phone knowledge but when you refer to Flashing the phone is that the same as the SE update? Is this the sort of thing you mean? http://davinciteam.co.uk/W910_en_index.html
sharmelan
W910 Black
Joined: Oct 07, 2009
Posts: 3
PM
Posted: 2009-11-15 07:44
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
http://w910imods.webs.com/ some of the ways you can use to solve the problems
mallaccra
K850 Green
Joined: Oct 01, 2007
Posts: > 500
PM
Posted: 2009-11-15 12:04
Reply with quoteEdit/Delete This PostPrint this post
the phone still can be switched on even though for a short while, imo this is a fw issue and the solution is to flash the phone. there are many tutorial about these flashing procedures and one of them is here
mallaccra®
Xperia Z |C6603|4.2.2| Xperia ZL |C6502|4.2.2| Xperia TX |LT29i|4.1.2| Xperia Ion |LT28h|4.0.4| Xperia P |LT22i|4.1.2| Xperia J |ST26i|4.1.2| Aino |R7AA071|Stock| W995i |R1HA036|Modded|
Access the forum with a mobile phone via esato.mobi