Welcome to Esato.com




charging error


Click to view updated thread with images




Posted by soichiro
i couldn't find an answer on search so here goes. i was charging my T610 using a car charger when, after a while, i got this alert msg, "Charging error. Stop charging!". is there a problem with the car charger or my phone?


Posted by lamebot
Impossible to say for sure without examining the phone - but if charging works well with the regular charger I'd bet on the car charger being broken.

Posted by DungeonMaster
There is no way of transforming dc voltage. The only way is to have a resistor in parallel connection with the load, the phone in our case. So there is a voltage loss on the resistor. But if the load changes its resistance (a battery at 20% has different resistance than 30%) then the whole system's resistanse changes. So the voltage going to the phone differs. Only original chargers have a good system. A set of zener diodes. Thats why they are more expensive.

Posted by batesie
yeah? if its just the car charger not the home one, its the car charger. if its a SE charger take it back to the shop

Posted by DungeonMaster
But if you bought it in the streets... Throw it in the bin

Posted by soichiro
so that explains why i have experienced very slow charging periods whenever its plugged into the car charger! stupid aftermarket products!! and i thought they're supposed to work the same. from now on only original ones for me.


Much appreciated guys! Thanks a mil!

Posted by nsingleton
I had an aftermarket charger a few years back that did the same. I ended up having to send my T39M to SE for repair as it burnt out the internal power supply. Only use SE products now.

Posted by Ayush
Only trust ....

Posted by 701
I've always used after-market products with all kinds of phones and they worked (and still do) great.

Posted by boto43
All charging process of phones is very strange. I wrote it here but
most of ppl made fun with me.
Ive had charging problems with my all a ericsson phones.
I think loose charging contacts are blame !

Posted by jpatricks1
I have the same problem with my z710. Except my aftermarket car charger works. This only happens when I use the original charger that came with the phone. Weird

Posted by JK

On 2004-05-13 06:34:33, soichiro wrote:
i couldn't find an answer on search so here goes. i was charging my T610 using a car charger when, after a while, i got this alert msg, "Charging error. Stop charging!". is there a problem with the car charger or my phone?



Yip got that with my K810 its the charger, another charger worked fine, but that partucular charger gives the message on all SE phones.

Posted by tortuka
i am also having similar problem on my k790i , tough i am using original sony charger and the problem has come after more than 2 years of error free usage , i also checked the output voltage and ampere rating of the original charge which i am using...voltage is proper (near 5 volts ) but not amperes , i am getting nearly 500mA ( instead of 700mA , as stated in the charger ), dont know if this is the problem., but my phone is getting charged by data cable when connected to pc without any error....so i guess there something in the charger only about 500mA output...and not mobile or battery.

interestingly, in My Phone Explorer software (in the monitor option)...the charging voltage is 4.10 Volts and amperes if 500 mA
[ This Message was edited by: tortuka on 2009-06-17 07:25 ]



Click to view updated thread with images


© Esato.com - From the Esato mobile phone discussion forum